Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dişler için fluor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdişler için fluor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
derineser Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: dişler için fluor
    Gönderim Zamanı: 19 Haz 2009 Saat 15:40
gerçekten çok radikal bir doktor olduğunuzu düşündüğüm için sizin fikriniz benim için çok önemli. problem şu:
oğlum 4 aylıkken diş çıkarmaya başladı, şu an 6 aylık ve iki tane dişi var. ailecek dişlerimiz hep problemli ve çürüktür. oğlumun da aynısı olsun istemiorum, annemin söylediğine göre bende erken diş çıkarmışım ve bütün gece şekerli süt içermişim o yüzden dişlerim sağlam olmamış.
böyle bir diş-çürük ilişkisi varmıdır?
bir de için de fluor olan küçük tabletlerden kullanırsak çürüğün önüne geçebilirmiyiz? (bir yerde fluor un fazlasının d,şlerde açrpıklığa neden olduğunu okumuştum)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2009 Saat 17:22
Ağızda yiyecek kalıntısının olduğu her durumda dişler çürür.. Zymafluor, benim '76dan beri (oğlumun doğumu) kullandığım bir ilaçdır. Dişçiler, "potansiyel hastaları" kayboluyor diye sevmezler.. Dişlerde çarpıklık değil, sararma yapar. Oda aşırı derecede fazla alınırsa... Sanki tedavi dozunda alındığında , zehirlenmedeki arazların olacağını söyleyerek hastaların bu ilacı almasını önlemeye çalışıyorlar.. Zehirlenme dozu, kilo başına 8mg. dır. Yani kilo başına 32 tablet.. 10 kilo bir çocukta, 320 tabletten sonrası reaksiyon verir... Ben bütün hastalarıma kullanıyorum.. Amerika'da bu ilaç, içme suyuna ilave ediliyor .O yüzden oradaki çocuklar kullanmıyor. Bizdeki sularda bulunan miktar azdır. Günlük doz olan 0.25mg. için, 2.5 litre su içmek gerekiyor.
Yukarı Dön
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 93
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 11:29
Merhaba Doktor Bey, oğlum 16,5 aylık, sayabildiğim kadarıyla 16 dişi var. Biz Isparta'da yaşıyoruz. Buranın içme suyundaki yüksek flor sebebiyle Isparta'lı insanların büyük bir çoğunluğunun dişleri sapsarı hatta kahverengidir. Dolayısıyla doktorumuz bize hiç flor takviyesi önermedi, fakat ben oğluma hep hazır su kullandım, yemeklerinde dahi. Sizin flora bu kadar önem vermenizden dolayı bende oğluma flor vermek istedim, ama doktoru yemeklerinde çeşme suyu kullanmamın yeterli olacağını söyledi. Bende ne yapacağımı şaşırdım ve size danışmak istedim. Ne yapmamı önerirsiniz?
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 19:32

dr. bey merhaba..benimde sorum flor tabletle ilgili..süt ve süt ürünleriyle verilmeyeceğini biliyorum fakat meyve püresi yada herhangi bir gıdayla vermem doğru olurmu etkisi azalırmı..suyla içirmekte zorlanıyorum..tadını sevmiyor..ağzında geveliyor..

teşekkür ederim..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 09:46
(mukadder) Ben anne tarafından eski Eğirdirli sayılırım (Şapcı ).. O Fluorlu sular eskiden vardı, o sebeple bizim çocukluğumuzda bütün Ispartalıların dişleri ( kahverengine yakın) sapsarı idi ama asla çürümezlerdi. Şimdi o sulardan kalmadı.Doktorunuz eskiyi bilemezki, yeni durum için yorumda bulunabilsin!! Etrafınızda hiç sarı dişli varmı?? Belki dedelerinizden ninelerinizden vardır ama genç nesilden kimsede yok... Bu sebeple, etrafınızdaki çocukların dişleri çürüyorsa mutlaka kullanın.. Ayrıca verdiğimiz doz, eski sulardan alınanın nerede ise yüz misli daha azı..
(tontin...) Mühim olan "Kalsiyum" ihtiva eden gıdalarla yanyana gelmemesi..
Yukarı Dön
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 14:25
Merhba Hocam , konu açılmışken bende sormak istedim; bebeğim 7 aylık oldu hala dişleri çıkmadı, ama belirtileri var gibi, ne zaman başlamalıyım fluor kullanmaya ve miktarı ne olmalı 7 aylık bebek için, çok teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2009 Saat 15:42
Dişlerin çıkması ile bağlantılı değil, 5. ayından itibaren hamilelere bile veriyoruz. Bebeklerde dişler anne karnında 5. aydan itibaren "fluor" tutarlar. hemen başlayın. Diş çıkması genetiktir, isterse yaşından sonra bile çıkabilir, geç kalmış dişi erken çıkarma tedavisi yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.