Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dizanteri tanısı acil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdizanteri tanısı acil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2015 Saat 19:57
Catlak olsa, "kanama" o sekilde OLMAZ.. Bu kanama cok yukarlarda , kalin barsakta olan kanama. Sakin hicbir sey yapmayin.
Ne yani, simdi bu sekilde bir ishal salgini yokda, "Popoda catlak" salginimi var??? Son 1 haftalik cevaplarimi tarayin, sizinkisi gibi pek cok hasta goreceksiniz..
Ege Universitesini de cok matah bir yer sanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Tem 2015 Saat 19:58
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 799
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2015 Saat 23:22
hocam size 5 inde yazmıştık en son mesajı... bugün ayın 7 si...2 gün içinde kakası normal sarı renkli idi..kabızlığı da yoktu..normal cıvıklıkta idi..bu gün sabah yine sarı renkli normal cıvıklıkta kaka yaptı...aradan 5 saat kadar geçti ve bu kez ishal oldu..ama kan göremedik... bugün akşam 9 gibi yine ishal oldu kan gördük bu kez... dikkat ettik de, 2 gün iyi sonra yine ishal..4-5 günde bir de kanlı ishal oluyor...tam düzeldi diyoruz tekrar ishal kan...çok can sıkıcı...bu arada sizin dediğiniz gibi hiçbir ilaç vermedik...kakasını yaparken inanılmaz terliyor ve sıkıntılı..yaparken çocuk korkuyor...siz en son kalın bağırsaktaki kanama bu demişsiniz.. bu tehlikeli bir şey değil mi ve neden kaynaklanıyor..hocam 10 gün oldu tam..ve 10 günde aralıklarla 3 kez kanlı ishal oldu... ne zaman geçer...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2015 Saat 23:30
Son 5 gun gelen maillerdeki resimlere bakin, ayni kakayi goreceksiniz.. Su anda; Turkiyede bir "Ishal salgini" vardir. Ilac kullanmayin, bol su/sivi icirin.
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 799
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2015 Saat 16:42
hocam Behçet uz hastanesindeki doktor yukarıdaki kakadan sonra labaratuardan kap almamızı ve kaka yaptığında kaba koyup tahlil ettirmemiz gerektiğini söyledi...amipli dizanteriden şüphelendi...bugün saat 13 gibi normal kaka yaptı ..bu kez ishal değildi..hatta bezine baktık..ilk gelen kakası biraz kabız ..küçük misket gibi..sonrası yumuşak ve sarı renkli...biz bu kaka örneğini hemen kaba koyduk götürdük...kan çıktı tahlilde...ama oradaki sekreterler unutmuş olmalı ki amipli dizanteri tahlilini kağıda işlememişler..o sebeple ona bakılamadı...oniki gündür bu şekilde..ne olcak hocam..kaka yaparken çok terliyor ve sıkıntılı..karın ağrısı var mı yok mu bilmiyorum...korkuyom deyip duruyo..ağrıyor mu diyorum cevap yok..ama kaka yaparken sıkıntılı olduğunu görüyoruz..kan ter içinde kalıyor..ne yapalım hocam...hangi hastaneye gidelim..2 gün normal üçüncü gün kan ve ishal beraber başlıyor..bu normal bir durum değil...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2015 Saat 19:48
O saskin, herhalde, hayatinda hic Dizanteri kakasi gormemis!!!
Dizanterilerin her cesidi( E.Histolytica, Giardia, ve Shigella turleri) hastalik yaptiklarinda, boyle bol kaka olmaz. DAIMA: Ikintili-sancili bir devrenin arkasindan, guvercin pisligi kadar, sumuksu, kanli kaka gelir. Bunlar en basit b.k'tan bile anlamayan doktorlar.
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2015 Saat 09:56
hocam merhaba
biz bodruma tatile gittik. bebeğim 9 aylık 9 kilo. orada otelin yaptığı sebze çorbasından içerdim. birde kavanoz (hipp) mamalarından meyve püresi ve sebze çorbasından verdim (şuana kadar hiç hazır kavanoz mamalarından vermemiştim) orda onu iki kere denize soktum. ilk girdiğimiz günden itibaren kaka sayıları artmaya başladı. gece bile uykusunda ağlıyor sonra kaka yapıyor kaka yapma sureci bayagi sanvılı ve zor yapıyor ama yaptığı kaka ne çok az nede çok. sadece dün çok ıkındı ama azıcık yapmıştı. ve kan gördüm. bizde hiç doktora gitmeden kakayı yakınımızdakı bir hastaneye götürdük.
lökosit 10-15
bol eritrosit.
renk kahverengi
mukus: var
Kan: var
görünüm yumuşak
parazit: protozoon kist ve trofozoiti helmint ve helminit yumurtası görülmedi.

doktorumuzu aradım getirmeden bişey söylemek zor dedi ama lökosit varsa antibiyotik başlamamız gerekir dedi. o yüzden doktora gitmek istemiyorum. ama mikrop varsa antibiyotiksiz geçermiki

ayrıca kızımda hiç ateş çıkmadı. bugun kaka sayısı artalı 5.gün.
tek şikayetimiz biraz huzursuz. ve kakasını yaparken bağırsakları onu cok rahatsız ediyor. her defasında yapamadan önce bir ağlama krizimiz tutuyor. ve 5 gündür geceleri de ağlayarak kaka yapmak için uyanıyor. 

sizin fikriniz benim için önemli. acaba daha kötülermi? yoksa biraz daha beklemeliyim mi?
ilerlerse başka şeye sebep olabilir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2015 Saat 19:43
Bu durumlarda siklikla olan bir hadisedir...
- Travelers diarrea.
- Montezuma'nin laneti gibi isimleri vardir.Amerika'dan, Meksika'ya giden turistlerde olur.. Turkcesi: Turist ishali diyebilirsiniz... Degisik bir muhite gittiginizde, oradaki yerlesik mikroplar, disardan gelenlerde ishal yapar..
Eskiden (1980 oncesi), Antalya'ya ilk gidenlerde de ishal olurdu, "-Keci eti yemissiniz." derlerdi.. Hepside mikrobik ishaldi.
Son senelerde, Bodrum'un rezil durumu malumunuzdur.
Hic bir ilac/Antibiyotik vermeyin, kendiliginden cok daha kisa surece iyilesir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eki 2015 Saat 19:45
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2015 Saat 14:28
hocam çok teşekkür ederim.
artık kanlı yapmıyor ama sıklığında bir değişiklik yok. şuan beklemedeyim. ilginize teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.