|
Epilepsi ? |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
alev-kerem
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 05 Ara 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 521 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Epilepsi ?Gönderim Zamanı: 23 Mar 2023 Saat 23:35 |
|
Hocam merhaba. Kızım 16 aylık. 3300 doğum kilosu ile sezeryan şekilde hacettepede doğdu. Gelişimi iyi. Bir kere 40 larda ateşle grip gecirdi havale hiç geçirmedi. ( Ateş havale konularını biliyorum sizden) Uykuları beslenmesi her şey normal. Yürüyor. Şuan ateş yok hasta değil. Normalde emerken uyur bu akşam memede uyuyamadi huzursuzdu ,ayağımda sallayayim mi diye sordum kafa salladi ayağıma koydum beş dakika sonra kalktı ağzında bişey var gibi yaptı kıl kalmış gibi . Konusamadi. Ne var ağzında aç bakayım dedim gülümsedi titremeye başladı. Hemen telefonun ışığını açmaya çalıştım açamadım kucağıma aldım titriyordu ( hani ateş yukselmeden önce titreme olur ya) alnına baktım soğuktu normaldi . Sonra ışığı yaktım ağzı kitlenmisti farklı bir ifade vardı korkmuş gibi ama sabit ağzıni açmaya çalıştım kızım ne yapıyorsun filan dedim kan geliyordu iyice panikledim . Sanki bir şeye kızmış da dudak ısırıyor gibi düşündüm sonra araştırırken epilepsi karşıma çıktı. Bugün çok yakından TV baktı kayar yazıları yakalamaya çalıştı normalde baktirmiyorum. Hocam bilgim yok o yüzden aklıma gelen ayrıntıları yazdım. Yazdığıniz geçmiş yazıları okudum. Olursa bir sonraki atağa kadar beklemeliyim acelesi yok anlamıni çıkardım. Ancak size yazmadan yapamadim. Nasıl takip edeyim ? Karanlıkta olduğumuz için elleri kolları tarif edemem. Ancak çocuk titriyordu, beni duyuyordu,dişler kenetlenmiş dudakları kapalıydı. Farklı bir durum yaşadım hocam 15 20 saniye sürdü . Dudak iç tarafıni koparmış.
|
|
|
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2023 Saat 18:53 |
|
Vucudun "ic isisi", disariya vuramadan ani olarak yukselirse, kalp ve solunum hizlanamadigi icin;6ay-4 yas
arasi cocuklarda havale olur! Kesinlikle Sara nobeti degildir.
SAKIN Turk doktorala gitmeyin, basiniza bin turlu bela acarlar! Kanama; kasilma esnasinda tesadufen, dudagini isirdigi icindir! Bir sey gerekmez. Hicbir sey yapmayin. |
|
![]() |
|
alev-kerem
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2023 Saat 19:38 |
|
Nasıl teşekkür etsem az size hocam minnettarım ... Hiç tecrübe etmediğim için ikinci çocuğum oldugu halde çok telaslandim. Sağolun iyi ki varsınız.
Ağız içi böyle hocam. Piraldin sürmem gerekir mi yemek sonrası . Aft gibi acımiyor çünkü yemek yiyor. Aft oluşmaması için bişey yapayım mı?
|
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2023 Saat 19:59 |
|
Pyraldin?? Olabilir. Yemeklerden sonra surun. Agizdaki HER yara Aft sekline donusmez.
|
|
![]() |
|
alev-kerem
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2023 Saat 20:05 |
|
Hocam peki ağzından salyanin yoğun şekilde akması da bu yaraya bağlı değil mi sahip çıkamıyor . Geçici bir durumdur değil mi?
|
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2023 Saat 22:15 |
|
Bu aylarda tukruk ifrazati artar. Cocuk refleks olarak yutmasini bilemedigi icin de tukruk akar. HER cocukta
olan bir donemdir. Zamanla tukrugunu yutmasini ogrenince gececek.
|
|
![]() |
|
alev-kerem
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Mar 2023 Saat 22:44 |
|
Hocam bugün oğlumun ödevlerini kontrol ederken kızım da arka tarafta oyun kartları ile oynuyordu. Bir süre sonra bir tartisma oldu babası ve oğlum arasında ben dönüp arkama baktığımda kızımın ağzından hafif kanlı salya akıyordu . Hemen yanına gidip kucakladım gevşesin diye meme verdim. Dilini ısırmış. Çiğniyor gibi yapıyordu ben gördüğümde yani. Bir atak veya havale gibi değil de bir gerginlik sebebi veya disi mi oturmuyor veya damak mi kaşınıyor bilemiyorum ,diline disleriyle bastırıyordu yani. Ne yapmaliyiz ? İlk olduğu günden beri uykuya dalmalar problemli ve aşırı,body ön taraf tamamen islanacak kadar, salya akıyor . Hocam hareketli bir gün geçirmiştik parkta. Yorgunluk veya evdeki gerginlik 16 aylık bir çocuğun bir günde davranışlarını değiştirtir mi ? Çok uyumlu, mutlu bir çocuk iletişimimiz kuvvetliydi. Evde gürültü patırtı çok olmaz sadece abi çok zorlar bizi 9 yaşında.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Mar 2023 Saat 22:48 |
|
Havale olabilir, bir sey yapmayin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|