Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
belkıss
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
|
Konu: EŞİMDE HEPATİT B VAR Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 22:19 |
SLM.EŞİM VE AİLESİ HEPATİTBLİ.BEN EVLENMEDEN ÖNCE AŞILANMIŞTIM.KIZIMDA dogumdan sonra olmustu asısını.bizi ne kadar süre korur bunlar.antikor testi yaptırsam kactan sonrası bizi korur.nekadar sürede asılanmamız gerekiyo.tesekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120454
|
Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2008 Saat 09:44 |
Hepatit B aşıları, diğer aşılardan çok farklı, "Genetik aşılardır", yani sadece DNA parçacıklarıdır. Canlı olmadığından ısıya da dayanıklıdır. Bir dezavantajı mutlaka kas içine yapılmalı ve bu kas ufak (omuz kası gibi) olmalıdır. Maalesef çoğu zaman aşı ehil olmayan ellerde cilt altına veya çocuklarda bacaktan yapılmaktadır. Bu durumlarda aşı tutmaz, bağışıklığı yeterli değildir. O yüzden başka yerde aşı olanlardan ben antikor tayini istiyorum(AntiHBs) .Sizin de kızınızda bir antikor tayini yaptırmanız,gerekiyorsa yeniden aşı yaptırmanız gereklidir. Düzgün yapılmış 3doz aşı hayat boyu korur.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 20 Ağu 2008 Saat 09:46
|
 |
Nilgün1
Elmas Üye
Puanlar: 5921
|
Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 15:28 |
Maalesef çoğu zaman aşı ehil olmayan ellerde cilt altına veya çocuklarda bacaktan yapılmaktadır. Bu durumlarda aşı tutmaz, bağışıklığı yeterli değildir. O yüzden başka yerde aşı olanlardan ben antikor tayini istiyorum(AntiHBs) .
Bunu hepimiz yaptırmalıyız çocuklarımıza bence. Cumartesi dahil çalışıyorum ve 2,5 yaşındaki kızımı sürekli götürdüğüm bir dr.yok,çalışma saatlerimiz de uymadığı için her zaman izin alma şansım olmadı maalesef.Dolayısyla aşıları da zamanı geldiğinde, neresi yakınsa oralarda yapıldı.
Bunu testi mutlaka yaptıracağım, sonsuz teşekkürler
|
 |
duygu
Kıdemli Moderatör
Dedektifler Odası Başkanı :)
Puanlar: 7116
|
Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 17:18 |
Üzülerek söylüyorum ki benim oğluma da ikincisi bacaktan yapıldı
|
 |
zehra
Kıdemli Moderatör
"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"
Puanlar: 9194
|
Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 17:24 |
benim kızımında bütün aşıları bacaktan yapıldı .  özel doktora götürdüğüm takibini hep aynı doktor yapmasına rağmen böyle oluyosa inanın neye ve kime inanacağımı şaşırdım
|
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7772
|
Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 17:24 |
Yanlis hatirlamiyorsam kizimin iki asisi haric hepsi bacaktan yapildi.
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 17:29 |
Bizede hep bacaktan yaptılar  Bi aşı ağızdan verildi,veremde koldan yapıldı sadece diğerleri hep bacak  Sağlık ocağıda özelde aynı şekilde yaptı
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7772
|
Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 17:35 |
|
 |