reyyan Yazdı:
zelos Yazdı:
annem tencereye az biraz yag koyar bır kucuk sogan dograr ve cok az bı salca yada pul bıber atar rengı beyaz olmasın dıye ama ısteyen beyazda yapabılır.
sonra etın suyunu koyar kus bası etlede yapılabılır.
eger kus başı etle olacaksa etlerde pilavla bırlıkte tekrar pişer.
dövme gec piştiği için annem bır kese dövmeye 3 kase su koyar kısık ateste yavas yavas pişer. pişince tereyag ile yaglanır.ben bayılırım doyamam tadına. |
zeloşcum,çok teşekkür ederim canım.bildiğimiz keşkek yani.bizde ezmeyiz keşkeği,bende ezilmemiş haliyle çok severim.hatta babaannem rahmetli,kemikli eti tuzlayıp kurutur,mutlaka keşkekte onu kullanırdı.bizimkiler orta asya göçmeni olduğu için,sanırım oralara has bir yöntem bu.tadını hakikaten çok değiştiriyor.ve babaannem pişirirken,içine kuru fasulye de koyardı,bazende sadece yarmadan(dövme)yapardı,hatta yerkende şöyle derdi"pek sevapmış keşkek yemek,peygamber efendimiz haftada bari olsun yeyin dermiş"derdiartık kendisi sevdiği içinmi öyle bir şey uydurmuştu,yoksa gerçekten öyle bir şey varmı bilmembende tariften sanki farklı bir şeymiş zannetmiştim,tekrar teşekkürler canım |
benımde babam bu dövme yemeklerıne hasta daha bu dövmeyle yapılan bır cok yemek var buluyormusun sırası gelınce tarıf eklerım yanı annem ne zaman yaparda ben denk gelırsem
cunkı ben hıc yapmadım