Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğru bildiğimiz yanlışlar...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDoğru bildiğimiz yanlışlar...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 3456>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3462
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 10:17
sütü çok içmenin faydalı olduğunu söylerler ama günde 2 bardaktan fazla içmek demir eksikliği yapıyormuş ayrıca yine fazla miktarda süt tüketince vücutta var olan kalsiyumu emiyormuş süt yerine bol bol yoğurt peynir ve yeşil sebzeler tüketmek gerekiyormuş arkadaşım yaşadı bunları doktoru sütü azaltması gerektiğini söylemiş
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
mybabies Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 10:36
arkadaşlar,siz benden de pirpirikliymişsiniz LOL
bende abartıyorum sanmıştım ama benden daha çok abartanlar varmış.

bebeğin yiyecekleri konusunda söylenen yanlışlara katılmıyorum tabi ama bazıları zarar vermez.mesela bebeğin yıkanma suyuna altın atmak ya da yeni doğan bebeğe zemzem yalatmak (sünnet olduğunu biliyorum ) ...bunlar zararsız şeyler.belki batıl inanç ama zararsız.

bence o kadar da abartmamak lazım.

doktorumuzun önerileri doğrultusunda büyütelim tabi bebeğimizi ama bunları yaparken de büyüklerin yapın dediği şeyleri yapmak zorunda değiliz.mantıklı olduğu sürece birazcık esnek olunabilir bence...bunu derken de kendimize pişen çorbayı  verelim demiyorum,yanlış anlaşılmasın.yiyecekleri tabiki ayrı olmalı,sadece biraz esneklik.

ANNEM GİBİ BİR ANNE OLMAK DİLEĞİYLE...
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 4345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2008 Saat 12:10
1 yaşından evvel tuz,şeker,yumurta beyazı ve bal verilmemeli diye biliyorum.Ama ben 9 aylık bebeklerime yemek yaparken iyot eksikliği olmasın diye hafif tuz katıyorum.Doğru mu sizce?
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
imrann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2008 Saat 19:28

Ben hastanede doğum yaptığım gün başka bi arkadaşta doğum yapmıştı ve bebeğe ilk olarak maden suyu içirdiler böylece bebeğin gaz sorunu yaşamayacağını söylediler hatta banada tavsiye ettiler cok şaşırdım ilk defa böyle birsey duydum. gaz sorunu böyle halledilseydi hicbir bebek sorun yasamazdı herhalde

Yukarı Dön
MeLYuS Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 755
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2008 Saat 20:31
benim de duyduğuma göre bal yedirilen çocuk geç konuşurmuş.
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3462
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2008 Saat 09:12
Orjinalini yazan: imrann imrann Yazdı:

Ben hastanede doğum yaptığım gün başka bi arkadaşta doğum yapmıştı ve bebeğe ilk olarak maden suyu içirdiler böylece bebeğin gaz sorunu yaşamayacağını söylediler hatta banada tavsiye ettiler cok şaşırdım ilk defa böyle birsey duydum. gaz sorunu böyle halledilseydi hicbir bebek sorun yasamazdı herhalde

benim eşimde ben görmeden içirmiş maden suyu bebeğe hoşuna gitti diye anlattı bana sonra bütün gece uyuyamadı yavrucum sürekli ağladı
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 430
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 14:14
Orjinalini yazan: berra berra Yazdı:

arkadaşımın kayınvalidesi 1 yaş altı bebeğe keçi sütünün daha faydalı olduğunu söylüyor hatta o kadar eminki bana bile içirmem için ısrar ediyor iyi ki sizler varsınız yardımlarınızı esirgemiyorsunuz sizler sayesinde bizler çok iyi anneler olacağız
merhaba sıtede henuz ılk gunum.kecı sutu ıle ılgılı soylenılen sey dogru.anne sutu ıle aynı degerlerde ımıs kecı sutu.ama anne sutunden daha faydalı demek yanlıs.aynı degerde dıye bılıyorum.hatta annesını emmeyen cocuklara bıberon ıle kecı sutu ıcırıldıgınde anne sutunun etkılerı kadar vıtamın aldıgı soylenıyor.
Yukarı Dön
belkısburcu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 412
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 23:35

Merhaba,  bende maden suyunun çocuklarda pamukcuga iyi geldini duydum pamukçuk olmadan maden suyu verirsen , agzında pamukcuk olmazmış ne kadar doğru bilmiyorum .Aslında büyükler evet bazı şeyler biliyor ama bilmedigi çok şeyler var.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 3456>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.