Bana da bir akrabamız oğlumu su içmeye alıştırmak için içine şeker atmamı tavsiye etmişti.
Başka bir akrabamız ilk 6 ay sadece emzirmek istediğimi belirttiğimin halde ve sütün büyük oranda su içerdiğini söylediğim halde ısrarla bebeğime su içirmemin şart olduğunu söylemişti. Hatta bana süt iç bakalım akşama kadar, susamayacakmısın diye de kendimle kıyaslama yapmamı tavsiye etmişti. Su içmezse çocuğun öleceğini söylemiş, gerçekliği meçhul rivayet örnekler vererek psikolojimi bozmuştu.
Başka bir akraba ise "Bebek kırkına kadar öğrendiğini kırk yıl unutmaz" diye bir şey söylemişti. Ve bebeğe kırkı çıkana kadar herşeyi tattırmamı ve fazla kucakta tutmamamı tavsiye etti. Burada amaç bebeğin her türlü yemeğin tadına alışmasını ve kucağa fazla alışmamasını sağlamak.
Başka bir akrabamız yeni doğmuş bebeğin 23 saat uyuması gerektiğini savunmuş, benimkinin uyumamasının sebebinin ise aç olması olduğunu söylemişti. Mama vermeye kalkmıştı.
Tabi ki hiçbirini dinlemedim. Doktoruma danışarak bebeğimi rivayetlere göre değil, uzman tavsiyeleriyle büyüttüm.