İyi günler hocam.öncelikle bu siteye böyle katkıda bulunduğunuz için iyiki varsınızzz…..
Eşime nisan ayında tüberküloz teşhisi konuldu.10 günlük hastane tedavisinin ardından hala da ilaç tedavisi devam etmekte.
Ailedeki çocuklara ayrıntılı kan testi yapıldı ,akciğer grafisi çekildi ve verem savaşta da ppd testi yapıldı.o zaman 14 aylık olan oğlumun sonucu 7 mm çıktı.yeğeninin 10 mm çıktı.koruyucu ilaç verildi kullanamadık.2 kere kullandık devamlı kusma problemi yaşadık.bir de ilaçların karaciğere etkisi olduğu için kullanmak da istemedik.kendi çocuk doktorumuzla görüştük.ben kullanın ya da kullanmayın diye bişey diyemem,ben yapabileceklerimi yaptım dedi.bize bir fakültede çocuk bulaşıcı hastalıkları profesörünün ismini verdi.oraya gitmemizi söyledi.biz de çocuklar bu ilacı şimdi kullanmasalar bile eğer tüberküloz olurlarsa mutlaka kullanacaklar diye ailecek gitmeme kararı aldık.bu konuda verem savaştaki doktor bizi aydınlatmıyor çünkü kendisinin de bu konuda ne kadar bilgili olduğu şüpheli.
Size sorum acaba fakülte hastanesine gitmemekle doğru bir karar mı aldık.ya da bu konuda yapabileceğimiz başka bişeyler var mıdır?vereceğiniz cvplar için şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar…