Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Eşler Arası İlişki & Boşanma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - doğum sonrası eşler arası ilişki
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdoğum sonrası eşler arası ilişki

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ugurbitkisi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
Mesajın Direkt Linki Konu: doğum sonrası eşler arası ilişki
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 01:49
merhaba doktor hanım...benim 4 aylık bir bebeğim var...doğum yaptığım andan itibaren eşimle inanamadığım şekilde problem yaşıyoruz...bugüne kadar ondan duymadığım hakaretleri işitiyorum..sürekli kavga edip problem çıkarıyor..beni sürekli aşağılıyor..evde sürekli bağırıyor..bu bağırışlardan bebeğim korkuyor..ben bu durumu eşime anlatıyorum ama ''bana çocuğu kullanma'' diyor..5 senelik evliyiz ve eşim bu bebeği benden  daha çok istedi.bebek sahibi olunca da anlamadığım bir sorun yumağı oluştu..çözemiyorum...5 senedir yaşamadığım şeyleri 4 ayda fazla fazla yaşadım.eşim biriktirmiş de doğum yapmamı bekliyormuş gibi..gözünde hiç değerim yok..bebeğimin bu durumun içinde büyümesini istemiyorum.zaten herşeyi hissediyor ...bazen ağlama krizlerine giriyor..çok üzülüyorum..eşime ve bebeğime nasıl davranmalıyım.ne yapmalıyım..lütfen yardım edin..(bulunduğumuz yerde yardım alacağımız bir merkez de yok)

Düzenleyen ugurbitkisi - 20 Kas 2007 Saat 14:05
Yukarı Dön
prensesim eysan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2007 Saat 18:56
merhabalar, soruyu okuyunca dayanamadım. aynı benzer sorunlar bizdede yaşanıyor ve bu beni çok yıpratıyor. tek fark bebek sahibi olmayı en çok ben istedim.tüp bebek sayesinde dünya tatlısı bir bebeğimiz oldu. nasıl bir tavır uygulamalı neler yapmalıyım. eşimle konuşarak bir şey  yapamıyoruz.
canım yavrum eysanım bitanemsin....
Yukarı Dön
füsunözbek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 00:49
merabalar;

Bebğim yeni doğduğu zamanlarda sizinkine benzer durumları aynen ben de yaşadım. Yalnız bizim problemlerimizde eşimin ailesi başroldeydi. Kayınvalidemin sanırım oğlunu çocoğu doğunca kaybetme sendromundan ben fazlaca nasibimi aldım. Eşimle bazı rahatsızlıklarımı paylaşmak istediğimde anlaşılmadım ve çok büyük kavgalarımız oldu. Hatta evliliğimiz ayrılma noktasına geldi. Şimdi oğlumuz 2.5 yaşında ve allaha şükür bir orta noktayı bulduk galiba. Gerçekten ilk 2 yıl bizim loğusalık dönemimiz. sağlıklı düşünemeyip herşeyi büyütebiliyoruz. Erkekler bunu anlamak istemiyor ve hatta belki de onlar da bunalıma giriyorlar. Ama her zamanki gibiyuvayı ayakta tutmak dişi kuşa düşüyor.
Size tavsiyem bazı şeyleri büyütmemeye çalışın, evliliğnizdeki ve hayatınızdaki pozitif yönlere odaklanın inanın 2.yılın sonlarında eşiniz de siz de daha sağlıklı düşünmeye başlayacaksınız
Hümanist
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 14:07
arkadaşlar beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim..yalnız değiliz demek ki...erkekler bunalıma mı giriyorlar acaba baba olunca...bunun çözümü nasıl olacak..hep bizim özverimizle nereye kadar???doğru yolu doktorumuzdan bekliyorum...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 22:16
doğum sonrası dönem yeni anne için olduğu kadar yeni baba için de oldukça zor bir dönem. yeni baba hem baba olma sorumluluğunu yaşamakta( tatlı ancak ek bir yük bir anlamda)hem de eşini bir eşin ötesinde anne olarak görmekte. eşin anne olması kendi annesiyle ilişkilerini gözden geçirmesine neden olurken yeni doğan bebekle ilişki ise babyla ilişkileri gündeme getirmekte.  kadın için zaten zor olan bu dönemde babanın bu sıkıntıları ve bir de babnın bebeğe gösterilen ve kendinden bir anlamda esirgenen! ilgiyi kıskanması eklenince evliliğin zor dönemlerinden biri yaşanıyor. bu dönemde  ilişkiniz üzerine yorum yapmayın yeni- üç kişilik hayatınıza alışmak için birbirinize fırsat verin ve bebek ne kadar küçük olursa olsun eş olarak birlikte kaçamak zamanar yaratmayı unutmayın
özlem
Yukarı Dön
prensesim eysan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2007 Saat 16:24
tavsiyelerinizi uygulamam ve birazda eşimi anlamaya çalışmam gerek sanırım. annelik çok güzel, tadını çıkarmak lazım. tşkler özlem hanım.sevgiler..
canım yavrum eysanım bitanemsin....
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2007 Saat 23:02

çok teşekkürler...galiba biraz zamana bırakmak gerekiyor..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.