|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cok tesekkurler. Sutun icinde dogal olarak D vitamini bulunur mu? Bulunuyorsa bu D3 mu acaba? Saygilarimla.
|
|
![]() |
|
ömer mirza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2014 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
Kadir Hocam aklıma takıldı sormak istedim yanlış yapmamak adına, oğlumun kan değeri düşük Ferro Sanol kullanıyoruz günde 10ml, Dvit3 de aldık ama içirmedik henüz kan ilacını kullanırken Dvit3 vermemizde bir sakınca olurmu?
Teşekkürler... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120405 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Demir ile Dvitaminin bir ILGI-ALAKASI YOKTUR....
Cocuk kan degerleri; Eriskinlerden farklidir.Kaziklanmis olabilirsiniz. Cocugun yasini ve HGB degerini yazabilirmisiniz? |
|
![]() |
|
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Hocam baska bir arkadasim benim sorumun altina yazmis. Benim sorum sadece su: Hocam cok tesekkurler. Sutun icinde dogal olarak D vitamini bulunur mu? Bulunuyorsa bu D3 mu acaba? Saygilarimla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120405 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bulunur AMA, kaymagindadir... Bu sebeple, "sokak sutu" alirsaniz, kaynattiginizda olusan kaymagi da yedirmeniz gerekir. Kutu sutleri; "Homojenize" edildigi icin, kaymak tutmazlar.
D3 seklindedirler. Bulunan miktar, cocugunuz, bir dana kadar cok sut icemeyecegi icin, gunluk ihtiyacinizi karsilamaz. Gene de, D3 Vitamini vermeniz gerekir. Bu sebeple de; Amerika'da butun sut ve sut urunleri D vitamin takviyelidir...Cok sut icenlerde, Dvitamini gaha fazla kullanildigindan, bu sistem ile bir eksiklik olmaz. Turkiye deki sutlerde boyle bir takviye olmadigindan, cok sut icenlerde Dvit miktarini arttirmak gerekir. Bu sebeple sut icmeyen fakir-fukara cocuklarinda; Rasitizm olusmaz.. Buyumedikleri icin, Dvitamini eksikligi de olmaz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Ara 2014 Saat 05:40 |
|
![]() |
|
elif2 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 364 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cevaplarınızı okuyunca yeni durumlarla karşılaşıyorum,çok süt içenlerde d3 artırmak gerekir, dediniz ya,kızım 1 lt içer günde, bazen yoğurt,ayran da dahil oluyor ,her sene 1 ampul d3 müz var,yazında deniz,güneş var.Yetiyor değilmi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yetmezse; "O-Bacak" veya "X-Bacak" olusur, o zaman takviye dozlar veririm...
Ilerde bir vakit, Amerika hukumeti gibi halkini dusunen hukumetlerde Turkiye'de iktidara gelirlerse, bu sutlere kalsiyum, sulara Fluor takviyeleri de; ancak o zaman yapilir... Biraz UTOPIA... Siz gene Dvit takviyelerine ve Zymafluor kullanmaya devam edin... |
|
![]() |
|
ömer mirza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2014 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer mirza
Kadir hocam Dvit ile demirin alakası olmadığını biliyorum.Ama ikisini aynı anda içirirsem belki bir zararı olur diye tedbir amaçlı sordum.Ayrıca bu konuyu sizin ile farklı başlık altında konuşmuştuk tekrar özetleyeyim oğlum 14 aylık geçen ay Hgb değeri 7.8 çıkmıştı biraz rahatsızdı siz ondandır düzelince tekrar kan verin dediniz bu ay tekrar verdik 8.3 çıktı doktor ferro Sanol verdi günde 10 ml.size sordum kullanabilirsiniz dediniz ve bu tahlilleri farklı hastanelerde yaptırdım sonuç kağıdında referanslar yetişkin değerleri idi ama ne olursa olsun sonuçta kan değeri düşük ve doktor Ferro Sanolu süt ve süt ürünleri ile birlikte verme etkisi azalır c vitamini olan gıdalarla birlikte verirsen de çoğalır demişti bunun doğruluk payı nedir.Teşekkürler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|