Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Konu: Emine nin Zeytinyağlı Sarması(syf 10 yeni:) Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 17:30 |
Bu masa uzun süre belleklerden silinmesin diye ekleyim dedim Zeytinyağlı Yaprak Sarma:
Yarım kg yaprak Yarım kg pirinç 3 orta boy soğan 1 paket iç fıstık 1 paket kuş üzümü yarım demet maydanoz,dereotu,nane 2 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı şeker 3 adet limon,tuz,zeytinyağı
Yapılışı;Yapraklar salamura olduğundan önceden tek tek yıkayıp kaynamış suda ıslattım.. Pirinçler iyice yıkayıp diğer malzemeleri hazırlayana kadar soğuk suda ıslattım.. Kuş üzümünü ayıklayıp onuda suda bıraktım.. Soğanı doğrayıp zeytinyağıyla beraber tencere alıp kavurdum.. Maydanoz,dereotu ve naneyi kıydım.. İç fıstığı kavrulmakta olan soğanın içine attım.. Pirinci iyice süsdükten sonra onuda tencereye alıp kavurdum,ardından 1 küçük çay bardağı su ekleyip ağzını kapattım.. Suyunu çeken pilavın altını söndürüp içine bütün malzemeyi karıştırdım,1 limon suyunu iç için,bir tanesini pişirme suyuna sıktım,bi tanesinide süslemede kullandım ama resimde görüldüğü üzere dilimleyemedim:))..Önceleri sarmaların üztünede dilimleyip ekleridm pişerken ama sıkıp suyuyla pişirmek daha iyi sonuç veriyor.. Sarmayı sardıktan sonra tencereye dizerken altına yaprak sererizya tutmasın diye,ben çöplerinide alta koyarım,bu sefer sarmaları dizdikten sonra üstünede yaprak serdim,salamura yaprak kuruyor diye.. Dipcik not:Ben yemekleri göz kararı yaparım,bu tarif tamamen hayal ürünüdür
Düzenleyen yasemin - 08 Şub 2012 Saat 17:34
|
|
Gülsen
Moderatör
Yazıldığı gibi okunur:)
Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009
Konum: giresun
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13231
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 18:12 |
Bak şimdi hayal ürünüdür demiş şimdi biz yapsak evde Zehra da yediklerimiz gibi olmayacak mı yani
|
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 18:16 |
Valla düşünüp düşünüp yazdım,eğer yarım kg pirinç,yarım kg yaprak için çok gelirse küfretmeyin diye ekledim o notu
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Kayıt Tarihi: 18 Tem 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 18:41 |
Emine, ellerine kollarına sağlık canım, tadı enfesti
|
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör
Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 18:57 |
vissss vissssssssss ay emine nasil becerikli hatunsun vesselam masallah yazdirdim bunudaaaaaaaa
|
|
|
nurcan
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 04 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2525
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 19:47 |
evet çok güseldi tekrar ellerine saglık emine şimdi duyguda dolmayı ekleyiverse tam süper olcak
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör
Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 19:55 |
nurcan Yazdı:
evet çok güseldi tekrar ellerine saglık emineşimdi duyguda dolmayı ekleyiverse tam süper olcak
|
gaza getirek merak etme yarin aciklama yapacak turk halkina
|
|
|
MaRaL
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009
Konum: fransa
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3544
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 20:38 |
ellerine saglik ben dolma istiyorummmmm :)) sarmada guzelde onu yapmasini biliym dermi$im kuru dolmam var onu pi$irmek istiyorum pleaseeee
|
|
|