Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - enfeksiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumenfeksiyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
suedalal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı suedalal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: enfeksiyon
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 20:21
hocam arkadaşımın 5 yaşındaki oğlu yaklaşık 2 aydır öksürüyodu.
doktora gittiler röntgen çektirmişler
göğüs kafesinin sol kısmında enfeksiyon var demiş atbytık vermiş
geçmezse haftaya hastaneye yatırcaz demiş
teşhisi anlamadık bizi bilgilendirirmisiniz
bu arada antbytk kullanalı 2 gün oldu öksürük hafifledi

röntgenin linki aşağıda:

http://i.hizliresim.com/l0rPJX.jpg
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118680
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 20:37
Ben hayatimda bu kadar kotu bir Akciger grafisi gormedim.. Ben bas asistanken; bir Asistan bana boyle bir Rontgenle gelse, onu kafasinda paralardim...

Doz ayari iyi degil, cocuk hareket etmis ve en muhimi, Nefes alirken degil, nefes verdiginde cekilmis..
Yeni bir film cektirip gonderebilirmisiniz?? Ayrica, artik ates yoksa, hic cektirmesine de gerek yok.
Antibiyotik icin; agiz kokusu ve dil pasi varmi, ona bakin.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 22:49
Hocam agizda koku ve dilinde pas bogazdaki bakteriyel enfeksiyon ozellikle beta belirtisi degil mi akciger enfeksiyonunda da bu bulgulari mi dikkate almaliyiz ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118680
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 01:19
Streptokok enfeksiyonlarinin; Akciger bulgusu yoktur. Suphe ediyorsaniz; Strep-A Testi yaptirin.
Ayricada; Streptokok enfeksiyonu oldugunda; ates, agiz kokusu ve dilde pas yaninda; BULANTI ve KUSMA olur...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.