Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Makarnalar - Pilavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dövme pilavı( adanadan)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konudövme pilavı( adanadan)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2008 Saat 15:29
Orjinalini yazan: reyyan reyyan Yazdı:

Orjinalini yazan: zelos zelos Yazdı:

annem tencereye az biraz yag koyar bır kucuk sogan dograr ve  cok az bı salca yada pul bıber atar rengı beyaz olmasın dıye ama ısteyen beyazda yapabılır.
sonra etın suyunu koyar kus bası etlede yapılabılır.
 eger kus başı etle olacaksa etlerde pilavla bırlıkte tekrar  pişer.
dövme gec piştiği için annem bır kese dövmeye 3 kase su koyar  kısık ateste yavas yavas pişer. pişince tereyag ile yaglanır.ben bayılırım  doyamam tadına.
 
zeloşcum,çok teşekkür ederim canım.bildiğimiz keşkek yani.bizde ezmeyiz keşkeği,bende ezilmemiş haliyle çok severim.hatta babaannem rahmetli,kemikli eti tuzlayıp kurutur,mutlaka keşkekte onu kullanırdı.bizimkiler orta asya göçmeni olduğu için,sanırım oralara has bir yöntem bu.tadını hakikaten çok değiştiriyor.ve babaannem pişirirken,içine kuru fasulye de koyardı,bazende sadece yarmadan(dövme)yapardı,hatta yerkende şöyle derdi"pek sevapmış keşkek yemek,peygamber efendimiz haftada bari olsun yeyin dermiş"derdiLOLLOLartık kendisi sevdiği içinmi öyle bir şey uydurmuştu,yoksa gerçekten öyle bir şey varmı bilmemLOLbende tariften sanki farklı bir şeymiş zannetmiştim,tekrar teşekkürler canımClown
 
benımde babam bu dövme yemeklerıne hasta daha bu dövmeyle yapılan bır cok yemek var buluyormusun  sırası gelınce tarıf eklerım yanı annem  ne zaman yaparda ben denk gelırsem
 
cunkı ben hıc yapmadım
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2008 Saat 00:17
Orjinalini yazan: zelos zelos Yazdı:

Orjinalini yazan: reyyan reyyan Yazdı:

Orjinalini yazan: zelos zelos Yazdı:

annem tencereye az biraz yag koyar bır kucuk sogan dograr ve  cok az bı salca yada pul bıber atar rengı beyaz olmasın dıye ama ısteyen beyazda yapabılır.
sonra etın suyunu koyar kus bası etlede yapılabılır.
 eger kus başı etle olacaksa etlerde pilavla bırlıkte tekrar  pişer.
dövme gec piştiği için annem bır kese dövmeye 3 kase su koyar  kısık ateste yavas yavas pişer. pişince tereyag ile yaglanır.ben bayılırım  doyamam tadına.
 
zeloşcum,çok teşekkür ederim canım.bildiğimiz keşkek yani.bizde ezmeyiz keşkeği,bende ezilmemiş haliyle çok severim.hatta babaannem rahmetli,kemikli eti tuzlayıp kurutur,mutlaka keşkekte onu kullanırdı.bizimkiler orta asya göçmeni olduğu için,sanırım oralara has bir yöntem bu.tadını hakikaten çok değiştiriyor.ve babaannem pişirirken,içine kuru fasulye de koyardı,bazende sadece yarmadan(dövme)yapardı,hatta yerkende şöyle derdi"pek sevapmış keşkek yemek,peygamber efendimiz haftada bari olsun yeyin dermiş"derdiLOLLOLartık kendisi sevdiği içinmi öyle bir şey uydurmuştu,yoksa gerçekten öyle bir şey varmı bilmemLOLbende tariften sanki farklı bir şeymiş zannetmiştim,tekrar teşekkürler canımClown
 
benımde babam bu dövme yemeklerıne hasta daha bu dövmeyle yapılan bır cok yemek var buluyormusun  sırası gelınce tarıf eklerım yanı annem  ne zaman yaparda ben denk gelırsem
 
cunkı ben hıc yapmadım
 
tamam zeloşcum,teşekkürler canım,yeni tariflerini merakla bekliyoruzClown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.