Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukların Cinsel Gelişimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ERGENLİK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumERGENLİK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12205
Mesajın Direkt Linki Konu: ERGENLİK
    Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 09:27
Tekrar Merhaba Özlem hanım ,

Alper ile ilgili sizinle daha önceden hiperaktivite için görüşmüştük. Çapa da tedavimiz devam ediyor. Dikkat eksikiliği ve hiperaktivite için. İlaç bayağı okuldaki durumunu düzeltti , başarısı arttı, tek olumsuz yönü iştahsızlık Cry İlacın etkisi gece 11 gibi geçiyor o saatten sonra yiyor gerçi temelli de aç değil. Sabah ta kahvaltısını yapıyor sadece öğle yemeğini atlıyor Confused Umarım herşey onun içn güzel olur. Concer...... 36 mg kullanıyoruz

Şimdi ki sorunum şu: Çok asi oldu. İstediği anında yapılsın istiyor. Birşey deyince karşı çıkıyor, yumruğunu sıkıp , kaşlarını çatıyor, tıpkı dövecek gibi, kinle bakıyor.

Mesela dün aksam sadece getir dersini kontrol edeyim dedim . Bu. duymadığım laf kalmadı. Çok saygısız olabiliyor bazen. Bazen de melek gibi o kadar uç noktalardaki anlayamıyorum, korkuyorum sadece onun için.....

Çok merhametli, çok duygusal bir çocuk aslında.... Amaa zaman zaman beni çok üzüyor. Ben anneyim her halikarda onu kabul ederim ama dışarıda da aynı tepkileri veriyor olmasından korkuyorum Confused 
Sorum şu: Bu yaşta ergenlik olur mu erkek çocuklarında?Alper 12 Ocak 1999 doğumlu... Bizim ailemizde erkek çocuğu olmadığı için pek bilmiyorum . Çok erken gibi geliyor bana

Şimdi saçıyla filan ççok oynuyor jölyle dikiyor havaya saçlarını, kendi istediklerini giyiniyor, sadece beğendiklerini alıyor. Bu yaşta bu normal mi yoksa erken ergenlik gibi bir şey mi anlayamadım . Fikir verirseniz ne yapmam gerektiği ile ilgili sevinirim. Teşekkürler....

Düzenleyen ALPELLA - 31 Eki 2008 Saat 14:55
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2008 Saat 19:58
dikkat eksikliği hioeraktivitenin belirtilerinden biri de dürtüselliktir. bu çocuklar hareketlerini kontroletmekte güçlük çekerler, duygularında ani değişiklikler çok olur, fazla tepkiseldirler, fazlasıyla duygusaldırlar. tüm bunlar oğlunuzla da çok uyumlu. bu tür belirtiler dah geç düzelir ve oğlunuzun durumunda ergenliğe işaret etmez. yapabileceğiniz en etkili şey olabildiğince net, kararlı, sakin olmak, sınırları iyi belirlemek. yapılmayana değil de yapılan iyi şeylere odaklanmak, eleştiri ve yargılamadan olabildiğince uzak durup övmeye ağırlık vermek olacaktır. zor ve zahmetli ancak sonuca ulaşacaksınız
özlem
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 09:00
Çok üzgünüm 7 senedir bununla uğraşıyorum tabi ki o benim evladım ama dün çok kötü bir laf söyledim, ağzımdan kaçırdım TongueCryCryCryCry Durup durup başıma kakıyor sanıyorum şu an benden nefret ediyor. Çok kızgın. Ama bazen sınırları o kadar zorluyor ki.............. Hiçbir dediğimi yapmıyor, saygısızca konuşuyori kızınca  küfür ediyor  halbuki tek isteğim dersini yapması üstüne gitmiyorum hepten bırakıyor offfff offffffffffffffffffff
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 23:12
çok haklısınız. hiperaktif çocuklar diğerlerine göre çok daha zordurlar ve sınırları çok fazla zorlarlar ve kendi çocuğunuzda olsa siz de bir insansınız. ve sabrınız taşabilir. bunun için kendinize kızmayın , bir makine olmadığınızı unutmayın. oğlunuz söylediklerinizin tersini yapma eğiliminde ve onu sürekli uyardığınız için yaptğı şeylerin bedelini ödemiyor ve sorumluluğunu almıyor. henüz küçükken d konu ders de olsa onu uyarmayın ve yapmamanın bedelini ödesin.söylemeninn bir etkisi yok, söylememyi zor da olsa deneyin. ve en önemlisi çok yorucu bir iş yaptığınızı, insan olduğunuzu ve yorulabileceğinizi, tükenebileceğinizi hiç unutmayın
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.