|
Domuz gribi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aysgl1 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kas 2023 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Mar 2024 Saat 11:10 |
Merhaba hocam. 5 yaş 11 aylık kızımın Cumartesi başlayan yüksek ateşe ilk 2 gün müdahale etmedim. 2.günün gecesinde rahat uyusun diye genel durumuna bakarak ibufen verdim ateşi 40.5’leri görüyordu. 3. gün doktora test yapmak için götürdüğümde sürüntü testinde domuz gribi çıktı. Enfluvir verdim 2 gün yanında da genel durumu kötülediği için. Çene ve bıyık bölgesi kısmında isilik gibi bir görüntü oluştu. Yazılarınızdan okuduğum kadarıyla 5-10 gün inatçı ve düşmeyen ateş yaptığını öğrendim. 5.gün ateşi hiç çıkmadı. 6.günün akşam saat 22:00 gibi ateşi birden 39.4’lere çıktı, üst azı dişi patladı o taraftaki kulağının çok ağrıdığını söyledi. Kulağının ağrıdığını gündüz de söylemişti. Burnuna iliadin damlattım. Ağrıdan uyuyamayınca sizden öğrendiğim bu tarz ağrılar için dolven verdim. Bugün 7. gün ve ateş devam ediyor. Diğer bir konu kendim için hocam. 32 yaş bayan. Kızımın ateşinin çıkmadığı 5.günün (çarşamba) günü önlem amaçlı ben de enfluvir içtim. İçtikten 10 dakika sonra bir geğirme oldu ve ilaca bağladım. Bağırsak sancısıyla tuvalete çıktım ama ishal değildim. Başka bir sorun yaşamadım fakat gece saat 3 gibi ağrıyla uykudan uyandım. Bir iki saat şiddetli ağrıdan kıvrandıktan sonra istifra ettim. Kısa süreli rahatladım. Tekrar çıkarma hissi olsa da çıkaramadım. sabah 8.30 gibi ağrım geçmeyince simflat aldım. Günde 3 defa alıyorum. Karnıma kramp gibi ağrılar sağlanıyor. Göbek deliği hizasında ve karnın sol tarafında. Alanınız değil biliyorum ama domuz gribi bu durumu yapar mı hocam ? Ateş-ishal ben de yok. Bugün doktora gideceğim ama pankreas ve safra kesesiyle alakalı hepsine bakacaklardır ben önden sizden bilgi edinmek isterim zira artık doktorlara güvenim kalmadığı için. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim hocam. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Domuz Gribinin 1. ozelligi: Grip arazlari+Sindirim sistemi problemleri yapmasidir! Sakin doktorlara
gitmeyin, caniniza okurlar!
2- Enfluvir; hastaligin ILK 3 GUNU icinde verilirse etkili olur, bosuna almayin! 3- Iliadin damla. mutlaka anlattigim sekilde kullanilacak! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|