Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEk gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kucukprens Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: Ek gıda
    Gönderim Zamanı: 02 Eki 2013 Saat 02:00
iyi günler doktor bey, oğlum 06.05.2013 doğumlu. Şu an 68 cm ve 7.700 gr. Siz büyüdükçe emme suresı azalır demişsiniz ancak benim oğlum bazen 40 dakika emiyor ben sütüm az olduğu için bu kadar uzun sure emdiğini düşünüyorum. Bazen keçi sütü ve kaşık mama veriyorum. Yoğurt ve tarhana çorbası verdım sevmedi sekerli şeyleri seviyor?Sizce nasıl beslemem lazım. Doktorumuz yoğurdun içine pekmez karıştır dedı ama o zaman demir bağlamaz mı kalsıyımu kafam çok karıştı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2013 Saat 06:13
1- Bir bebek; anne memesindeki sutun ilk yarisini, 3 dakikada, diger yarisinida 5 dakikada emer ve bitirir... Ondan sonrasi; sizi -yalanci emzik- niyetine kullanmasidir. Bir memede 10 dakikadan fazla tutmayin.
2- Zaten;700gram fazlasi var, kendinize daha fazla eziyet ettirmeyin. Ek gidalari ise, aklinizin ucundan bile gecirmeyin, almayacak...
3- Keci sutu gereksiz. Ancak; inek sutunde problem cikaranlara veriyorum..
4- Bosuna simdiden; anne sutunden daha tatli gidalar oldugunu ogrenmesin.. Yoksa memeyi erken birakir.
4- Demir-Kalsiyum baglantisi sizin bildiginiz gibi degildir... Duyduklariniz, tamamen Turk doktorlarinin uydurmasidir..Bu konu ile ilgili makale ve eski forum yazilarini, Alt forum yazilarini okuyun...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Eki 2013 Saat 06:14
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2013 Saat 23:10
Tesekkur ederim cevabiniz icin doktor bey, ben oglumun ek gida verdigim icin kilosu iyi diye dusunmustum.Benim sutum az geliyor anne sutunun yaninda ne vermemi onerirsiniz?mama vereyim mi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2013 Saat 02:47
4. aydan sonra; kutu sutlerinden verebilirsiniz.. Mama gereksiz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2013 Saat 20:35
1yasina kadar innek sutu vermeyin diyor doktorumuz dokunmaz mi ogluma? Birde kutu sutu sulandirarak mi verecem
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2013 Saat 21:30
4 ayindan sonra; kutu sutlerinin sulandirilmasina gerek yoktur. Kutu sutu verin ve hic merak etmeyin, ben 40 sene verdim, senede 2 veya 3 hastamda, problem cikti, onlarda 4 yasina kadar duzeldiler..Sizde verin, bir problem cikarsa, o zaman dusunuruz.. 10 000de 1 olabilecek bir durum icin; 9 999 cocugu magdur etmek sadec Turk doktorlarin kafa yapisina uyar...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Eki 2013 Saat 21:31
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 00:33
Sagolun doktor bey,ben o zaman sutum yetmedigi zaman pastorize kutu sut vericem baska da birsey vermicem degil mi?yogurt da mi vermiyim?birde pastorize sutlerin zarari da yok faydasida yok diyorlar o zaman bu da gercek degil sanirim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 06:08
1- Kutu sutleri UHT dir ve bir zararlari yoktur. Pastorize baska seydir, ama simdilerde, UHT dememek icin, ultra Pastorizasyon diyorlar... Hicbirinin bir zarari yoktur.
2- Sute alistiktan sonra ve bir problem cikmadiktan sonra, yogurt da denenebilir.
3- " pastorize sutlerin zarari da yok faydasida yok diyorlar "
Onu diyen; haltetmis... Bir ara boyle abuk-subuk konusan Prof. lar vardi ama bu gunlerde bunlar; yeraltina indiler herhalde, hic sesleri cikmiyor... Bu muhteremlere gore, sut isitildiginda, "proteinlerin anasi agliyormus"... boyle cocukca iddialarla ancak cocuklari kandirabilirler... Sanki mamalar yapilirken, isi isleminden gecmiyorlar.. Boyle salakca iddialara, sadece gulunup gecilir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.