Arkadaşlar Kadir Bey in de onayını alarak Kadir BEy den öğrendiklerimi bir liste yaptım,paylaşmak istedim.
Kadir Bey Merhaba
Tecrübenize çok güvenerek tavsiyelerinize,söylediklerinize sonuna kadar inanıyor ve uyguluyorum,bugüne kadar kendi doktorlarımız dahil,büyüklerimiz bizi birçok konuda yanlış yönlendirmiş,sizi takip ettiğim kadarıyla doğru sandığımız yanlışları liste yaptım,sizin bu listede düzeltme ve ekleme yapacaklarınız olursa bunları diğer annelerle de paylaşmak isterim,hatta bir kitabınız olsa tam süper olurdu
Doğru Bildiğimiz Yanlışlar
1-Anne sütünü artıran yiyecek yoktur,en önemli faktör istemek ve sıvı alımıdır.
2-Annenin yediği yiyecekler bebeğe gaz yapmaz.
3-Ateşi hızlı düşürmenin faydası değil zararı vardır,çünkü ateş vücudun savunma mekanizmasıdır.sirkenin ateş düşürmekte hiçbir etkisi yoktur.
4-Bebeklerde ilk 15 gün gaz olmaz.
5-İnek sütü sanıldığı gibi 6 aylık büyük bebeklerde kansızlık yapmaz.
6-Pekmezin kan yapıcı özelliği yoktur.(varsada çok çok azdır)
7-Bebeği sallamak zararlı değil aksine gazını kolay çıkarması için faydalıdır.
8-Zengin anne ile fakir annenin besleyicilik açıcısından sütünün hiçbir farkı yoktur.
9-Güzel bebeğe nazar değdiğine inanmanın güzel bebeklerin daha çok öpülmesinden kaynaklandığı.
9-Bebeklerin elleri ve ayaklarının klima görevi gördüğü,yani fazla vücut ısısını düşürmek amaçlı soğuk olduğu.
10-Diş ateş ve ishal yapmaz
Cevap:Her kelimesi doğru,hepsine katılıyorum.Esasında liste cok uzatılabilir. Genellikle sual geldikçe konuları açıyorum. Mesela bebekleri ilk 6 ay oturmazlar.Beli veya geğreği(her ne demekse?) batarmış. Böyle bir şeyyok , onların gördüğü "Raşitizm" hastalığıdır.Niye şimdi geğreği batan bebek yok?Benim bu hususta yazilmış yazımı okursanız daha neler göreceksiniz. Sevgiler