Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
beyazcam
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
|
Konu: emzikkkk Gönderim Zamanı: 17 Tem 2008 Saat 10:35 |
bebeğim 3,5aylık ve uyurken sadece emzik kullanıyoruz.o olmadan uyumuyor.Allaha şükür sallamak gibi bir derdimiz yok ama ben geleceği düşünüyorum bugünkü yapılanlar yarın alışkanlık olacak diye korkuyorum.diyeceğim emzikle bebeklerini uyutan tecrübeli anneler bebeğiniz 7,8 aylık olduğunda nasıl uyuttunuz..kolayca bırakıyorlar mı emziği..emziği bıraktırmak için neler yaptınız,örnek verir misiniz...
|
 |
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5273
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2008 Saat 10:48 |
öncelikle hoşgeldin aramıza
emzirmiyormusun onu merak ettim çünkü o dönemde genelde memede emerkerken uyuya kalıyorlar ,emziğe gerek kalmıyor. benim oğlum 19 aylık ve hala emzikle uyuyor yani bunu düşünmen için daha çokkk erken, çok evham yapma zamanın keyfini çıkar en güzel zamanlarınız  zamanı gelince bakarsın çaresine 3 gün sürüyor bırakmaları sabırlı olup 3 günü atlattın mı memeden kurtuluyorsun 
|
 |
beyazcam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2008 Saat 11:57 |
emziriyorum allaha çok şükürler olsun..oğlumun uyku saatleri emme zamanlarına denk gelmiyor.birtek geceleri emerken uyuyor memede.gündüzleri pek öyle olmuyor.bu yüzden çaresiz emziğe alıştırdım.dedğiniz gibi zamanı gelince bırakır umarım.
|
 |
uykusuzzz
Üye
Puanlar: 58
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2008 Saat 13:59 |
Benim kızım 22 aylık oldu ama aynı dert bizde de var.Geceleri emziksiz uyumaz.Bir tek emzik olsa iyi birde cırtlı bir önlüğü var onuda eline alır oynayarak koklayarak uyur.  Bazen gündüzleri bile tutturuyo emzik,önlük diye vermemeye çalışıyorum ama ne fayda tutturdumu bir kere unutturmak çok zor.Bende bir kaç yerde 2 yaşına kadar kullanmasının normal olabileceğini okumuştum.Vallahi bizim kızda bağımlılık oldu galiba bende kara kara düşünüyorum nasıl bıraktırıcam diye.Çünkü yavaş yavaş zamanı geldi artık.Tecrübeli olanların yardımlarını bekliyoruz.
|
 |
_bilge_
Altın Üye
Puanlar: 2056
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2008 Saat 14:48 |
internetteki bi çocuk uzmanı emziği atın ve arkanıza bakmayın 3 gece uykusuz geçer ama alışır bebekler ne kadar erken bırakırsanız o kdar kolay alışır bu duruma demişti. ancak psikolog emmenin bebeği rahatlattığı için fazla üstüne gidilmemesi gerektiğini vurgulamıştı yani tercih bizim değil bebeklerin her zman olduğu gibi
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2008 Saat 16:43 |
ben de aynı şekilde uyutuyorum bebeğimi.. yalnız şunu da belirteyim o dönemlerde gazı olmayan bebekler hep öyle kolayca uyur. 4-5 aydan sonra başka şeyler istemeye başlayabilirler. çınar aynen öyleydi. emziği atıyor bas bas ağlamaya başlıyordu. hiç kucağıma laıp sallamadım. emziği ve battaniyesni verdim eline dışarı çıktım. ama bunu defalarca yaptım. yaklaşık da 1 ay sürdü bu çabam. çınar şimdi 14 aylık.. hala o şekilde uyuyor. ben emziği bırakmak için daha erken diye düşünüyorum. hele de ön azılardan sonuncusu çıkıyor şu dönemde.. onu emziğinden ayıramam. abim diş hekimi ve 1 yaşından sonra emziğin bırakılması taraftarı. ama bıraktırmıyorsan da çok kısa süre ağzında dursun ve 2 yaşında da kesinlikle ve kesinlikle bırakmış olsun diyor. uykuya dalması için emziği veriyorum ve uyuyunca hemen ağzından alıyorum. yatak dışında hiçbir yerde de emziğe yaklaştırmıyorum onu. kesinlikle emziğin bebekleri rahatlattığına inanıyorum.. kolay gelsin
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
beyazcam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2008 Saat 17:51 |
aynı senin gibi düşünüyorum ve yapıyorum burcu..uyuması için bir araç ve rahatlatıcı emzik.uyuduğu an ağzından alıyorum.teşekkür derim
|
 |
zeyno18
Altın Üye
Sebebi Hayatım Canım Kızım
Puanlar: 3178
|
Gönderim Zamanı: 18 Tem 2008 Saat 13:46 |
doktorumuzda sadece senin yaptığın şekilde önermişti zaten canım o zaman sorun olmuyomuş eğer gündüz emzik almıyorsa uyku harici anlarda bıraktırmakta çok fazla zorluk çekeceğini zannetmiyorum benim kızım hiç emzik istemedi ama parmak emdiği için doktorumuz önermişti sadece geceleri uyuyana kadar uyuyunca emziği al demişti
|
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
|
 |