Dolgu sonrası çene şişmesi |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
murat193
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 21 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 01 Ara 2024 Saat 16:58 |
Hocam merhaba, oğlum 9 yaşında. Cuma günü dişi ağrıyınca dişçi dolgu yaptı. Kendi yoğun olduğu için yanındaki yeni mezun dişçiye yaptırdı. Yaparken yanlış bir yere mi daldı yaptıysa çocuk aşırı bir bağırti kopardı. Bugün çenesi şiş dişde ağrı acı yok ama dokununca çene acıyor hafif şiş ve kızarık. Az önce telden aradım normal olduğunu söyledi ve iki antibiyotik yazdı. Nidotol ve augmentin. Valla kafam karıştı. Sayenizde hiç antibiyotik kullanmadık 5 senedir. Ne tavsiye edersiniz. Hafif konuşması da bozuk çocuğun. Kalıcı bir hasar söz konusu olabilir mi
|
|
teacher7
Üye Kayıt Tarihi: 11 Nis 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 97 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
https://hizliresim.com/ib5u97y
hocam yanağının fotosunu da atayım da gereksiz antibiyotik kullanmayalım. |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118352 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Başka bir diş doktoruna gidin.
|
|
murat193
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam bu şekliyle antibiyotik gerekiyor mu sizce. Hiç bir ağrısı falan yok
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Ne olduğunu bir bilebilsem!! Damara mı geldi? Sinire mi geldi?
Bir Diş hekimi görsün.
|
|
murat193
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam apse oluşmuş, augmentin 600 yazdı 2 gün sonra çağırdı, dolgu ya da kanal yenileyecek dediğine göre. Başka bir dişçiye de gösterdim o da apse olmuş, bu diş dolgu kanal tutmaz çekmek gerekir dedi. Dediğine göre 4 numaralı süt dişi apse olursa dolgu tutmazmis çekilir dedi. Tabi biz dişçiye ilk gittiğimizde apse falan yoktu işlem sonrası oluştu, benim tahminim düzgün yapamadı ya da damara ya da sinire bir yere girdi, çünkü ben bu kadar yanağın kızarıp hassaslasmasina anlam veremedim. Antibiyotik mecbur başladık, bana kalsa kendiliğinden düzelecek gibi ama, diş konusunda ciddi bir bilgim olmadığı için korkuyorum yine de. Artık sayenizde 2017 den beri sizin mesajlarınızı okuya okuya kolay kolaya doktorların dediklerine aldırmıyorum ama diş konusu çalışmadığım yerden geldi. Şu an 4 öndeki süt diş düştü üç asıl diş çıktı. Bundan sonra diş konusu sanırım karşımıza daha çok çıkacak gibi görünüyor. Önerdiğiniz netten takip edebileceğimiz bir dişçi var mı ya da diş konusunda genel tavsiyeleriniz neler olur. Biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın. Hakkınızı helal edin.
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Getirtebilirseniz, Avrupa ülkelerinden birinden, Zymafluor tablet 1mg getirtin ve her gün 1 tane çiğneyip
yutsun. Bu ilaç sahtekar dişcilerin şamataları sonucu; Türkiye'de sırf onlar para yapsın diye yasaklatılmıştır!
Zymafluor, D vitaminli olmasın. |
|
murat193
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Tamamdır hocam teşekkür ederiz. Bu arada bugün yüzmesi var. Diş apsesi sıkıntı oluşturur mu, bugün gitmese mi acaba?
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|