|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
elifsimsek11 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifsimsek11
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Nis 2017 Saat 13:37 |
Hocam merhaba, Bende sahtekarlığın üç boyutunuda yaşamış biriyim. Çocuğumu kaybetme noktasına kadar geldim. Sayenizde birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Nasıl bir girdabın içindeyiz böyle. Oğlum Ozan 48 aylık 17 kg. 105 cm boyunda. 1,5 yaşına kadar olan sürede yaşıtlarının çok ilerisindeydi.Ancak 1,5 yaşında Zatürre nedeniyle kilo verdi ve şöyle kendine gelemedi. 2,5 yaşında bronşit geçirdi. Bu geçirdiğimiz hastalıklardan dolayı burnu aksa doktora gidiyordum. Tabii ki ilaç üstüne ilaç. Ayı bulmuyordu doktora gidişim. Sayenizde bu değişti. Bu arada benim testi yapılmış özellikle toza karşı, 2001 doğumlu oğlumunda polene , çeşitli ağaçlara alerjimiz var. Ozan da da ağaç bol olan yerlerde çabuk yorulma oluyor. Böyle durumlarda gözaltı morarması da oluyor.Gece gündüz yazılarınızı cevaplarınızı okuyorum. Bakış açım gerçekten sayenizde değişti. Allah razı olsun hocam. Herşey gönlünüzce olsun. Şubat başı antibiyotik kullanmıştık. Ağız kokusu ve dilinde pas vardı. Bu hastalığı geçirdikten sonra bu aya kadar nezle grip devam etti. Ballı limon, serum fiz., illiadin damla, vics, cold miks kullanarak 2 ayı geçirdik. Geçtiğimiz salı günü kuru öksürük başladı. Çarşamba gecesi öksürük şiddetlendi ve sabaha kadar 10 sn.de bir öksürük hiç durmadı. Nefes darlığı başladı. Nefes alırken daralma ağrı vardı. Öksürük tablolarınıza baktığımda bu grip diyebiliyordum ama nefes alırken daralmayı araştırdım ama bulamadım. Perşembe günü yakınımdaki bir doktora gittim. Sıkışık olduğunu rahatlatmak gerektiğini, ciğerlerinde birşey olmadığını söyledi. Nefes alırken ses geliyor dedi. Ventolin, pulmicort, azitro, brodil, allerset verdi ve tabii ki singulairi de vermek istedi. Daha önce 1 sene kullandığımı yan etkilerini gördüğümü kabus, hareketlilik ve gelişimde durma olduğunu söylediğimde; haklı olduğumu üniversitelerde bu rahatsızlığa bu tedavinin uygulanması gerektiğini singulairin kanıtlanmış hiçbir yararının olmadığını da kabul etti. Bu ilaçları kullanmak istemediğimi söyleyince pulmicort ve azitro haricinde kullan 2gün bekleyebilirsin dedi. İlaçları kullanmadım. Buhar yaptım gece. Ancak derin nefes alırken uykusunda ağlıyordu. Sıcak buhar uygulmasını arttırarak biraz rahatladı. Uykusunda kustu buna rağmen uyumaya devam etti. Nefes darlığı her saat ilerliyordu. Ancak nefes alış veriş hızlanmadığı için sabrediyordum (ateş yok). Sabah olur olmaz aynı gittiğim doktora gittim ancak o doktor yoktu başka bir doktora yönlendirdiler. O da prednol, combivent verdi. Öyle köşeye sıkışmış hissettim ki kendimi. Sonuçta çocuğum kucağımda rahat nefes alamıyordu. İlaçları vermemeyi tercih ettim, çünkü sonradan tekrar bir kaosun içinde olacağımı biliyordum sayenizde. Oradan çıkıp devamlı gittiğim doktora gittim (singulairi ısrarla kullanmamı ve her gittiğimde kullanıp kullanmadığımı soruyor!!!) Kan tahlili yaptı. Akciğer grafisi istedi. Muayene bulgusunda sol ciğerine indiğini söyledi. - Wbc 13,1 - Neu % 61,3 - Lym % 22,9 - Eos % 9,5 - Neu 8 - Eos 1,24 - Rbc 5,37 - MCV 72 - Rdw-Sd 36 Makrol 1 tatlı kaşığı, Bricanyl 1 çay kaşığı, Asist 1 çay kaşığı verdi. Neu yüksek olduğu için verdiğini bakteri varmış ama çok başındaymış daha başlamadan önlemimizi alıyormuşuz. Emin olun nefes darlığı, zatürre, öksürük bütün mesajlarınızı okudum. Ancak bu kadar farklı tedaviler kafa karıştırıyor. Ben mi yanlış yorumluyorum okuduklarımı diyorum. Cahillik başa bela ve bizim buradaki doktorlar birşey öğreneceğiz diye ödleri patlıyor. Grip geçirdiğinin farkındayım. Ancak ciğerlere indiğinden ne yapacağımı bilemedim. Yine sarıldım yazılarınıza. Perebron vermeye başladım. Bricanyl 1 defa verdim nefesi rahatlayınca bıraktım. Asist hiç vermedim. Aşırı balgamlı sanki ciğerlerinden gelen öksürüğü var. Karda yatmış derler ya aynen öyle. Kadir Hocam; - Macrolu vermeli miyim? (viral olduğunda kullanmamam gerektiğini biliyorum ama ciğere indiğinde nasıl tedavi olunmalı?) Perebron dışında birşey yapmalı mıyım?) - Perebronu 17 kg oldugundan (13,5 kg.a 2,5 ml.- 20 kg.a 5 ml. vermişsiniz ikisinin ortasını veriyorum. Doğru mu yapıyorum. - Ayrıca bizim bu yaşadıklarımızın alerjiyle alakası olabilir mi? Eğer varsa Tanı ve tedavi için önerebileceğiniz hastahane veya bölüm var mı? - Nefes darlığı sırasında ne yapmalıyım? - Ozan aynı zamanda kunduracı göğsüne sahip. 2,5 yaşından sonra farkettim. Geçirdiği zatürrenin, akciğer grafilerinin bir etkisi olur mu? Bu arada sizin sayenizde bu ay ilk defa D vitamini verdim. Bende aldım. En kısa zamanda yüzmeye de başlatacağım. Hocam inanın bütün yazdıklarınızı makalalerinizi okudum ancak doktor bulamayışımızdan ve çevre baskılarından dolayı danışma gereği hissediyorum. Hakkınızı helal edin. Düzenleyen elifsimsek11 - 09 Nis 2017 Saat 14:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaziniz; ibret-i Alemlik bir yazi olmus!!! Bir daha ATESli bir hastaligi oldugunda: 1- Agizina bakin!!! ATES+Agizda pis koku+ Dil ustunde Pas tabakasi yoksa; Antibiyotik gerekmez..
Grip demektir... 2- Kan tahlili yapilirsa, 4 yas icin; WBC:15,5 ustu Antibiyotik gerektirir.. Notrofil/Lenfosit oran ve seviyeleri Gribin safhalarina gore farkliliklar gosterir.. En emniyetlisi; WBC degeridir. 3- Sakin CRP sahtekarligina kanmayin. Oncelikle kullandiginiz butun; o sahtekarlik ilaclarinin etkilerinin vucuttan atilmasi gerekir. Sansiniza; onumuz yaz, uzun sure hasta olmayacak.. Okullar acildiginda, tekrar hastaliklar baslayacak, AMA, o sahtekarlik ilaclarini kullanmazsaniz, butun hastaliklari normal seyir gosterecek. OKUMAYA DEVAM EDIN.... Fabrika ayarlariniza donmeniz biraz zaman alacak. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Nis 2017 Saat 19:39 |
|
![]() |
|
elifsimsek11 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifsimsek11
Kadir Hocam,
Alerji ile ilgili birşey yapmamızı önerir misiniz? Hava değişimlerinden bahar aylarından etkileniyor. 17 kg için perebron ne kadar vermeliyim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Allerji den EMIN oldugunuzda; sadec Zyrtec surup, gunde;1 olcek baslayin. Sakin kortizonlu spreyleri kullanmayin. Perebron'u koyu balgami oldugunda;, gunde;2x1 olcek verin. Mutlaka tok karnina alsin. Bu yastakilerde; Cok tavsiye ettigim bir ilac degildir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|