Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Döküntü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Döküntü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emine berru Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emine berru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Döküntü
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2025 Saat 22:41

Kadir hocam merhaba,

Üç gün önce bacagımda kaşıntı yara şeklinde oldu,bugün kollarımda bir döküntü ve ardından bacaklarımda oldu.sırtım,omzum ve karnımda da var.sürekli kaşınmıyor ama kaşınınca da çok tatlı tatlı kaşınıyor yanma oluyor sonra.en yoğun kollarımda var.değişik bir şey yemedim çilek yemiştim sadece 42yaşında53kilo iki çocuk annesiyim… sevgiler hocam

Düzenleyen emine berru - 28 Mar 2025 Saat 02:08
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emine berru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2025 Saat 22:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120008
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2025 Saat 02:28
Eger, bu dokuntuler; gobek cevresinde, meme altlarinda ve cinsel organlarda varsa; Uyuz olabilir.
Esk cevaplari okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emine berru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2025 Saat 15:04
Kadir hocam göğüs altı ve bacak arasında yok,sırtımın ortasında yok ama komple bacak,omuzdan aşağı kollarım da,karnım da hafif, yoğun şekilde popo üstünde var.bugün yüzümde döktü.dün Acile gittim ürtiker dediler,avil iğne yaptılar,bilaxten sabah akşam,validol gece16damla ve stilex verdi.
Ama gece o kadar kaşındıki hiç bir fayda etmedi verdikleri.bugün yine gittim tekrar aynı iğneyi yaptılar o kadar.Hocam çevremdekiler kızamık falan dedi olabilir mi? Şimdiden çok sagolun hocam:(

Düzenleyen emine berru - 29 Mar 2025 Saat 22:06
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2025 Saat 20:31
1- Uyuz degil. Uyuz, boyundan yukarisini tutmaz.
2- Henoch-Schonlein Purpurasi DEGIL, zira "kasinti" var!! H.S.P de kasinti olmaz.
3- Ilac allerjisi olabilir!! Bugunlerde kullandiginiz bir ilac (antibiyotik) varmi? 
4- Asiri soguga maruz kalma olabilir! Boyle bir durumunuz oldu mu?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emine berru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2025 Saat 21:29

Sadece hocam bir hafta önce evet çok çok üşümüştüm,dışardaydım çok üşüdüm ısınamadım hatta eve gelip sıcak su torbası falan yaptım ısınmam kendime gelmem 2saati bulmuştur.Değişik olarak bir ilaç ya da antibiyotik içmedim.(hiç kullanmam ilaç) değişik içecek,yiyecek yemedim sadece iki gün yeşil biber dolması yemiştim (çarşamba,perşembe)ve çok az çilek hep yedigim şeyler.Öyle başladı döküntüm.
cumartesi çok üşüdüm,perşembe döküntü oldu)

Düzenleyen emine berru - 29 Mar 2025 Saat 23:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 01:36
Soguga bagli purpura. Keske o "sicak su" tatbikini yapmasa idiniz.
Ani isi farki ile kilcal damarlarda zedelenmeler olur ve bu purpura seklindeki dokuntuler olur.
Kendiliginden gececek. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emine berru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:25
Hocam acile gittim tekrar, damardan kortizon dekort prednol avil verdiler. Onadrol8mg/2ml üç gün içicem ağızdan verdi,Dermovate krem verdi…dahiliye doktoruydu ama cildiyeye gitmem de gerekirmiş diyip gönderdiler.şikayetlerimde henüz bir azalma yok
Hocam kaşıntı yapmaz yazmıştınız ama ben çok kaşınıyorum

Düzenleyen emine berru - Dün Saat 02:40
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.