|
Etimek tatlısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | |
Gülsen ![]() Moderatör ![]() Yazıldığı gibi okunur:) Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Puanlar: 13231 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haz 2011 Saat 22:30 |
![]() Etimek tatlım çok beğenildi ![]() ![]() Önce yapılış hikayesini anlatayım kısa ama komik ![]() ![]() ![]() ![]() Dün gece yana yakıla ekmek arıyorum bitmiş. Bakkalında servisi bitmiştir herhalde umutsuzluğuyla çevirdim nosunu 1 ekmek dedim dedi ki abla servis yapan çocuklar gitti bir kişi kaldı oda gidiyor evine giderken bıraksın sevinçle ![]() ![]() ![]() Neyse eve 1 paket etimek gelince hesapta olmayan benimde aklıma bu tatlı geldi ünide çok yapardık ![]() ![]() ![]() ![]() Gelelim tarife ; Malzeme 1 paket etimek 1 litre süt 2 yemek kaş. un 2 yemek kaş. pirinç unu 2 yemek kaşığı nişasta 2 bardak + 8 yemek kaşığı şeker 1 paket kremşanti Yapılışı; Etimekleri ( 12 tane ) dikdörtgen borcama diz . bir tencerede 2 su bardağı şekeri kavur rengi kahverengine dönene kadar topaklanır sertleşir korkma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi koş şerbetini etimeklere dök rendi kahverengi olacak şerbetin şaşırma ![]() ![]() ![]() dolapta dinlenmeye bırak servis yapacağın zaman kremşantini üzerindeki tarife göre yap üzerine ser . Fıstık fındık varsa onuda üzerine serebilirsin Afiyet olsun ![]() Düzenleyen Gülsen - 03 Haz 2011 Saat 22:31 |
|
![]() |
|
Kevser ![]() Moderatör ![]() Mersin benden sorulur:))))) Kayıt Tarihi: 27 Mar 2009 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Puanlar: 7222 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. cümlee = şerbet 1-2 dakika dinlenirken 1 buçuk su bardağı sütü derin kaseye
koy içine unları koy. 2 buçuk 3 e yakın bardak sütü tencereye koy içine
8-10 yemek kaşığı şeker işlave et kaynamaya bırak
![]() 2.cümle = Sonra unları döktüğün sütü topaklama bitene kadar karıştır ocaktaki sütün kaynayınca unlu sütü içine dök karıştır Ayrı iki tane süt mü kaynatıyorum, doğru anlamışım değil mi? ![]() ![]() ![]() Saol canım ![]() ![]() Düzenleyen Kevser - 03 Haz 2011 Saat 22:59 |
|
![]() |
|
MaRaL ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009 Konum: fransa Durum: Aktif Değil Puanlar: 3544 |
kevser kiz tarifte sut 1 lt anacim
1.5 bardagini unluyoz galiba ![]() gulsen çok mersi valla yapicam onumuzdeki gunlerde sen konu açarsinda ben yapmammi ama bekleyelim misafir gelsin ![]() Düzenleyen MaRaL - 03 Haz 2011 Saat 23:23 |
|
![]() |
|
juclea ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 87 |
gülsen ellerine sağlık arkadaşım.güzel görünüyor
|
|
![]() |
|
Ayşegül ![]() Moderatör ![]() Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :)))) Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009 Konum: o şimdi okulda Durum: Aktif Değil Puanlar: 9243 |
eline sağlık hamarat arkadaşım
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :)))) |
|
![]() |
|
Gülsen ![]() Moderatör ![]() Yazıldığı gibi okunur:) Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Puanlar: 13231 |
Kevserim şimdi kullanıcıda gördüm ki buradasın tıkladım, buna cevap yazmamışım
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evet seren 1,5 bardağı sadece unla karıştırıp sonradan ekliyorsun kaynayan süte
![]() ![]() Düzenleyen Gülsen - 05 Haz 2011 Saat 23:23 |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim canım
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|