İyi günler Özlem Hanım,
2 yaşındaki kızımla ilgili sormak istediğim bir iki konu daha var.
Emziğe çok düşkün gece bile uykusunda emmim nerde diyerek kalkıp bulup ağzına koyuyor. Çevremdekiler durumu çok vahim olarak görmeye başladı, eşim ve kayınvalidem sürekli "şu emzik işini ne yapacağız, nasıl kurtulacağız, bıraktırsak" deyip duruyor, ağzında görenler "çıkar o emziği kocaman kızsın diyerek" çocuğa densizce yorum yapıyor, herkesi uyarır hale geldim. (size ne yani deli olacağım)
Herkes eleştiriyor ama işlemi yapacak olan ben ise zamanının uygun olmadığını düşünüyorum. kış boyu hastalıklar peş peşe geldi ve bu dönemlerde daha da çok emzik istiyor, zaten çok hırçın ve huysuz ayrıca gece uykuları çok bölünüyor birde bu işe kalkarsam başarısız bir deneme yapmış olacağımı sanıyorum ve eminim bıraktır diyenler bu defa geri ver diyecek.
Sağlık açısından yazılanları okuduğumda 2 yaş sonrası bırakmalı en geç 3 yaş deniyor. (3 yaş sonrası dişlerde kalıcı hasar vs açıklamaları var) Ben de Nisan-Mayıs gibi 26-27 aylık olacak, bu işi denemeyi planladım; daha çok dışarda zaman geçirecek yorulacak ve ilgisi dağılacak ve düşkünlüğü azalabilir diye umuyorum ama aklı daha çok erdiğinde daha mı zor olur bu iş bir türlü karar veremiyorum. İlk bahar dönemi aynı zamanda bezi bıraktırma konusuda gündeme gelecek ve bu iki konu çakışacak.
Yol gösterebilirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim
syg.