|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |
esilax ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eyl 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba doktor kadir bey benim 3 aylik kizim var . bir haftadir sadece basi uyku sirasinda cok terliyor uzerini fazla örtmuyprum ama kalinda giyinmiyor sirti terli degil boyundan yukarsi yastigi hep islak terli bir arkadasim d vitamini eksikliginden olabilir dedi. bir aydir agri ilindeyiz hocam 3 sene burda kalicaz cok az günes cikan bir yer. simdi d vitamini kullaniyorum ama bu terleme irsi olabilirmi babada cok terliyor. birde d vitaminin damlasini arttirmalimiyim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120405 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Verdiginiz Dvit3, eksik hesaplanmis olabilir ve az verdiginiz icin, OLABILIR... Bir seferlik, 1 ampul Dvit3 icirin... AYRICA: Damla veriyorsaniz; gunde 1x5 damla verin...
|
|
![]() |
|
de-met ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu terleme sorularina hep irsi derdiniz. Yani terleme d vitamini eksikliginden olabiliyor mu?
Birde hocam omermirza yukarida soru sormus. Benim yuzumden gozunuzden kacmasini istemem. Tesekkurler... Düzenleyen de-met - 05 Ara 2014 Saat 21:37 |
|
Anne
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120405 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
3 aylikta, ne zaman D vit3 eksikligi gelisecekki!!!! Zaman gerekir.
|
|
![]() |
|
ömer mirza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2014 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
BENİ ATLADINIZ HOCAM SORUMU TEKRARLIYORUM.
Kadir hocam Dvit ile demirin alakası olmadığını biliyorum.Ama ikisini aynı anda içirirsem belki bir zararı olur diye tedbir amaçlı sordum.Ayrıca bu konuyu sizin ile farklı başlık altında konuşmuştuk tekrar özetleyeyim oğlum 14 aylık geçen ay Hgb değeri 7.8 çıkmıştı biraz rahatsızdı siz ondandır düzelince tekrar kan verin dediniz bu ay tekrar verdik 8.3 çıktı doktor ferro Sanol verdi günde 10 ml.size sordum kullanabilirsiniz dediniz ve bu tahlilleri farklı hastanelerde yaptırdım sonuç kağıdında referanslar yetişkin değerleri idi ama ne olursa olsun sonuçta kan değeri düşük ve doktor Ferro Sanolu süt ve süt ürünleri ile birlikte verme etkisi azalır c vitamini olan gıdalarla birlikte verirsen de çoğalır demişti bunun doğruluk payı nedir.Teşekkürler. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Ikisi yanyana verilebilir. Zaten aksi bir durum olsa, BEN SOYLERDIM...
2- Kalsiyum ve Demir; ANCAK, Elementer halde olduklari zaman kimyasal reaksiyonlara girerler. Etli gidalarda; Demir ve sutlu gidalarda;Kalsiyum, proteine bagli, "Organik formlarda" olduklarindan, Kimyasal reaksiyonlara girmezler.. Turk doktorlari bunlari bilmezler. 3- Demir ilaclari; "Elementer Demir" ihtiva ederler. Sutlu gidalardaki, "Organik Kalsiyum" ile kimyasal reaksiyona GIREMEZLER... Hele D vitamin ile, hicbir ilgi ve alakalari yoktur... 4- Etli gidalarda; Demir, FE+++ halindedir. Mide asiti ve Cvitamini ile FE++ haline indirgenir ve o sekilde emilir... Emilen Demir, barsak hucrelerinde, Ferritin'e baglanir ve tekrar Fe+++ halini alarak, depolara gider. C vitamin olmasi sart degildir, mide asiti'de ayni isi gorur.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ara 2014 Saat 21:20 |
|
![]() |
|
kelebeğinrüyası ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kelebeğinrüyası
Merhaba hocam
oğlumun d vitamini değeri 16 çıktığı için bugün doktorumuz 1 ampul d Vit3 kullanmanızı ve her Kasım ayı yetişkinler dahil herkesin kullanması gerektiğini söyledi. Oğlum 3 yıl 4 aylık boyu 102 cm kilosu 18.1 kg çıktı. Bu arada doktora annemin yaşlı tansiyon vs ilaçları kullandığını ve tesettür lü olduğunu. Yaşından ve rutin kullandığı ilaçlardan dolayı dvit3 kullanması halinde bir sorun teşkil edip etmeyceğini sordum. önce aidrara bakılması gerektiğini . Böbreklerde sorun varsa kullanılmamasını söyledi. Oğlumun 1 hafta önceki idrar tahlili elindeydi mesela bu çocuğun tahliline göre kullanmakta bir sakınca yoktur dedi. Burda yanlış bir bilgi varmı hocam. Ayrıca dvit3 ü meyvesuyu süt gibi sıvı gıdalarla karıştırarak içirmemiz sorun olurmu
Düzenleyen kelebeğinrüyası - 15 Oca 2015 Saat 18:27 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Resmen, "palavra sikiyor"....
kulaktan dolma 1-2 bir seyler duymus, (mesela artik herkezin, senede 1 ampul D vitamin almasi gerektigini ogrenmis) ama illede bir tahlil isteme illeti ile "muzdarip" oldugunda, Idrar tahlili gibi sacmaliklarda bulunuyor... Bunlara artik kizamiyorum, resmen; gulunc zavallilar... Hic idrar tahlili filan, HICKIMSEYE gerekmez, siz herkeze senede 1 ampul Dvit3 verin... Dvitamini zaten, "Aycicek yagina" emdirilmistir.. Az bir parca, sut, ekmek ile veya dogrudan kasiktan icirebilirsiniz.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|