Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ek gıdalara geçiş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEk gıdalara geçiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Konu: Ek gıdalara geçiş
    Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 14:12
Merhaba Benal Hanım.Oğlumuz 4 aylık ve doktoru ek gıdalara başlayabileceğimizi söyledi.Meyve sularını,sebze çorbasını,yoğurdu,muhallebiyi nasıl hazırlayabileceğimizi anlattı.Sabahla öğle arası meyve suyu,öğlen sebze çorbası,arada meyve suyu,akşam muhallebi başlangıçta 1-2 çay kaşığı olmak kaydıyla verebileceğimizi söyledi.Ama sizin iştahsızçocuk.com sitenizi incelediğimde ilk önce sadece günde bir öğün muhallebi verilmesini alışınca diğerlerine başlanması gerektiğini yazmışsınız.Doğru mu anlamışım.Peki benim burda kafam karıştı.Ne yapmam gerekiyor doktorumuzun dediği gibi hepsini aynı günde mi başlayalım yoksa sizin yazdığınız gibi sadece muhallebiye alıştırmayamı çalışayım.Bu dönemin önemli ve zor bir dönem olduğunu bildiğim için yanlış bir şey yapmak istemiyorum.Nolur cevabınızla beni ve bu konuda kafası karışık olan tüm anneleri aydınlatın.Şimdiden teşekkürler.Sevgiler.......
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 18:37
Merhaba..
1. Ek gıdlara başlamak için bence bebek henüz küçük. Anne sütü mü yetersiz? Bilemiyorum. Kilo alışı iyi ise bir ay daha bekleyin. Sonra bir ara görüşelim.
2. Ek gıdalara başlamak ile ilgili hem sitemde hem de bu sitede yazılar var. Az az ve bir dönemde sadece bir besin başlıyoruz. Hepsini bir arada vermeyiniz. Allerji olursa hangisinden olduğunu bilemeyiz. Muhallebi de yoğun besine alıştırmak üzere bir süre bir öğün olarak başlanır daha sonra özel durumlar dışında muhallebi tercih edilmemelidir. Sevgiler...
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 19:14
Dr.Hanım bebeğimiz maalesef çok az anne sütü aldı, mamayla besliyoruz.Doktoru gelişiminin iyi olduğunu söyledi ama ben sizede  kilo ve boy ölçümlerini yazayım.27 temmuzda 2.600gr kilolu 47 cm.boylu olarak doğdu

29.08.07   4.060 kilo  53 cm.   boy
27.09.07   5.180 kilo  57 cm.   boy
27.10.07   6.080 kilo  60,5cm. boy  
27.11.07   6.650 kilo  63,5cm. boy

bu gelişime göre yinede bekleyelimmi yoksa muhallebiye başlayalım mı?

Birde hocam bebeğimiz çok sık kabız oluyor.Zeytinyağı vermenin sakıncalı olduğunu söylemişsiniz.Ne yapabiliriz şimdide neredeyse 4 gündür yapamıyor.Bu yüzdende çok huzursuz...

Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 19:39
hocam pardon son tarihi yanlış yazmışım 24 kasım olacaktı.Birde hocam daha öncede kabızlıkla alakalı bir soru sorulduğunda kabızlık nedeni olabilecek birçok hastalık olabilir,bağırsak filmi çekilmeden halledebiliriz,çözebiliriz demişsiniz.Bizim bebeğimiz içinde ne yapabiliriz.Size gelmeyi çok isterim ama özel bir kurum olması düşündürüyor bir tek.......
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 20:02
Merhaba...
Hastalıklarla ilgili olabilecek belirtilerle ilgili sizleri çok yönlendirmek istemiyorum. Doğru değil, sakıncalı... . Sadece bebeğinizin iy ikilo aldığını söylemek mümkün. Sevgiler...
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 20:05
Hocam çok oldum biliyorum ama doktoruyla az önce konuştum 4 gündür yapamıyor diye zeytinyağının kesinlikle faydalı olduğunu vede gliserinli fitil kullanabileceğimizi söyledi.Bebeklerde kabızlığın normal ollduğunu hastalık belirtisi olmayacağını söyledi.Doktorumuzu mu değiştirelim bilemiyorum ki....Bu sık sık olan kabızlık nasıl çözülecek peki....
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2007 Saat 23:23
Merhaba...
Ne diyebilirim ki??? Sevgiler...
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2007 Saat 23:52
Haklısınız Dr. hanım ne diyebilirsinizki....İnsanlar bazen çaresiz hissettiklerinde kendini, çözümü bulmak için ne soracağını da bilemiyor.Sorularımıza kısa sürede cevap verdiğiniz için teşekkürler.Sevgiler....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.