İyi Günler Kadir Bey,
Kızım 18,5 aylık; yeni yeni diş fırçalamaya başladık, sabahları macun sürmeden eline veriyorum fırçayı bana bakarak ön dişlerini fırçalıyor, arkalarını beceremiyor, azılarda çok hafif fırça gezdirebiliyor, bu şekilde kendi kendine yapmasına izin vereyim mi yoksa daha başarılı yapmak mı gerekir, daha başarılı olması için de benim işi ele almam gerekir, bundan da hoşlanmayacaktır.
Flor hapını akşamları veriyorum, yemek işi bittikten sonra ve sütünü içmeden önce. Sütü uykuya dalmak için içiyor. Üzerine su içmeyi hiç istemiyor bu nedenle ağzında süt kalıntıları oluyordur. Hasta olduğu dönemde sütüne bal karıştırmıştım sonrada bir süre bu şekilde devam ettim, onu güçlendirdiğine inanmıştım ama doktorumuz 'dişleri çürür o şekilde verme verirsen de üzerine su içir' dedi, bende su içiremediğimden kestim bal koymayı.
Dişlerde aileye çekiyor bildiğim kadarıyla, ben çok çektim dişlerimden kızımda önlem almak istiyorum ama bu yaptıklarım (1 defa diş fırçalama ve flor hapı kullanmak) yeterli mi bilemiyorum, sanki gece sütünü verdiğimde tüm önlemler uçup gidiyor gibi geliyor bana, görüşünüzü alabilirsem çok sevinirim.
18. ay kontrolünde koldan karma aşı yapıldı, leblebi gibi beze oluştu. Daha öncede bacağından antibiyotik iğne yapılmıştı ve onun oluşturduğu beze 6 ayda yok oldu. İğne mi yanlış yapılıyor vucut mu buna sebep oluyor? Aşının oluşturduğu beze de dağılır değil mi?
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
Saygılarımla.