| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bmy
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
|
Konu: dr bey nolur yardım edin Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 16:32 |
3 yaşındaki kızım 15 gündür hasta öksürüyor burnu tıkalı.dr a götürdük boğazı kızarmış dedi antibiyotik verdi 1 hafta kullandık çocuk kulağım acıyır dedi başka dr a götürdük kulağı iltihaplanmış dedi başka antibiyotik verdi bir hafta da onu kullandık hala burnu tıkalı buggün gittik vücudunda küçük küçük kızarıklıklar vardı kan tahlili istedi yaptıkdır değerler şöyle
WBC 9
RBC 4,95
HGB 12,1
HCT 36,2
PLT 63
PCT 058
MCV 73
MCH24,5
MCHC 33,6
RDW 14,1
MPV 9,2
PDW 0,5
İTP teşhisi koydu hematoloğa gidin dedi trombosit sayısı çok düşükmüş devlet hastanesine giitk yarın gelin tekrar kan tahlili yapalım dediler.sizce kızımda gerçekten bu hastalık var mıdır yoksa viral enfeksiyondan dolayı trombosit düşük çıktı da sonra normale döner mi çok endişeliyim hastanede kalabilir demişti ama devlet hastanesindeki dr gerek yok dedi yarınki kan değerlerine bakılcaköış trombosit daha da düşerse tedavi yapılcakmış.enfeksiyon daha geçmedi değerler (trombosit)yarına kadar kendiliğinden yükselir mi şu an antibiyotik vermiyorum çok teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119493
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 18:42 |
|
Agir bir Grip geciriyorsunuz, keske o antibiyotikleri hic kullanmasa idiniz. Trombositleri (PLT) cok dusuk ama bu sizinde belirttiginiz gibi Viral enfeksiyonlarin "kemik iligine" baskisi sonucu olabilir. Dokuntu olmasi ITP lehine, ama merak etmeyin, bu hastaligin dogru durust, kesin bir tedavisi yoktur, kendiliginden bile duzelir. Bazan damardan verilen "Gamma-globulin" ise yariyor. Eger bugun yapilacak olan tahlilde; PLT degeri daha yuksek cikarsa, merak etmeyin, duzelmeye baslamis demektir.
|
 |
bmy
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 18:46 |
dr bey çok teşekkür ederim çnkü üzüntüden perişan durumdayım umarm yarınki tahlilde trombosit düzeyi yüksek çıkar tşk
|
 |
bmy
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 11:56 |
gittk trombosit düşük çıktı 6bin çıktı acile yatrdılar ivig verdiler 52bin oldu sonra tekrar verdiler 149bin oldu taburcu olablrsin dediler kaldığımız yer z.kamil kaldığımız odada rota virüslü zaturreli çocuklarla aynı yerde kalıyorduk. tüm çocklardan idrar ve kaka örneği istediler kaka temz dediler idrarında iltihap görünüyormuş çıkmatık antibiyotk vercz dediler idrar kültürüne göre ben artk ölmek üzereydim üzüntü ve stresten çocuğu alp kendi isteğimle çıktım çock bi daha antibiyotiğe nasl dayansın? bu arada croxılex antibiyotiğinin yan etkisi plt düşürür dediler 1.sorum bnm kızım şimdi itp hastası mı hayat boyu trombosit değeri düşecek mi(ilk oluşunu yukarıdaki maillerde anlatmıştım) kendi kendine yükselir mi (doktrun tanısı trombositopeni yazıyo)
2. sorum idrar tahlil sonçları aşağıya yazdım tekrar antibiyotk şart mıdır evde tedavi olamaz mı yatması şart mı orası mikrop yuvası zatürrelerle aynı yerde kaldık protein:negatf glukoz:negatf bilirubi.:negatf keton:eser ph:5.5 nıt:negatf leu:+++ dansite:1.014 Ürobilinojen: Nrm Bld: Negatif İdrar Mikroskopisi: Eritrosit:1 Lölosit 15 renk: açık sarı Berraklık:berrak
orda altına bez kullandım kakasınıda yapmıştı tuvaletler pis olduğu için tam olarak temizleyememiştim belki ordan idrarına gelmiş olabilir mi acaba
|
 |
bmy
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 13:06 |
|
bu arada idrar sonucu belli oldu kültüründe üremem çıkmadı iyi ki bikaç gün daha yatırmamışım çocuğu bir de rota kapacaktı.sadece 1. sorumu cevaplarsanız minnettar olurum bu arada çocuğun çok şükür rahatsız görünümü yok koşup oynuyor mutlu,sağılıklı görünüyor ama trombositleri 6000çıktığında da öyleydi koşuyordu oradan oraya yani sorum şu bnm kızım itp hastası mıdır her zaman trombosit düşecek mi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 18:42 |
|
Daha dogru durust bir idrar tahlilini bile degerlendirmekten aciz insanlar.Idrar da iltihap filan gorulmuyor, sacmaliyorlar. Idrar tahlilinde "NITRIT" zaten "negatif' cikmis daha ne diye kulturle ugrasirlarki? Bunlar kesin Oksijen yerine Azot teneffus ediyorlar. (Alinti: Cem Yilmaz).... IYE yokki, antibiyotik gerekli olsun. Bir daha da Grip gecirirken antibiyotik kullanmayin. Kiz cocuklarinda, 15-20 lokosit normaldir. Siz en saglami, Nitrit degerine bakin.
|
 |
bmy
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 19:09 |
|
peki hocam trombosit ile ilgili sorularım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 23:28 |
|
Her Gripal enfeksiyonda bu durum az veya cok olmaktadir. Virusler hucre icine girip kendilerini bizim hucrelerimize cogaltmak icin salgiladiklari bazi maddeler, kemik iligine baski yaparlar. Bu sebeple hem lokosit hem trombosit sayilarinda azalma olur. Bu gecici bir durumdur, cogu kan sayimi yapilmadigindan, farkina bile varilmadan, kendiliginden iyilesir
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Şub 2012 Saat 23:49
|
 |