Etimek tatlısı... |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
AyseUlusal
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 26 Kas 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 311 |
Konu: Etimek tatlısı... Gönderim Zamanı: 06 Mar 2008 Saat 22:35 |
Bu tarifi genelde herkes bilir ama benim çok sevdiğim bir tatlı olduğu için yzamak istedim.Umarım beğenirsiniz.
ETİMEK TATLISI 1 paket etimek 2 bardak şeker 2 bardak su Kreması için 1 bardak un Yarım bardak şeker 1 litre süt yarım paket margarin vanilya Önce şekerin bir bardağı karamelize edilir.Fazla kararmadan sarı renk alana kadar kavrulur.Üzerine kalan bir bardak şeker eklenir,su da eklenir 5-10 dakika kaynatılıp ılımaya bırakılır.Diğer tarafta un yağda kavrulur üzerine süt eklenir ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.İndirmeye yakın yarım bardak şeker ve vanilya eklenir.(bildiğimiz yalancı tavuk göğsü)Biraz soğuyunca mikser veya robotta 20-25 dakika çırpılır.Bu arada ılınan şerbet,tepsiye döşenmiş olan etimeklerin üzerine dökülür.Etimekler şerbeti çekince tavuk göğsü üzerine sürülür.Ceviz veya fındıkla süslenir.İsteğe bağlı çikolata sosu veya krem şanti dökülebilir.Afiyet olsun. Düzenleyen AyseUlusal - 06 Mar 2008 Saat 22:35 |
|
fatmabek
Altın Üye emir&yusufun annesi Kayıt Tarihi: 25 Ara 2007 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2809 |
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2008 Saat 00:07 |
ben bunu yapıyorum soylediğn gibi karamel gibi yapıyorum serbetini
bir de acil ihtiyac halinde vanilyalı cremole( soğuk sutle hazırlanıyo) kullanıp ustune de cikolata sos yapıp catalla ebruli desen veriyorum cok sık ve lezzetli oluyor
senin de ellerine sağlık
|
|
Ziyaretçi
Misafir |
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2008 Saat 02:25 |
ellerine sağlık ayşecim.gerçekten çok güzel ve çok hafif oluyor..
|
|
elcinim
Altın Üye Kayıt Tarihi: 27 Ağu 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2976 |
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2008 Saat 17:06 |
ellerıne saglık ben hıc yapmadım bu tatlıyı bılıyormusunuzcok duydumda.etımek alayımda denıyım barı
|
|
Ziyaretçi
Misafir |
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2008 Saat 19:05 |
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3507&PN=1
özledim kız ben seni
|
|
AyseUlusal
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 26 Kas 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 311 |
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2008 Saat 22:44 |
Sağol bea...Bende alışkanlık yaptı biliyon muBi de tabi seni düşünüyorum ben olmasam ne yapacan... |
|
Ziyaretçi
Misafir |
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2008 Saat 22:55 |
yok yok düşünme sen beni arada yeni avlarda buluyom ben
|
|
elcinim
Altın Üye Kayıt Tarihi: 27 Ağu 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2976 |
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2008 Saat 23:07 |
kız emıne ordada yazmısım bu tatlıyı yapmadım dıye degısen hıcbısey yokmus anlasılan ay yok yapacam bıgun bı markete gıttıgımde etımek almak aklıma gelse
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|