Yaklaşık 3,5 aylık bir oğlum var. 3440kg-50 cm doğdu. İlk günler 3050 gr'a indi. ilk ay 1350 gr.ikinci ay 600.3.ay 600 gr aldı.en son 3 ay kontrolunde 5600kg.60,5 cm. idi.
Bu bilgilerden sonra sormak istediim sorum şu:
1 aylıktan beri biberonla rezene çayı veriyordum.2 aylıkken bıraktırdım iiçnde şeker var dişlerine zararlı diye. 2,5 aylıktan beri emzirme problemi yaşıyoruz.emzirme pozisyonunu alırken daha başlıyor ağlamaya.Hoplaya zıplaya müzikle emzikle felan memeyi alıyor.Bazen biraz emip yine başlıyor ağlamaya.Uykuya geçme haline gelene kadar memeyi rahat almıyor uykuya geçerken veiroyurm alıyor uyanana kadar çıkarmak istemiyor. Önceden çok memeye düşkünüydü. Şimdi ne oldu anlamadım.
Saat 20 ile 24 arası memeyi yaptığım herşeye rağmen mümkün değil aldıramıyorum.Bende sağıp kaşıkla veriyorum olmuyor tabi kaşıkla ne kadar yeter.Biberonla versem lıkır lıkır içiyor ama memeden asla istemiyor.Biberona alışmasın diyede vermek istemiyorum.gündüzleride biberon siteyeceğinden korkuyorum.Uykuyla uyanıklık arası bir pozisyona geçince memeyi veriyorum ağzına o zaman rahat emiyor.Bu seferde meme ağzında uyumak istiyor. Akşamlarımız hep böyle çileli 1 aydır.Misafirliğe felan gidersek daha kolay emiyor, bu kadar inatlaşmıyor.
geceleride çok yavaş emiyor.bazen 30-40 dk.yı buluyor.bende son sütüde çeksin diye o bırakana kadar bırakmıyorum.bırakınca hala süt oluyor göğsümde hepsini bitiremeyince çabuk uyanıyor ama uykudan yine az çekip uyuyakalıyor. Bende kalan sütü sağıp biberonla veriyorum bazen.O zaman daha geç uyanıyor ama buna alışıp gündüzde istemesinden korkuyorum. Ama geceleri ne o nede ben kaliteli uyku uyuyamaz olduk.
neden böyle memeyi reddetmeye başladı,ne yapabilirim?
Düzenleyen alperen - 07 Kas 2007 Saat 01:36