Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Diş gıcırdatması..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDiş gıcırdatması..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesajın Direkt Linki Konu: Diş gıcırdatması..
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2010 Saat 14:06
merhabalar özlem hanım;

4 yaşında bir kızım var ve babasına çok düşkün..Babamız yeni iş şartları dolayısı ile eve geç gelemey başladı nerdeyse 1 kaç gün babasını hiç görmeden uyuyor.Ve bununla birlikte diş gıcırdatmaları başladı.Dahaönce hiç yoktu.Dikkatimi çekti.Babasını görmeden uyuduğu gün dişlerini kıracak derecede gıcırdatarak uyuyor.huzuzrsuz oluyor uykusunda.Bu diş gıcırdamasının sebebi bu durumndan dolayı psikolojik olabilir mi yoksa bedensel bir problemmmidir)

teşekkürler..
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2010 Saat 11:51
diş gıcırdatma genellikle endişe, kaygı belirtisidir. babanın geç gelmesi, onu az görmek kızınızı olumsuz yönde etkilemiş, babayı hiç göremeyeceği duygusuna kapılmış olabilir. gün içinde babası arayabilir ve onu bırakmadığını ifade edebilir, babasını kaybetmediğini anladığında rahatlayacaktır 
özlem
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 105
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2010 Saat 18:20

çok teşekkür ederim.Bir de kızımla hala yatağımızı ayıramadık uyuyana kadar yanında yatıyorum.Şimdi kardeşi olcak ve olana kadar artık odasınıda ayırmak istiyorum.Kardeşiyle kalacağı bir oda hazırlamak istiyorum.Bunun için nasıl bir yöntem kullanmalıyım ayrı kalması ve yalnız olarak uyumaya alışması için..

Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3248
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2010 Saat 20:11
aynı dertten biz de muzdaribiz. malesef hala yanımızda yatıyor ve bugünlerde artık babasını da kovmaya başladı yataktan. bana aşırı düşkün. odası var ama yatmııyor. alıştırmak için ne yapmalıyız
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2010 Saat 15:54
zor bir süreç ama mutlaka denemesi gerekli. yatağını sevimli hale getirdikten sonra onu yatırıp bir süre yanında uzanabilirsiniz. elini tutarak ona masal okuyabilirsiniz. ilk gün lerde uyuyana kadar odada bekleyebilirsiniz. yanına onunla uyuması için her gün değiştirdiğiniz oyuncaklar verebilirsiniz. kararlı olmanız ve ağlamasına bir süre için tahammül etmeniz çok önemli. pes edeceğinizi,kıyamayacağınızı düşünüyorsanız hiç başlamayın
özlem
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3248
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2010 Saat 15:59
bugün öğlen itibariyle başladım özlem hanım bayağı bi uzun sürdü uyuması ama sonunda uyudu
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.