Merhaba Kadir Hocam,
Kabızlık ve tuvalet ile ilgili önceki yorumlarınızı okudum. Kızımın 1 yasından beri devam eden kabızlık sorunu var. Sadece son 2,5 aydır duphalac kullanıyoruz.Baslangıcta ilk 1 ay günlük 10 ml doz ile baslayıp aynı doz ile devam ettik ki yanılmışız . Takip eden doktorumuz etkin doza ulaşana kadar artırmamız gerektiğini 1 ay boşa kullanmış oldugumuzu iletti. Bizde 1 ayın sonunda
her hafta dozu artırmaya basladık , şu an 1 hftdır sabah 11 ml -akşam 11ml olmak üzere veriyoruz. Bir gelişme var mı ? HALA YOK !!! Hala 5-6 günde bir ve hala aglayarak yapıyoruz. Çünkü geldiği anda yapmamak için birkaç hareket yapıyor kendisi ve o gelen kakayı 3-4 gün daha tutmayı basarıyor, o da sertleşiyor. Tuvalet için vaktimiz oldugunu biliyorum (henüz 31 aylık -13 kg) her ne kadar su an sizin madde madde belirttiğiniz unsurların hepsi mevcut yani hazır oldugunu hissettiriyor olsa da beze devam .(önceki yazılarınızdaki hersey mevcut, bana bakma bana dokunma bezimi açma vb... hersey ) sorunun psikolojik oldugunu düşünüyorum.Günlük beslenmemiz agırlıklı sebze. (pilav makarna ekmek muz yemez zaten , sadece haftasonu biraz o da belki.) süt günlük 420 cc içiyor. beslenmeden kaynaklı olmadıgına göre ne yapmalıyız ? 2,5 ay önce yani duphalac öncesi top top sert şekildeyken duphalac sonrası tek parca ama yine çok sert konumda devam.... duphalac devam mı ? psikolojik acıdan hiç müdahele etmedik kendisi ne istediyse öyle davranıyor, dogru mu yapıyoruz? oFFF BİR ÇÖZÜM YOLU LÜTFEN..... Teşekkür ederim.