Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
baby_baby
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
|
Konu: doğum kontrol hapının zararı Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2012 Saat 17:31 |
düğünüme 4 ay kala ilaç kullanmaya başladım 3 ay kullandım düğünden 1 ay önce bıraktım hazirandan beri korunmuyorum temmuzun 6 snda adet oldum 16snda tekrr kanamam oldu ve karnım şiştii doktor ilaç yüzünden oldugunu söyledi yumurtalarm çatlamıyo gebelik olmuyo bu yüzden
|
|
beria
Katılımcı Üye
Puanlar: 711
|
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2012 Saat 09:51 |
uzun süre doğum kontrol hapı kullandım, ardından 1 ayı boş geçirdim ve ardından hamileydim...:)
bence bu işin içinde başka bir iş var... kullanmamı öneren hoca da ünv hastanesinde prof du, endişelerimizi giderirken doktoruma, aspirin gibi verebilirsiniz bu ilacı hiç bir sakıncası yok demişti ve dediği gibi oldu, hatta bir çok sorunum da halloldu...:) yani doğum kontrol hapı var, doğum kontrol hapı var.... ... doğum kontrol hapı kullanan bir arkadaşda pıhtılaşma oldu, az kalsın ayağından oluyordu, kontrol yaptırmadan, hastalıklarını bilmeden lop diye kullanmış oral kontraseptifi, yani doğum kontrol hapı kullanabilecek hasta var kullanamayacak hasta var....
size bir süre sonra sorununuz psikolojik derlerse hiç şaşırmayın... genelde öyle oluyor çünkü, asrın hastalığı...:) geçmiş olsun, kendinizi hazır hissettiğinizde, daha da önemlisi sizin için takdir edilen doğru zaman geldiğinde, güzel haberlerinizi alacağımızdan eminim....
ne derler; bir dost....
|
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
|
baby_baby
Üye
Puanlar: 3
|
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2012 Saat 13:41 |
evet her gittiğim doktor başka bişey söledi yok üsütmüşsündür hapla ilgisi yok kimisi diyo hapı bıraktın diye böyle oldu haplara devam et duzelsin diyolar bidahamı doğum kontrol kullanmak aslaaa!!!!
|
|
beria
Katılımcı Üye
Puanlar: 711
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 12:51 |
ben ilaç kullanabilecek hale geleyim kullanırım ve çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum, ha tabi hormonu dengeli olandan kullanmak lazım piyasada çok fason ürün de var...
sizin sorununuzla aynı sorunu yaşayan arkadaşlarım oldu, yumurtlama döneminde kullanmanız gereken bir ilaç veriyorlar, onu hiç atlamadan kullanırsanız, yani doktorun dediği gibi her şey yoluna giriyor... arkadaşım ilk uygulamada önerilen kullanım şekline uymamış bir kez atlamış, ikinci ayında tekrar uygulama yapıldı ve ardından mutlu son... oral kontraseptiflerin, rahim ağzı kanserini önlediğini, göğüs kanserini önlediğini, kıl çıkmasını geciktirdiğini biliyor muydunuz... ilaç firmaları kesinlikle beni işe almalılar, iyi tanıtım yapıyorum zira....:) siz etraflıca kontrolden geçtiniz mi, polikistik over falan iyice bir değerlendirildiniz mi, eğer polikistik overseniz oral kontraseptif verecekler, bu kadar önyargılı olmayın, şükür ki bunların çareleri var Allah başka dert vermesin....
|
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
|
canimkociskom
Üye
Puanlar: 1
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2012 Saat 19:02 |
merhaba arkadaslar
ben 8 ay boyunca dogum kontrol hapi kullandim ve bende cok yan etki yapti. Kilom hep 51 di, 63 e kadar ciktim, sinir ve ödem yapti, hapin yaramadigini anladiktan sonra biraktim ve 3 ay adet görmedim, kist olustu iki tane. cok cektim ve artik alternativ korunuyorum. benim kullandigim hap hormon icerigi fazla olan bi hapti, kimseye tavsiye etmiyorum. sevgiler:)
|
|
y_bal
Altın Üye
Puanlar: 2663
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2012 Saat 09:05 |
beriaya katılıyorum yaklaşık 5 sene doğum kontrol hapı kullandıktan sonra yakşaık 3 ay kadar hamile kalamayıp korkmuştum .dr uma gidip endişelerimi analttığımda bana hapın böyle bi etkisinin olmayacağını idrar yollarında bulunan enfeksiyonun direk olarak hamile kalmayı engellediğini ve bendede bunun mevcut olduğunu söylemişti.gerekli tedavinin ardından enfeksiyon gitti bebek geldi hayatımıza bunlar böyle kafadan alınacak haplar değil sizler nasıl aldınız bilemiyorum ama benim kafadan yada sadece eczacıya danışarak alan arkadaşlarım mevcut buda sorun ihtiva eder sanırım. zira güzel bi doktor muayenesinden gerekli tetkiklerden sonra uygun görülen ilaç alınırsa bende sorun yaşanacağını sanmıyorum.hayırlı haberler almanız dileğiyle .
|
|
|
BEKLEMEDE06
Üye
Puanlar: 1
|
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 10:59 |
Ben 2,5 ay kadar kullandım, ardımdan bıraktım. bıraktıktan 3 gün sonra ( henüz zamanı gelmemişken ) adet kanamam başladı, az ama koyu renkte gelen bir kanama. kasıklarımda ağrılar var. umarım benim hamile kalma sürecim çok uzamaz...
|
|
ika
Katılımcı Üye
Puanlar: 173
|
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 15:27 |
Baby bana da evlendiğimde sağlık ocağından dandik bir doğum kontrol hapı verdiler 12 gün kullandıktan sonra bıraktım çünkü şişirmişti beni ilacı bıraktıktan snr bir parça düşürdüm henüz ne olduğunu bilmiyorum çünkü doktora gösterdikten snr attım parçayı ve düşürdükten sonra 2 ay adet olmadım iki ayın sonunda olduğum adet son adetimdi daha sonrası hamile olduğumu öğrendim
|
|
|