Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Duphalac ... hala etkin doza ulaşamadık ???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDuphalac ... hala etkin doza ulaşamadık ???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ben de anneyim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Duphalac ... hala etkin doza ulaşamadık ???
    Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 11:54
Merhaba Kadir Hocam,

Kabızlık ve tuvalet ile ilgili önceki yorumlarınızı okudum. Kızımın 1 yasından beri devam eden kabızlık sorunu var. Sadece son 2,5 aydır duphalac kullanıyoruz.Baslangıcta ilk 1 ay günlük 10 ml doz ile baslayıp aynı doz ile devam ettik ki yanılmışız . Takip eden doktorumuz  etkin doza ulaşana kadar artırmamız gerektiğini 1 ay boşa kullanmış oldugumuzu iletti. Bizde 1 ayın sonunda
her hafta dozu artırmaya basladık , şu an 1 hftdır sabah 11 ml -akşam 11ml olmak üzere veriyoruz. Bir gelişme var mı ? HALA YOK !!! Hala 5-6 günde bir ve hala aglayarak yapıyoruz. Çünkü geldiği anda yapmamak için birkaç hareket yapıyor kendisi ve o gelen kakayı 3-4 gün daha tutmayı basarıyor, o da sertleşiyor. Tuvalet için vaktimiz oldugunu biliyorum (henüz 31 aylık -13 kg)  her ne kadar su an sizin madde madde belirttiğiniz unsurların hepsi mevcut yani  hazır oldugunu hissettiriyor olsa da  beze devam .(önceki yazılarınızdaki hersey mevcut, bana bakma bana dokunma bezimi açma vb... hersey ) sorunun psikolojik oldugunu düşünüyorum.Günlük beslenmemiz agırlıklı sebze. (pilav makarna ekmek  muz yemez zaten , sadece haftasonu biraz o da belki.) süt günlük 420 cc içiyor. beslenmeden kaynaklı olmadıgına göre ne yapmalıyız ? 2,5 ay önce yani duphalac öncesi top top sert şekildeyken duphalac sonrası tek parca ama  yine çok sert konumda devam....  duphalac devam mı ? psikolojik acıdan hiç müdahele etmedik kendisi  ne istediyse öyle davranıyor, dogru mu yapıyoruz? oFFF BİR ÇÖZÜM YOLU LÜTFEN..... Teşekkür ederim.  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 19:18
Dikkat ediyorsaniz, benzer; "kabizlik" sikayetleri hep KIZLARDA oluyor.. Bu dogal bir durumdur. Duphalac "mushil" ilaci DEGILDIR... Prebiyotik SEKER ihtiva eder. Bu sebeple, sekerli bir tadi vardir. Barsaktaki; Probiyotik bakterileri cogaltir. 2-3 gunluk kullanimdan sonra, etki etmiyorsa, hic etmeyecek demektir...
SOKOL LiKiT deneyin. Aksamlari 5ml verin.. Ictigi sut; tam yagli olsun, kaynagi alinmis olmasin.
Not: Homojenize sutler kaynak tutmazlar... Tam yagli olani alin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2014 Saat 19:19
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.