Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dörtlü test
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dörtlü test

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Fatos34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatos34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dörtlü test
    Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 21:46
Merhaba hocam Kardeşim 29 yaşında 17 haftalık hamile . 12. Haftada ikili test yapıldı hiçbir risk çıkmadı ense kalınlığı 1.2 çıktı. Ultrasonda burun kemiği
normal, çene normal, kalp kapakçıkları oluşmuş herşey yolunda dendi. 16 haftada dörtlü test yapıldı. Yaştan dolayı1/356 risk çıktı. Doktoru genetik test yapalım diye ısrar ediyormuş. Hocam sonuçları size gönderiyorum ne yapmalyız? Genetik testi ysptıralım mı, yoksa ikili test sonuçlarına güvenelim mi ya da kardeşim birde devlet hastanesinde testi tekrar yaptırmak istiyor. Özel hastanelere güven kalmadığı için. 

Düzenleyen Fatos34 - 08 Ara 2023 Saat 21:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 21:51
Devlet hastanesinde tekrarlatin. 
Yukarı Dön
Fatos34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatos34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 21:57
Tamam hocam teşekkürler
Yukarı Dön
Zey_nep Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 267
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zey_nep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2023 Saat 23:32
Şu lanet testlere inanip guvenmeyin. Yengeme çocuğunuz engelli down sendromlj denildi.  Çok kötü bir hamilelik gecirdi MAŞALLAH çocuk sapasağlam. 
Çocuk engelli denilse aldıracak mı hayır,  o zaman gebelik gibj kutsal bir süreci zehir etmeye ne gerek?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2023 Saat 02:24
Cok haklisiniz, Benim basima da gelse bende sizin gibi dusunurdum. Ama her annenin kararina da saygi
 duyarim. 

Fatos34: Testi yaptirin, sonucu yazin. 
Yukarı Dön
Zey_nep Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zey_nep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2023 Saat 13:09
Hocam 22 yasinda ilk gebeligimde, sürekli kontrollere gidiyordum.  Bi iki kere yüksek tansiyona sahit olundu, bi kere musahade altina alindim. Ondan nsonra bi sıkıntı çıkmadı . Takip edelim denilmedi, doguma iki hafta kala bebegim karnimda ölmüştü.  Sezeryana alindim. Ve tani olarak, hidrops denildi. Ve doktor tekrarlayan bir hastalik dedi. Bebegimizin kaybina mi uzulelim taniya mi uzulelim anlamadik.. diger gebeligim yine zehir gibi gecti her an hastaneye koşuyordum, bebek hareket etmiyor diye.. ama cok şükür sağlıklı dogdu. 4 ay diyet yaptim günde 4 5 kez insulin humulin igne vuruyordum. Sekerden. Tansiyondan. Bilmiyorum gercekten hastane insani mahvediyor. O yuzden yapmasinlar dedim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2023 Saat 19:07
Haklisiniz da!!  Olay; "Yalanci coban" hikayesine donmesinden korkarim. 
Zaten Turkiye'deki doktorlar, beni carmiha gerebilmek icin;  benim bir acigimi bekliyorlar. 
Yukarı Dön
Zey_nep Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zey_nep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2023 Saat 19:45
VALLA hocam maalesef yaşandı. Bebegimiz hareket etmedigi her anda kosa kosa ultrasona koştuk,  acaba yine mi hidrops oldu diye. Hani bildiğim kadari ile hidrops 4. 5. Ayda kendini belli eden bir hastalıktır, asla hicbir belirti yoktu. Ikinci gebeligimde o tanidan sonra aman karni büyük aman kafası büyük denildi. Bol stresli bir gebelik gecirdim. O yüzden bu testleri filan okuyunca mudahalr etmek istedim. Çocuğun down sendromlu olduğunu öğrenince aldiraklar mi ? (RABBIM kimseyi bu kadar insafsizlastirmasin) aldirilmayacaksa ne gerek o süreci o kadar sıkıntılı korkulu stresli gecirmeye? Ve inanin abartmis olacagim için yazmak istemedim, aman engelli hemen alalim dedikleri bir sürü tanıdığım cocuk sapasaglam. Dedigim gibk biri abimin oglu. Down sendromu teshisi konuldu.  Ama MASALLAH cok sağlıklı. 
Hocam ALLAH razi olsun sizi de her konuda takip edip destekliyorum. Cani gönülden.  Ama saygi duyar misiniz duymaz misiniz bilmiyorum ama 6. Aydan sonra ogluma aşılarını yaptirmadim. Ve gerçekten kendimi haklamak için bunu söylemiyorum, etrafimda kimin cocugu tam aşılı ise istisnasiz bütün kışları mevsim geçişleri,  grip nezle atesle alerji ile geçiyor. Ama oglumda değil.. Millet on hasta oluyorsa oğlum bir oluyor. Bebekliginden beridir bir kere 5. Ayda zatirre teşhisi ile hastaneye yatirildi orda 5 gün antibiyotikle tedavi edildi. Yine yatirmalarina izin vermeyecektim, ama bingildagi bombelesmisti.. ondan korktum. Ordada yaptiklari komikligi anlatsam inanamayacaksinjz. Sacma sapan bir prodüksiyon koyuyorlar,  ve koyun gibi güdülüyor şimdinin doktorlari.. maalesef 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.