diş ve ergenlik |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
aleynaaa
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 17 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 263 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2024 Saat 22:47 |
canım hocam 2 sorum olacaktı musair vaktnizde cevaplarsanız cok sevinirim.
1- 9 yaş kızım dişlerinde bu sene çürkler oluştu ama 1 tane 6 yaş daimi dişinde gerisi düşecek dişler yinede agrısı oldugu için dolgu yaptırdık. dişci geri kalan 3 daimi dişe jel süreyim koruma amaçlı dedi içerğini bilmiorum ama çürümeyi engeller dedi ne dersiniz? böyle bişey uygun olurmu zarar mı olur yoksa? içerğini öğreneyim mi? 2. sorumda yine 9 yaş kızım kilosu boyu önde 133 cm 33 kg filanmı neydi emin değilim ama 2015 ekim doğumlu. esmer bi kız koltık altı tüylenme var. meme basını anlyamıyorum.kücük yaşta regl olursa cok üzülürüm zor iş. hem boyu uzamaz ben 1.70 babası 1.77 uzun olur sanıyodum ama ergenliğe girimce durursa. önlem tedavisi uygulamak gerekirmi? çok üzülüyorum özellikle regl işi erkeden uğraşmak zorunda kalmak
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118123 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
1- "Diş jeli" sürdürün.
Diş jeli; Zymafluor tabletlerdeki Fluor elementidir. Dişciler işlerine geldimi bu Fluor ürününü sıklıkla kullanırlar, zira bundan para kazanırlar ama iş ailelerin kendileri kullanacağı ve diş çürümesini önleyeceği için; Zymafluor kullanımını, "zararlı" diye buyururlar! Ya dişcilere gidilecek ve bu işlem için avuç dolusu paralar ödeyeceksiniz, ya da dişler çürüyecek, gene avuç dolusu paralar ödeyeceksiniz. 2- Bunlar boş işler, uğraşmayın. Esas hızlı boy uzaması ergenlikte olur. Palavralara kulak asmayın. Önemli olan, günde en az 600ml süt ve sütlü gıda tüketmesi. VE her sene en az 1 ampul Dvit3 içmesidir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Kas 2024 Saat 09:29 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|