Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ek gıdaya geçince sert kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumek gıdaya geçince sert kaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ek gıdaya geçince sert kaka
    Gönderim Zamanı: 30 Nis 2014 Saat 20:22
hocam merhaba yine..
bebeğim mayıs 8 de 7.ayını doldurcak...  geçen ay yavaş yavaşş geçtik ek gıdalara..pirinç unu ile başladık..maşallah diyeyim ilk çocuğum gibi değil bu, yemeyi çok seviyor..biz sofradayken ağzına bişi verene kadar durmuyor.. sabahları bi çorba kaşığı kadar ekmek ve peynir veriyorum.. ikindi vaktinde ya meyve ya yoğurt,gece de pirinç unlu mama.. miktarlar en fazla 50-60 ml filandır.. 2 aylıkken hastanede yattığında antibiotik kullandığından beri kaka rutini bozuldu..ya günde 5 defa yapıyor ya 5 günde 1.. ek gıdaya geçince kakası artık hep gecikiyor.. sıkıntısı olmasa sorun yapmıycam da,sürekli bi ıkınma zorlanma halinde...ama yapamıyor genelde..yaptığında ise pirinç lapası gibi kıvamda ilk kaka,sonra normal kıvamlı gelmiş oluyor...
 arada mamalarına zeytinyağı yada tereyağı katıyorum belki bi faydası olur diye..
bir de bikaç defa yağlı kulak çubuğu ile uyardım poposunu..iki defa işe yaradı ama onu uygulamaktan da çekiniyorum...bir keresinde çubukta biraz kan görünce korktum...
dediğim gibi kakası sert ve huzursuzluk verdiği için size sormak istedim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2014 Saat 21:34
5 gun, aksamlari 5ml Duphalac icirin.
Dogrudur, bazi cocuklarda; Antibiyotiklerle barsaktaki yararli bakteriler yokolunca, cocugun kaka yapma aliskanliklarida degisir..
Simdiki doktorlar, biliyorsunuz bir "harikalar".... "gik diyeni" hastaneye yatiriyorlar. Ben 30 sene muayenehane hekimligi yaptim, Cerrahi sebepler haric, hicbir hastami hastaneye yatirmadim..
Kabizlikla ilgili mailleri okuyun.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2014 Saat 23:27
evde vardı zaten duphalac,doğum sonrası ben kullanmmıştım..onun bebek için ayrı versiyonu yok sanırım.. onu vereyimmi?
5.günde ilacı bırakayımmı?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2014 Saat 20:02
dün evdeki duphalactan 5 ml verdim,sabah peş peşe yaptı kakasını,yarı sulu olarak.. 

eşimde sürekli kabızlık yaşadığı için o da içti dün 45 ml.. eşim ishal olmuştu,doz fazla geldi sanırım...

hocam buarada bronşit ahkkında merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum..geçenlerde size sormuştum bebeğimin balgamı ciğerlerine inermi diye, o saçma ilaçları kullanmazsak bunun neredeyse imkansız olduğunu söylemiştiniz...

peki hocam bronşit gribin ciğerlere inmiş hali ya, gribin ciğerlere inme olasılığı da aynı şekildemidir? 
3 gündür filan 7 aylık bebeğim burun tıkanıklığı ve hapşırık çok nadir de kuru gıcık öksürüğü yaşıyordu,az önce uykudan uyandığında baya grip gibiydi.. öksürük de balgamlı hal aldı,fazla öksürmüyor çok şükür..serum fizyolojik ve cold mix başladım..ballı limon hazırlıycam birazdan..
o tehlikeli ilaçları kullanmadan da grip ciğerlere inermi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 May 2014 Saat 04:01
1- Bronsit degil..... Bronsiolit, GRIBIN goguse inmis halidir.
Bronsit, akcigerlerin, "asiri tepkisi" (Allerjik) ile olusan bir durumdur.
2- Griplerin, cesitli amilleri vardir. Grip asisi ise; bunlardan sadece: Influenza tiplerine karsi korur. RSV'un yaptigi Griplerde, kisa surede akcigerlere inem gorulur ama, zaten onunda antibiyotiklerle tedavisi yoktur. Bu sabahki ( size gore:dun aksamki) mailleri okuyun.
3- Duphalac'da belli bir doz yok, "deneme-yanilma" ile dozu ayarlayacaksiniz. Mushil ilaci degildir, aliskanlik yapmaz, suni sekerdir.(Prebiyotik seker sinifina girer).
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2014 Saat 00:22
hocam dün yazmıştım 7 aylık oğlumun kuru gıcık öksürüğü ve burun tıkanıklığından bahsetmiştim..gece ara ara öksürüğü oldu..böyle kuru kuru bi öksürük..uyanınca da burnu tıkalı oluyor..ama uyandıktan yaklaşık yarım saat sonra geçiyor..uyanıkken hiç bi sıkıntısı yok.burun akıntısı filan da yok...ne zaman ki uyuyor bi süre sonra o öksürük geliyor... 
gündüz olmama gece olma sebebini merak ettim sadece...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2014 Saat 18:32
Sebep: "yer cekimi".....
Ayakta iken rahat bir sekilde, akan ve yutulan ifrazat, yatinca akamayip, genizde birikiyor. Yastigini yukseltin, bu kadari bile yararli olur.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2014 Saat 20:55
öyle yapıyordum ben de zaten... tahmin ettiğim gibiymiş zaten :) ben acaba uyurken vücudumuz farklı bişiler salgılıo da ondan mı oluo die düşünüp sormuştum.. :D
bazen çok basittir ama insan detayda sanır :)

Düzenleyen esra_kocabiyik - 03 May 2014 Saat 20:56
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.