Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - doğru bildiğimiz yanlışlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdoğru bildiğimiz yanlışlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1971
Mesajın Direkt Linki Konu: doğru bildiğimiz yanlışlar
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 09:20
Arkadaşlar Kadir Bey in de onayını alarak Kadir BEy den öğrendiklerimi bir liste yaptım,paylaşmak istedim.

Kadir Bey Merhaba

Tecrübenize çok güvenerek tavsiyelerinize,söylediklerinize sonuna kadar inanıyor ve uyguluyorum,bugüne kadar kendi doktorlarımız dahil,büyüklerimiz bizi birçok konuda yanlış yönlendirmiş,sizi takip ettiğim kadarıyla doğru sandığımız yanlışları liste yaptım,sizin bu listede düzeltme ve ekleme yapacaklarınız olursa bunları diğer annelerle de paylaşmak isterim,hatta bir kitabınız olsa tam süper olurdu

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

1-Anne sütünü artıran yiyecek yoktur,en önemli faktör istemek ve sıvı alımıdır.

2-Annenin yediği yiyecekler bebeğe gaz yapmaz.

3-Ateşi hızlı düşürmenin faydası değil zararı vardır,çünkü ateş vücudun savunma mekanizmasıdır.sirkenin ateş düşürmekte hiçbir etkisi yoktur.

4-Bebeklerde ilk 15 gün gaz olmaz.

5-İnek sütü sanıldığı gibi 6 aylık büyük bebeklerde kansızlık yapmaz.

6-Pekmezin kan yapıcı özelliği yoktur.(varsada çok çok azdır)

7-Bebeği sallamak zararlı değil aksine gazını kolay çıkarması için faydalıdır.

8-Zengin anne ile fakir annenin besleyicilik açıcısından sütünün hiçbir farkı yoktur.

9-Güzel bebeğe nazar değdiğine inanmanın güzel bebeklerin daha çok öpülmesinden kaynaklandığı.

9-Bebeklerin elleri ve ayaklarının klima görevi gördüğü,yani fazla vücut ısısını düşürmek amaçlı soğuk olduğu.

10-Diş ateş ve ishal yapmaz

Cevap:Her kelimesi doğru,hepsine katılıyorum.Esasında liste cok uzatılabilir. Genellikle sual geldikçe konuları açıyorum. Mesela bebekleri ilk 6 ay oturmazlar.Beli veya geğreği(her ne demekse?) batarmış. Böyle bir şeyyok , onların gördüğü "Raşitizm" hastalığıdır.Niye şimdi geğreği batan bebek yok?Benim bu hususta yazilmış yazımı  okursanız daha neler göreceksiniz. Sevgiler
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 11:50
Ben de dün Kadir Bey'in pc başında kahkahalara boğulduğum sözlerini toplamayı düşünmüştüm Nil uyanmıştı. Okudukça buraya yazarım artık. Ama şunu yazmadan geçemem. Çok gülmüştüm. Bunlar böylece kulağımıza küpe oluyor ve hatırlamamız anlatım tarzı sayesinde kolaylaşıyor.LOLLOL

-- Piyasadaki "çaylar" sütü arttırsa idi ineklere verilirdi.Big%20smile
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 12:41
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Balık yeme sıklığı diye bir şey yok. Eve alındığında yer. Mutlaka yiyecek diye bir şey de yok. Tibet yaylasındakiler ne balığı yiyorlarki?
Thumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20UpBig%20smileBig%20smileBig%20smile
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 13:09
Sıcakta hamile kalmak dezavantaj ise millet Afikada ne yapıyor?????
Zatürre, nefes yolu ile mikrop alınması sonucu olur. Sizin soğuk su içmenizle bebek anne karnında üşütmez.Ayrıca üşüterek hasta olmak biz Türklere mahsus bir özelliktir. Türkler, yeryüzünde üşüterek ve nazar değerek hasta olan yegane millettir.
Hamilelik esnasında soğuk da suda için, dondurma da yiyin. Ayrıca sizi bu sıcaklarda çorap ile dolaştırırlar, boşverin keyfinize bakın.Emin olun bu insanlar hiçbir şey ClapClapClapClapClapBig%20smileBig%20smileBig%20smile

kadir bey sizi neden geç tanıdım diye hayıflanıyorum,daha çnce siteden yazılarınızı bi iki kez okumuştum,ama şimdi okudukça,Big%20smileClapcevaplarınızı merakla heyecanla takip ediyorum,iyiki varsınız Smilesitemizin yöneticilerine ve size teşekkürlerim minettim kat kat artıyoClapClap

Düzenleyen hilal - 21 Ağu 2008 Saat 13:10
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 13:12
bende o kadar merakla bekliyomki yeni cevaplayanizi anlatamam haluk beye tesekurler ve sizede kadir bey her gun degisik bir seyler ögreniyoz anlatimiz daha bir guzel   emeklerinize saglik bir konunuzu bile kacirmiyom

Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1971
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 13:43
1 yaşındaki çocuğa keçi boynuzu yedirin ,Tıp literatürüne geçersinizLOL
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 215
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 14:23
kadir beyin yazdıklarını bende takip ediyorum kendisine buradan cok tesekkur ediyorum.
hosgeldiniz sitemize kadir bey.
Yukarı Dön
sevalbegum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 14:41
 '' Kafasının sıcak olması, saçlarının hava akımına mani olması ve serinlemesini önlemesindendir, zararsızdır, böyle dedim diye hemen çocuğu saçını kesmeyin.''

ben de kadir beyi neden bu kadar geç tanımış olduğuma üzülüyorum,foruma sadece kadir beyin yazdıklarını okumak için giriyorum,ne kadar keyif ve heyecanla beklediğimi anlatamam...şuan tek isteğim bursaya taşınması yada oraya şube açması :))) ama muhakkak kendisiyle yüzyüze tanışacağım.

allah kızıma sağlık versin dokrot yüzü göstermesin ama böylesi bir doktorun yüzünü göstersin :)))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.