Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğru bildiğimiz yanlışlar...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDoğru bildiğimiz yanlışlar...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9950
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 14:45
Bana da bir akrabamız oğlumu su içmeye alıştırmak için içine şeker atmamı tavsiye etmişti.

Başka bir akrabamız ilk 6 ay sadece emzirmek istediğimi belirttiğimin halde ve sütün büyük oranda su içerdiğini söylediğim halde ısrarla bebeğime su içirmemin şart olduğunu söylemişti. Hatta bana süt iç bakalım akşama kadar, susamayacakmısın diye de kendimle kıyaslama yapmamı tavsiye etmişti. Su içmezse çocuğun öleceğini söylemiş, gerçekliği meçhul rivayet örnekler vererek psikolojimi bozmuştu.

Başka bir akraba ise "Bebek kırkına kadar öğrendiğini kırk yıl unutmaz" diye bir şey söylemişti. Ve bebeğe kırkı çıkana kadar herşeyi tattırmamı ve fazla kucakta tutmamamı tavsiye etti. Burada amaç bebeğin her türlü yemeğin tadına alışmasını ve kucağa fazla alışmamasını sağlamak.

Başka bir akrabamız yeni doğmuş bebeğin 23 saat uyuması gerektiğini savunmuş, benimkinin uyumamasının sebebinin ise aç olması olduğunu söylemişti. Mama vermeye kalkmıştı.

Tabi ki hiçbirini dinlemedim. Doktoruma danışarak bebeğimi rivayetlere göre değil, uzman tavsiyeleriyle büyüttüm.
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 14:55

*Kayınvalidemde  Bebeğe polen vermemizi söylüyordu kilo alması için(tabii izin vermemiştim)

*Çorba suları içirmemi,herşeyi yedirmemi istiyordu,Daha iyi kilo alırmış.
*Patatesin kilo yaptığını da söylediler?

Onlara göre 1 yaşından önce şeker,tuz sakıncalı değil,onların isteklerine olumsuz cvp verdiğimde ise "Doktorları dinlersen bu çocuk kilo alamaz"diyorlar...

"Bence önemli olan çocuğun şişman olması değil SAĞLIKLI olması"Ama anlatamıyorum derdimi,yada anlamak istemiyorlarUnhappy

Düzenleyen sunacumen - 30 Mar 2008 Saat 12:28
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 334
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 15:09
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

*Kayınvalidemde  Bebeğe polen vermemizi söylüyordu kilo alması için(tabii izin vermemiştim)

*Çorba suları içirmemi,herşeyi yedirmemi istiyordu,Daha iyi kilo alırmış.

Onlara göre 1 yaşından önce şeker,tuz sakıncalı değil,onların isteklerine olumsuz cvp verdiğimde ise "Doktorları dinlersen bu çocuk kilo alamaz"diyorlar...

"Bence önemli olan çocuğun şişman olması değil SAĞLIKLI olması"Ama anlatamıyorum derdimi,yada anlamak istemiyorlarUnhappy
Ayy evet çok haklısın dün kayınpederım oğlumun çorbasını içirmiş senin yaptığın çorbaların hiç tadı yok tuz koymamışsın ben bizim çorbalardan içiyorum daha çok seviyor demez mi!

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 9950
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 15:59
Benim de şimdi aklıma birşey geldi, sinirlendim. Birisi (!) oğluma hazırladığım kahvaltıyı beğenmedi ve çocuk bunu yiyemez deyip ekmeğin içini şekerli çayına batırıp vermişti. Öyle olmalıymış kahvaltısı 7 aylık bebeğin.
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 16:18
Benal Hanım,  benim merak ettiğim bir konu var.Bazı doktorlar  yeni doğan sarılığı olan bebeklere   su vermenin daha doğru olduğunu  ifade ediyorlar.
Bazıları ise  suya gerek olmadığını belirtiyorlar. Sizin bu konudaki düşüncenizi öğrenmek isterim.

Şimdiden teşekürler..   Sevgiler..

Düzenleyen sengul - 28 Mar 2008 Saat 16:19
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
nisanaz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1014
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 17:14
ARKADAŞIMIN BİR TANESİ 2 YAŞINDAN ÖNCE ISPANAK VE ÇİLEK VERİLMEMESİNİ SÖYLEDİ ONADA DOKTORU DEMİŞ  DOĞRUMU BENAL HANIM
07/08/2007 12:05
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 17:44
bende komşumdan duyduğumu yazayım 40 lı bebeğe piriç tanesi verirlermiş ileride yeme proglemi olmasın diye bana çok saçma geldi ama kendisi bunu yaptı

Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8380
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 17:57
Banada emzirdiğim sıralarda..çocuğun gözünde..kulağında..olabilecek her türlü kaşıntı,kızarıklık ' a anne sütü damlatmamı,hatta bebeğin yüzünü her sabah anne sütüyle silmemi önermişti..cildi parlak ve pürüzsüz olurmuş..ben yapmadım..iyimi etmişim acaba hala bilmiyorum..
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.