Arkadaşlar bilirsiniz sarma çok zaman alır ama size tarif
edeceğim efelek sarma çabucak sarılıp çabucak pişen bir yemek. Ben oğlum
uyurken sardım ve pişirebildim
İÇ MALZEMELER: Bir
ölçek pirinç
Bir
ölçek bulgur
Bir
adet kuru soğan
Salça,
tuz, nane İstediğiniz baharatları kullanabilirsiniz
Soğan yağda kavrulur.Sırasıyla salça ,yıkanmış pirinç ve
bulgur, tuz ve nane ilave edilir.Az suda çiğ kalmayacak şekilde pişirilir.
Diğer yandan kaynamış suda birkaç dakika bekletilen
efelekler soğumaya bırakılır.Dikkat edin efelekler çabuk erir fazla sıcak suda
bekletmeyin.
Sapları kesilir ve tencerenin en altına serpilir ki sarmalar tencereye yapışmasın
Sarımsaklı yoğurtla servis yapılabilir
AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR!
Düzenleyen byzkz - 09 May 2008 Saat 23:12