Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 13:30 |
kız o flor değil flor
Düzenleyen zehra - 19 Eyl 2008 Saat 15:33
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 13:47 |
burcu Yazdı:
valla güzelim ben uyguladığım söylüyorum. hatta diş hekimlerinin hepsi (abimin bir çok arkadaşıyla konuştum bunu) çocuk doktorlarının neden böyle birşey önerdiğini anlamıyor. ama ben konu diş ise diş doktorlarına güvenirim.. herkes serbest tabi kime güveniyorsan onun dediğini uygula, kafanı karıştırma. günümüzde her konu bu şekilde zaten. herkes ayrı konuşuyor |
tabi cnm mutlaka öyle kiminki mantıklı gelirse,yukarda zehra demişya dr. dışardan yaptırın demiş diye,e onuda kadir bey çok pahalı olduğunu söylüyor,ben eşime dedim oda bi kaç dr. arkadaşına söyleyecek eğer onlarsa okey verirse artık kullanmaya başlıcam
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 14:17 |
aslına bakarsan diş hekimleri kontrollerinde dışardan florlamaya gerek görürlerse yapıyorlar onu. genellikle de istisnai durumlarmış bunlar... yani gerekli görünmedikçe 2 yaşından sonra da Çınar'a yapılmayacak bu ayy çok kafanızı karıştım sanırım ama benim abimden öğrendiklerim bunlar. 2 yaşına kadar dişleri özellikle meyve ve şekerli gıdalardan sonra tülbentle silmek gerekiyormuş. başlarda siliyordum ancak şimdi yaptırmıyor çınar. onun yerine bolca su veriyorum. 2 yaşından sonra da diş fırçalamaya başlayacağız. ekstra bir durumumuz olmazsa doğal yollarla sürdüreceğiz bu işi flor takviyesi falan olmadan
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 15:20 |
sehada baya oldu fırçaya alışalı ama macun kullanmıyo,ne yaptıysam hangisini denediysem olmadı istemiyo,sadece fırçada pek bi işe yaramıyo sanırım,çünkü şimdiden dişlerin detartar oluşuyo,bende tülbentle silmeye çalışıyorum ama izin verdikçe,bu yüzden istiyorum kullanmak
Düzenleyen hilal - 19 Eyl 2008 Saat 15:20
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
Hercai75
Katılımcı Üye
Puanlar: 427
|
Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2008 Saat 14:49 |
Bana dr. dogumdan kisa bir süre sonra baslamam icin verdi haplardan. Günde 1 tane az suda eriterek. Hala kullaniyoruz. Büyük oglumda da hep kullanmistim ve masallah disleri inci gibi, simdi 6 yasinda, insallah yeni cikan disleri de böyle güzel olur. Ben haplarin zararli olabilecegini düsünmüyorum, cünki dozu ona göre ayarlidir sanirim. Ben uzun süre daha da almaya devam edicem, yanilmiyosam 2 yasina kadar tavsiye ediyo doktorlar.
|
|
|
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2008 Saat 22:50 |
Hercai75 Yazdı:
Bana dr. dogumdan kisa bir süre sonra baslamam icin verdi haplardan. Günde 1 tane az suda eriterek. Hala kullaniyoruz. Büyük oglumda da hep kullanmistim ve masallah disleri inci gibi, simdi 6 yasinda, insallah yeni cikan disleri de böyle güzel olur. Ben haplarin zararli olabilecegini düsünmüyorum, cünki dozu ona göre ayarlidir sanirim. Ben uzun süre daha da almaya devam edicem, yanilmiyosam 2 yasina kadar tavsiye ediyo doktorlar. |
Canım flor zaten günlük kullanılan birçok şeyde var. Su, süt, tahıl ürünleri vs.. yani ilaçta doz ayarlandı belki ama bu dediğim gıdaların alımı bebekten bebeğe değişiyor. Normal şartlarda günlük alınması gereken flor miktarı 0,5-0,6 ppm. Flor miktarı 1 ppmin üzerine çıktığında kemiklerde kolay kırılmalar, eklem rahatsızlıkları ve dişlerde renk değişimi olabiliyormuş.. yani en azından benim tanıdığım bütün diş hekimleri bunu söylüyor.. hatta macun kullanımında da dkkat edilmesi gereken en önemli şey macunun yutulmamasıymış ve bu çocuklarda çok dikkat edilmesi gereken bir konuymuş
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|
emre
Altın Üye
Puanlar: 4077
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2008 Saat 06:46 |
bizim doktorumuz "tükettiği suya dikat edin er......isu verirseniz ilaç kullanmasına gerek yok" demişti bizde o günden itibaren er.....i tüketiyoruz birde diş macunu aloe vera içeren macunlar zararsız olduğunu duymuştum
Düzenleyen ifakat - 03 Eki 2008 Saat 02:05
|
|
|