Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumek gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilcem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2009 Saat 18:11

Teşekkürler Kadir Bey. sıcaktan olabilir. evimiz çok sıcak oluyor gündüzleri.

bir sorum daha var. oğluma artık mama yerine sizinde önerdiğiniz inek sütüne başlamak istiyorum. sizce günlük sütlemi başlayım yoksa uzun ömürlü sütlemi. katkı maddesi vardır diye pek kutu sütlere sıcak bakmıyorum ama siz ne dersiniz.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117971
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2009 Saat 11:28
Ne UHT nede günlük kutu sütlerinde katkı maddesi yoktur, hangisini rahat temin edebiliyorsanız, onu kullanın.. Sadece açık süt kullanmayın. Bu arada, yoğurt ve etli gıdalarıda ihmal etmeyin.
Yukarı Dön
bilcem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2009 Saat 16:06
Doktor Bey yoğurt veriyorum zaten ama etli gıda olarak daha bişey vermedim. çorbalara başladım. etli gıdaları nasıl vermeliyim birde hangi eti köfte olarakmı yoksa sulu yemekmi.
ayrıca kahvaltı vermeye başlayabilirmiyim artık 6 aylık oldu oğlum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2009 Saat 12:44
Anne sütünden yer kalırsa, olabilir. Eti ilk verirken, kabak dolması, kıymalı bamya gibi sulu yemekler içinde teklif ediyoruz, yeterki, çiğneme özürlü olmasın.Kahvaltıda deneyebilirsiniz. Teklif var ısrar yok.
Yukarı Dön
bilcem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 13:18

Merhaba Dr Bey. cmt  6 aylık kontrole gittik.  doktor artık beslenmeyi arttırın dedi. oğlumun kilosu 7350, boyu 68.5. kahvaltı, çorbalarda kıyma verin dedi. size sormak istedim kahvaltıya ilk olarak ne vererek başlamalıyız. peynir labnemi olmalı, ekmekmi cicibebemi eklemeliyiz.

birde kıyma için erken değilmi acaba. siz ne dersiniz. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 11:47
Eğer mama veriyorsanız, önce kutu sütlerine alıştırın, arkadan kahvaltı, yoğurt ve muhallebiye sıra ile başlarsınız. Yeni bir gıda başlarken, daima, azdan ve tek olarak başlayın. Hiçbir zaman, 2 yeni gıdayı aynı anda vermeyin. Kahvaltıya ne istiyorsanız, onu katın, genellikle 5 bisküvi, kibrit kutusu kadar peynir ve katı pişmiş yumurta sarisi ilave edebilirsiniz. Tabii hep azdan ve tek tek ilaveler yapılacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.