Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emzirme ve demir-çinko takviyesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmzirme ve demir-çinko takviyesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Emzirme ve demir-çinko takviyesi
    Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 03:14
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 21,5 aylık,Balın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini okudum.Doğru mudur? Özellikle şuanda domuz gribi salgını varken doğal balın iyi geldiğini okuyunca sormak istedim.Herhangi bir öksürük yada rahatsızlık yokkende bal ve limon vermemizde bir sakınca varmı? Gerçekten bağışıklık sistemini güçlendirir mi? Arı sütü,polen falan ver diyorlar doğru mu? Doğru ise bunlardan ne kadar vermeliyiz?

Ayrıca Kızım bu aralar et seçiyor pilavın arasına karıştırıyorum.Kıymalı makaarna yapıyorum,Yada kıymalı sebze yemekleri yapıyorum ama yoğun olarak emiyor.Şu anki kilosu 12,4 yeterli mi? boyuna göre kilosu %25 persentil çıkıyor sorun olur mu? Daha önce 2 yaşına kadar 6 anne sadece emzirerek beslemiş.Bu annelerin bebeklerine herhangi bir demir  yada çinko takviyesi yapıldı mı? Gerek varmı çok merak ediyorum çünkü kızımda yoğun olarak emiyor ve baskı altındayım artık kes diye.Ame bende kızımda memnunuz.Doktorumuz daha önce 3 ay kadar günde 20 damla ferrum vermişti muayene sonucu tahlil istemeden ben kestim yazılarını okuyunca .Geçen muayenedede saçı dökülüyor normal mi dedim? çinko eksikliğini belirtileri nedir dedim? tedbirimizi alalım yoktur bişey ama 1 şişe kullanın ferozinc dedi.Kullanmadım ama içim içim yiyor çinko eksikliği var mıdır diye?Yoğun şekilde emzirdiğim için.

Uzun oldu ama affınıza sığınıyorum çünkü emzirme desteğini sadece sizden alıyorum...Teşekkür ederim şimdiden ilginize.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 03:16
çinko eksikliğini belirtileri nelerdir?İştahsızlık ve saç dökülmesi var kızımda.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 14:38
Bağışıklık sistemi ilaçlarla, otlarla kuvvetlenmez. Bal, arı sütü, polen veya başka bir şeyde kuvvetlendirmez. Bağışıklığınızı arttırmak için ya hastalık geçireceksiniz, ya aşı olacaksınız. Boyu, kiloso gayet iyi.. Anne sütüne devam. Ne demir nede çinkoyu vermenize gerek yok.. O 6 annenin çocukları ilk 1 sene vitamin harici hiçbir takviye almadılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.