Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Bebek Bakımı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dişlerinin çürümemesi için
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konudişlerinin çürümemesi için

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 13:30
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

ben bir dönem kullandım ..yani ilk doğduğu dönemde vermişti bize doktorumuz suda eritip içir diye sonra biraz  araştırdım o kadar çelişkili sonuçlar çıktıki Confusediçtiğimiz sulardaki florun yeterli olacağı ve fazla florun zararlaru olabileeği falan yazıyodu .sonra benal hanımda ben hastalarıma vermiyorum ama 2 yaşından sonra dişleri dışardan frolatmalarını tavsiye ediyorum demişti bazı cevaplarında. onlarıda okuyunca artık hiç vermedim ..ama şimdi kadir beyde tam tersini söylüyor Confusedyine karıştı aklım acaba vermemekte hata mı yaptım diye Confused

kız o flor değil florWink

LOLLOLLOLLOLLOL

Düzenleyen zehra - 19 Eyl 2008 Saat 15:33
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 13:47
Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

ben kullanmıyorum. doktormuz verdi ama abim diş hekimi ve kullanmamaı söyledi ben de olduğu gibi çöpe attım. hatta çocuk üzerine gelişmiş doç bir arkadaşına da sordu sırf beni ikna atmek için o da kullanmasın dedi. florun fazlası da zararlıymış. ben çocuğuma içirdiğim suya güveniyorum, onun içerisinde günlük alması gereken miktar zaten varmışWink

cnm dr. beye biri bunu sormuş okudunmu,o şiddetle tavsiye ediyor,kafam karıltıConfused
valla güzelim ben uyguladığım söylüyorum. hatta diş hekimlerinin hepsi (abimin bir çok arkadaşıyla konuştum bunu) çocuk doktorlarının neden böyle birşey önerdiğini anlamıyor. ama ben konu diş ise diş doktorlarına güvenirim.. herkes serbest tabi kime güveniyorsan onun dediğini uygula, kafanı karıştırma. günümüzde her konu bu şekilde zaten. herkes ayrı konuşuyorWink
tabi cnm mutlaka öyle kiminki mantıklı gelirse,yukarda zehra demişya dr. dışardan yaptırın demiş diye,e onuda kadir bey çok pahalı olduğunu söylüyor,ben eşime dedim oda bi kaç dr. arkadaşına söyleyecek eğer onlarsa okey verirse artık kullanmaya başlıcamSmile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 14:17
aslına bakarsan diş hekimleri kontrollerinde dışardan florlamaya gerek görürlerse yapıyorlar onu. genellikle de istisnai durumlarmış bunlar... yani gerekli görünmedikçe 2 yaşından sonra da Çınar'a yapılmayacak buWink ayy çok kafanızı karıştım sanırım ama benim abimden öğrendiklerim bunlar. 2 yaşına kadar dişleri özellikle meyve ve şekerli gıdalardan sonra tülbentle silmek gerekiyormuş. başlarda siliyordum ancak şimdi yaptırmıyor çınar. onun yerine bolca su veriyorum. 2 yaşından sonra da diş fırçalamaya başlayacağız. ekstra bir durumumuz olmazsa doğal yollarla sürdüreceğiz bu işiWink flor takviyesi falan olmadanWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 15:20

sehada baya oldu fırçaya alışalı ama macun kullanmıyo,ne yaptıysam hangisini denediysem olmadı istemiyo,sadece fırçada pek bi işe yaramıyo sanırım,çünkü şimdiden dişlerin detartar oluşuyo,bende tülbentle silmeye çalışıyorum ama izin verdikçe,bu yüzden istiyorum kullanmakSmile

Düzenleyen hilal - 19 Eyl 2008 Saat 15:20
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Hercai75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 427
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2008 Saat 14:49

Bana dr. dogumdan kisa bir süre sonra baslamam icin verdi haplardan. Günde 1 tane az suda eriterek. Hala kullaniyoruz. Büyük oglumda da hep kullanmistim ve masallah disleri inci gibi, simdi 6 yasinda, insallah yeni cikan disleri de böyle güzel olur. Ben haplarin zararli olabilecegini düsünmüyorum, cünki dozu ona göre ayarlidir sanirim. Ben uzun süre daha da almaya devam edicem, yanilmiyosam 2 yasina kadar tavsiye ediyo doktorlar.

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2008 Saat 22:50
Orjinalini yazan: Hercai75 Hercai75 Yazdı:

Bana dr. dogumdan kisa bir süre sonra baslamam icin verdi haplardan. Günde 1 tane az suda eriterek. Hala kullaniyoruz. Büyük oglumda da hep kullanmistim ve masallah disleri inci gibi, simdi 6 yasinda, insallah yeni cikan disleri de böyle güzel olur. Ben haplarin zararli olabilecegini düsünmüyorum, cünki dozu ona göre ayarlidir sanirim. Ben uzun süre daha da almaya devam edicem, yanilmiyosam 2 yasina kadar tavsiye ediyo doktorlar.

Canım flor zaten günlük kullanılan birçok şeyde var. Su, süt, tahıl ürünleri vs.. yani ilaçta doz ayarlandı belki ama bu dediğim gıdaların alımı bebekten bebeğe değişiyor. Normal şartlarda günlük alınması gereken flor miktarı 0,5-0,6 ppm. Flor miktarı 1 ppmin üzerine çıktığında kemiklerde kolay kırılmalar, eklem rahatsızlıkları ve dişlerde renk değişimi olabiliyormuş.. yani en azından benim tanıdığım bütün diş hekimleri bunu söylüyor.. hatta macun kullanımında da dkkat edilmesi gereken en önemli şey macunun yutulmamasıymış ve bu çocuklarda çok dikkat edilmesi gereken bir konuymuş

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4077
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2008 Saat 06:46
bizim doktorumuz "tükettiği suya dikat edin er......isu verirseniz ilaç kullanmasına gerek yok" demişti bizde o günden itibaren er.....i tüketiyoruz
birde diş macunu aloe vera içeren macunlar zararsız olduğunu duymuştum

Düzenleyen ifakat - 03 Eki 2008 Saat 02:05
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.