|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam 7 aylık bebeğimde duphalac 3. gün bugün..5. gün kullan demiştiniz, 5. günden sonra ara mı vericez yoksa bi daha kullanmamamız mı gerekiyor..?
bir de daha küçük ama sabahları peynir ekmek yemeyi çok seviyor.. -çok tuzlu olmadığı için süzme peynir veriyorum ama azcık tuzun bile çok zararlı olduğunu söylüyorlar...size sormak istedim..illa labne peynirimi vereyim..? - bir de bu tuz mevzuunda sizin görüşleriniz nelerdir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Siz oyle soyleyen, SALAKLARA bakmayin....
Ne demekmis : " -ama azcık tuzun bile çok zararlı olduğunu söylüyorlar-".. Boyle soyleyen SALAKLARA, bir zahmet, "Anne sutunde" bile tuz oldugunu ogretin... Eger bunu soyleyen SALAK, doktor ise, gitsinde bir kitap okusun.. Ayrica da, cocuk zaten, 7 aylik olmus, bu yasak da, neyin nesi!!! Patates cipsi, tuzlu balik yiyecek halide yokki!!!!!... Normal ev yemeklerinin icindeki tuzu rahatlikla alabilirler.. Duphalac;5 gun kullanimdan sonra, degerlendirme yapacaksiniz, cikan kakaya gore, dozu; arttiracak, azaltacak veya keseceksiniz.. |
|
![]() |
|
esra_kocabiyik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 468 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
sağlık ocağındaki ebe kontrollerde söyledi hocam.. ..
yani duphalac bağırsaktaki sorunu geçici olarak mı çözer yoksa tedavi edici özelliği mi var? mesela duphalac gün kullanım sonrası bi kaç gün normal kaka yapsa,ama sonra yine katı kaka yaparsa tekrar mı başlıycam...?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Duphalac: Laktuloz denilen bir cins seker... Barsaklaran emilimi olmadigindan, emilmeden Kalin barsaga kadar gidebilmekte ve oradaki bakterileri cogaltarak, kakanin yunmusamasini sagliyor..
Gerektikce kullanin... Belli bir dozu ve gun suresi YOKTUR... SON.... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
çok saolun hocam..
Allah razı olsun...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
hocam yine merhaba,
8 aylık oğlumun kabızlığı için kullandığımız duphalacı 5 günden sonra ara verdim,duruma bakmak için ama, malesef 2 gündür yapmadı kaka,bu sabah bezinde çok az miktarda ince bir kalem kalınlığında sert bi kaka vardı.. çok üzülüyorum hocam.. eşim ve ailesi hep kronik kabızlar..hep rahatsızlık halindeler ve şikayetçiler..sanırım genetik olarak onlara filan çekti..tabii önceden belirtmiştim,2 aylıkken salaklığımızdan yattığı hastanede kullandığı ağır antibiotiklerde sebep olmuş olabilir.. maşallah oğlumun iştahı çok iyi ama kabızlığı onu da bizi de çok rahatsız ediyor.. duphalac kullanırken son iki ilacı verdikten bir kaç saat sonra çok fazla sancı yapmıştı... yiyeceklerine dikkat ediyorum,tahıllı ekmek,lifli sebzeler,yoğurt veriyorum.. eğer gene de yapamazsa duphalaca başlamayı düşünüyorum.. inşallah gerek kalmaz,çünkü ne kadar masum da olsa ilaç kullanmak istemiyoruz artık.. napıcaz bilmioyrum hocam..sürekli duphalac kullanmanın zararı nedir? kronik kabız olmasını başka ne şekilde engelleyebilirm? 08/10/2013 doğumlu erkek bebek 71 cm boy 8 kg 45 cm baş
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Duphalac, bir ilac degildir.... Suni bir sekerdir... Tek zarari; "pahali" olmasidir.
3cm boy fazlasi, 100gram eksigi var. Normal sayilir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra_kocabiyik
hocam merhaba..
umarım iyisinizdir.. burda üzücü olaylar yaşanıyor malumunuz somadaki olaylar.. içimide acıyla, çoluk çocuk derdiyle avunuyoruz... şehit ailelerine Allah sabırlar versin.. halimize hamdolsun.. hocam geçen haftalarda yazmıştım 8 aylık bebeğimin kabızlığıyla ilgili.. duphalac olmadan en fazla 2 gün durabiliyor.. 2. gün sancılar ve çok ıkınmalarla anca çok ince ve sert bi kaka yapabiliyor.. iki günde bir 5 ml veriyorum akşamları.. şurup sonrası yapıyor rahatlıyor..ama artık şurubu reddediyor..tükürüyor,ağzını açmıyor... önceden okuduğum eski mailllerde, yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaşımıza yemeğe katmasını önermiştiniz...eski maillerde arama yaptım ama bulamadım şimdi.. emin olmak için size sormak istedim.. -mamasına karıştırabilirmiyim duphalac ı..? hocam bir de 1 ay önce bebeğim sünnet olmuştu..dikişleri yavaş yavaş düşüyor..bugün sabahtan beri çok hysuzdu ağlıyordu..şimdi farkettim dikişlerin olduğu yer biraz şişmiş ve ucunda iltihap akıo..biraz sıktık iltihabı akıttım...dr.unu aradım iç dikişler enfeksiyon kapmış olabilir,mühim diil,baticon sür dedi..yarın bi bakarız dedi..yarın sabah götürcez, enfeksiyon için antibiotik yazar sabırım.. :( tabii size sormadan kullanmayız zaten de... -bu iltihabı geçirmenin yolları nedir hocam? -antibiotik verirse kullanalımmı? -antibiotikli krem olurmu?
Düzenleyen esra_kocabiyik - 19 May 2014 Saat 22:34 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|