Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ET HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuET HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Kayıt Tarihi: 24 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9404
Mesajın Direkt Linki Konu: ET HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
    Gönderim Zamanı: 10 Oca 2009 Saat 11:25
Eti kaynamış suya atın. Hem tadı güzel olur hem de et suyu arı kalır. Et suyuna biraz baharat ekleyip çorba yerine sıcak sıcak servis yapabilirsiniz
 
Eti haşlarken bırakın köpürdükçe köpürsün. Acılığı azalır
 
Et yemeğinizi bir gün önceden hazırlayın. Pişirdikten sonra bekletin. Ertesi gün etsuyunun yağları daha çabuk çözlülür.
 
Patatesle eti ayrı tencerelerde (ikisi de tuzlu suda) haşlayın. Çünkü patates et suyunu bulandırır.
 
Eti dostlarından ayırmayın. İri deniz tuzu, değirmen karabiberi, kornişon, halka soğanlar, asortik hardal ve turşu. Yanında da taze köy ekmeği...
    
Kemikli eti ayrı pişirin. Tencerede çok az et suyunda haşlayın veya alüminyum folyoya sarıp fırına verin. Böylece et kemikten ayrılmaz. Kızarmış ekmekle ve bol tuzla tadın.
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2009 Saat 01:17
döktürmüşsün valla Siboşum.. bu arada kesinlikle et bir gün sonra çok güzel oluyorWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Kayıt Tarihi: 24 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2009 Saat 13:09
bende et için araştırmaya başlamıştım bu bilgileri buldum Big%20smile
 
kızartmak için dana etim vardı uzun ince LOL onları kızartırken hep sanki çiğ gibi kalıyodu sinir oluyodum çok tutuncada kuruyodu ve yanıyodu bunları okudum bide ayrıca tv de duyduğum bişi aklıma gelmişti etleri buzluktan zati 1 gün önce indirmiştim sonra buzlar çözülünce güzelce yıkadım içine az tuz ve süt koydum eti öyle 3 4 saat beklettim buzdolabında sonra çıkarttım sütü süzdüm tuz biber falan ne koyarsanız işte kızarttım çok yumuşak ve etler pişşmişti süperdi yani Big%20smile
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
ÜLKÜ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18 Eyl 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 293
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 18:43
Merhaba
kemik haşlayıp suyunu donduran var mı?Kemik suyuna çorba yapmak için ne kadar süre kullanabilirim merak ediyorum
Embarrassed
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.