Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dişimiz sallanıyor..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdişimiz sallanıyor..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesajın Direkt Linki Konu: dişimiz sallanıyor..
    Gönderim Zamanı: 25 Şub 2011 Saat 16:07
merhabalrt özlem hnm..kızım nısanda 6 yaşını dolduracak..dişlerinde bugune kadar bır sıkıntı yaşamadık.çürük yada leke de görünmüyor.flor geçen yıla kadar verdım ama bu sene hep unutuyorum vermeyı:( diş fırçlamayı da zorla haftada 2-3 kez yapıyoruz maalesef..mıdesı bulanıyormuş:))))ne macunlar ne fırçalar denedım ama nafıleokulda öğretmen başına dıkılınce zorla fırçalıyor..kontrolede geçen yıl gıtmıştık..bır problem yoktu..şimdi alt orta sağ sallanıyor hafıf..daha erken değilmi??flor vermeye devam edeyımmı?*26kg yız 4 tane mı vereyım?*hazır su kullanıyoruz ama flor mıktarını net bılmıyorum..bırde benım dolgulu dişlerimdeki hassasıyet duzelmıyor..sızıdan çokuzerıne basamaıyorum sert şeyler ısıramıyorum..neden oluyor??
Yukarı Dön
Dt.Özlem Özhan Yatar Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2011 Saat 14:16
merhaba,
kızınız 6 yaşını dolduracağına göre alt dişlerde sallanma normal olarak kabul edilir.Alttan gelen daimi diş yüzeye yaklaştıkça süt dişini kökünü erittiği için sallanma da başlamıştır.
Flor kullanımı ile ilgili söyleyeceğim şey,ülkemizde sulardaki flor seviyesinin yeterli olduğu ve bu nedenle flor tabletlerine gerek olmadığı olacak.Çocuklarda daimi dişler gelmeye başladıktan sonra,istisna olarak da çürük eğilimi varsa eğer 3,5-4 yaşından itibaren topikal(yüzeyel) flor uygulanmasını tavsiye ediyorum.Zaten yapılan araştırmalar da topikal flor uygulamalarının diş çürüğünü önlemedeki etkinliğinin çok daha iyi olduğu yönünde sonuçlandı.Dolayısıyla bence flor tabletine devam etmeyin.
Sizin dolgulu dişlerinize gelince,bana hiçbir veri vermemişsiniz:)dolgular ne zaman yapıldı,yapılmadan önceki durumları nasıldı,ne tür dolgu yapıldı,yükseklik kontrolü yapıldı mı?
sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.