Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Mutlu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğumdan sonra kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDoğumdan sonra kabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mkeskus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: Doğumdan sonra kabızlık
    Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2007 Saat 10:56
Merhabalar,
5 ay öncesi doğum yaptım. Doğumdan sonra kabızlık sorunu yaşamaya başladım. Önceleri hiç böyle bir sorunum yoktu. Emzirdiğim için ilaç kullanmak istemiyorum.Neler yapabilirim? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Smile
Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.HuseyinMutlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 155
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2007 Saat 11:56
Merhaba,

Emzirirken kabızlığın nedenlerinden biri yeterli sıvı almamanız olabilir. Bol su ile birlikte kuru kayısı(ara öğünlerde) ve kuru incir almalısınız. Kayısı kompostosu hem sıvı ihtiyacınız karşılar hem de barsaklarınıza faydası olabilir. Buna rağmen çözüm olmazsa bebeğinize zararı olmayan ilaçlar alabilirsiniz.

Selamlar
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 9950
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2007 Saat 00:33
Ben de nacizane bir şey tavsiye edeceğim. Rezene çayı. Hem süt artırıcı hem de bağırsak çalıştırıcı özelliği var. Sabah kalkınca aç karnına bir fincan içersen iyi geliyor.
Yukarı Dön
bengü Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 696
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2007 Saat 10:35
teşekkürlerWink
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 10949
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2007 Saat 15:05
kabızlık için bi şurup var emzirken kullanılabiliyo . ben kullanıyom . mesela .istersen adını verimLOL sor doktoruna
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2007 Saat 17:43
Benim naçizane önerim de bağırsak hareketlerini düzenleyici yoğurtlar. Ben yovita alıyorum mesela şu sıralar bile. 
Ben sezeryanla doğum yaptım ve bu sorunum çok had safhadaydı; gaz birikimi kabızlık, çok acı çekmiştim 2-3 gün kadar. Kayısı ve ıhlamur çayı da iyi geliyor ama yoğurt çok etkili. Düzene sokuyor hemen. Ancak sürekli kullanım bebeği de etkiliyor. Şöyle ki; ben ilk haftadan sonra kullanmaya başladım ama hergün 1tane yerine sabah akşam yedim iyi geliyor diye. 1hafta sonra bebeğim ishal olmuştu bu yüzden. Abartmışım yani. Hemen kesmiştim. Bence hem günde 1 tane hem de ara ara kullanın.
Seda. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.