|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın Hocam bu akşam özel bir dişkliniğine gittik çocuk pedodonti doktoruvuna kızımın dişini gösterdim. 3 ay önce azı dişine dolgu yapıldığını 4 haftadır diş damağında şişlik olduğunu son birkaç gündür bu şişliğin açık yeşil bir renk aldığını söyledim ve kızımı muayene etti önce aynayla baktı diğer sivri uçlu altelede dolgusu sağlam mı ona baktı dolgu sağlam ama diş enfeksiyonlu dedi peki ne yapcaz dediğimde bu dişi çekmemiz gerek dedi ama 10 yaşında düşecek bu diş biz daha 5 yaşına girmedik olsun yer tutucu sabit bir şey olmaz dedi peki diş enfeksiyonlu böyle çekim olurmu evet olur dedi zaten bu şişlik ve enfeksiyon gitmez diş sallanıyor zaten zaman kaybetmeden çekelim dedi. Ne bir filim istedi nede başka öneri. Ben diş kanal olmaz mı dediğimde kanal tedavisi belki % 5 kurtarır dişi ama değmez dedi.Biz düşünelim dedik ve çıktık. Dolgumu yaptı peki tüm bunları dedik hayır yapmaz dedi bizim kafamız karıştı bu dişi gerçekten çektirmek mi gerek onun üstünde duracağız ve gerekirse başka bir doktora göstereceğim ama önce sizinle paylaşmak istedim. Ben dişi çektirirsem bu enfeksiyon geçecek mi ? yani anlamadım. Akşam eve geldim baktım kızımın dişine sallanmıyor hatta enfeksiyonda geçiyor gibi küçülmüş bu sıkıntımı ablamla paylaştığımda sakın çektirme kaç ordan dedi bana. Seninde küçükken böyle damaklarında şişlik olurdu içi sarı sarı iltahap olurdu akardı dedi kendiliğinden hatta ablamın kızlarındada olmuş diş fırçalayarak patlattım ben dedi sakın çektirme tutucuya para almak için yapıyorlar dedi 300 liraymış. Kızımın dişi ağrımıyor şişlik üstünü fırçalıyorum şişlikte ağrımıyor hangi akla hizmet çektirmemizi istedi anlamadım. Ne dersiniz hocam ağrımayan bu dişi sırf böyle bir tanı konuldu diye çektireyim mi ? ben başka bir diş hekimine daha göstereceğim dişin görüntüsü sağlam sadece damakta şişlik ve içi biraz yeşil diğer dişleri etkiler acilen çekilmesi gerek dedi ne dersiniz doğrumudur saygılarımla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dis agrisi olsa bile, abse olustugunda, agri gecer...
"Yer tutucu" palavrasina sakin para kaptirmayin... Muhtemelen, dolgu abse yapti.. Ablaniz dedigi gibi, saglam, curuk veya dolgu OLMAYAN,dislerde bu durum olsa, onemli degilde, dolgulu diste cekilmesi iyi olur ama,dis cekildikten sonra; ANTIBIYOTIK ALMASI DA GEREKLIDIR.. Cektirin, basiniza is almayin... Yer tutucu gereksiz.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Eyl 2015 Saat 08:10 |
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
Sayın hocam sıkıntımızın başından beri yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim. Evet kızımı bir pedodontistte muayene ettirdim ve dişin çekilmesini uygun gördü. Apse olmuş diş vücuda etki edeceğinden elbette çekilmesi mantıklı. Yalnız hocam eğer yer tutucu yaptırmazsam henüz süt dişleri daha dökülmeden ve yerine yenisi çıkmamışken damak yapısı yada diş yapısı bozulmaz mı ? daha sonra ortotontiyle uğraşırsın diyorlar. Yerin eçıkacak olan dişlerin düzgün çıkması için yer tutucu mutlaka gerekli diyorlar. Şimdi sizin mesajınızla yanlış bir yolda olmadığım konusunda eminim fakat şimdi ben bu konunun bir uzmanına daha göstereceğim. Eğer kızımın dişi ağzında zar zor bir işlemle çekilirse çocuk bir daha dişçi koltuğuna oturmaz. Evet uyuşacak hissetmeyecek ama dişinin çekilmesi onda başka etkilere nedne yapar. Çok hisli ve unutmayan bir çocuk ağzını artık bana açtırmaz. Kızım 15.11.2011 doğumlu henüz 4 yaşını bitirmedi 6 sene o diş çıkmayacak ben bunları düşünüyorum şimdi. Sabah dişini fırçalarken damağındaki şişlik inmiş yanındaki absede küçülmüş umarım herşey yolunda gider hocam en büyük desteği sizden alıyorum aslında siz en başında haklıydınız keşke dolgu yaptırmasaydım başıma iş aldım öyle duracaktı şimdi olaylar bizi buralara getirdi. iyi ki bur da bizimlesiniz saygılarımla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Hayir, bozulmaz.. Kalici dislerin cikacagi yerler zaten bellidir...
2- Okuyun. Yoksa, bu sahtekarlar devamli sizlere kazik atabilmek icin pusuda yatiyorlar.. Hele; okul/yuva baslamadan, bu Grip ve oksuruklu hastaliklar hakkinda cok iyi bilgi sahibi olmaniz sarttir.. |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam zaten kızım kreşe gidiyor bu 2. senesi sizi çok okuduğum için grip ve öksürük konusunda biz anneleri eğittiniz yani ben o tuzaklara düşmüyorum ama diş konusunda oldu bir kere işte.
Diğer konuda yarın sabah Üniversitede hastanesi Diş Hekimliği Fakültesine gideceğim muayene ettireceğim ve filim isteyeceğim. 2 tane profesöre gösterip danışacağım eğer onlarda evet çekilsin derse çektireceğim yer tutucu konusunda sizin dediklerinizi uygulayacağım parası için değil siz haklısınız kızıma birde onu yaşatmıyacağım. Filime dahi bakmadan böyle denmesini kabul edemedim. Ben dolgu yaptırmasaydım kendimi suçladım ama yaptırmasam dahi çürük kalsaydı yine böyle apse olur ve aynı sonuç değişmezdi dedi başka bir diş doktoru en azından o konuda rahatladım çünkü çürük derin oluyor ve apse kapılıyor dedi apseli diş mutlaka çekilmeli bazen düzelir sakın sizi yanıltmasın yeniden apse olur ve vücudu riske atmayın sakın diye beni uyardı yarın size sonuçları yazarım çok teşekkür ederim saygılarımla. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"...ama yaptırmasam dahi çürük kalsaydı yine böyle apse olur ve aynı sonuç değişmezdi dedi başka bir diş doktoru en azından o konuda rahatladım çünkü çürük derin oluyor ve apse kapılıyor dedi apseli diş mutlaka çekilmeli bazen düzelir sakın sizi yanıltmasın yeniden apse olur ve vücudu riske atmayın sakın diye beni uyardı ..."
Kelimesi kelimesine katiliyorum... Dogru. |
|
![]() |
|
Hocam bugün zar zor kızımı ikna ederek başka bir kız çocuğununda çekilen panoramik filim çekilmesini ona göstererek filimi çektirdik. Çekilen filme baktılar üniversite diş hekimliği fakültesi zaten bende üniversite personeliyim ve dişin çekilmesi gerek dediler. Yer tutucunun sabit olduğu söylensede yaptırmak istemiyorum. Haftaya bu dişi çektireceğim izin alıp birkaç günde iyileşme sürecinde yanında olacağım . Önce biz ikna etmeye çalışıyoruz çocuğu eğer hiç yaptırmazsa bize bu işlemi sedasyon ( bayıltarak ) alıyoruz dediler. Çekim işlemi uyuşturma işlemi dahil 5 dk dediler. Zaten önemli olan iğnenin vurulması o işlemde durmazsa iğne başka yerlere batar. Ondan sonra elleri kolları tutularak çekilecek sanırım ama bir filimde bile ortalığı yıkan çocuk çekim esnasında bize neler yaşatacak düşündükçe bile aklım çıkıyor. Sedasyon işlemini yaptırmazsam mı yoksa bu kahkaya gazı ile yapılan çekimler var onlarımı araştırsam hocam yönlendirmeniz nasıl olur saygılarımla.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sedasyonu yaptirin...
Gordunuzmu; Zymafluor kullanmayanlar nelerle ugrasiyor ve neden disciler sizlerin Zymafluor kullanmanizi istemiyorlar!!! En kotu ihtimal ile dislerde hafif bir sararma olmasin diye cekilen eziyetlere bir bakin! VE BU SAHTEKARLIKLARI EN FAZLA, UNIVERSITELERDEKI DIS HOCALARI YAPIYOR, BU SEKILDE DERS VERIYORLAR.. Kasten; "koruyucu Hekimligin" olmazsa olmaz konusu olan, Fluor kullanimini, boyle yalan-yanlis ders seklinde anlatiyorlar. Bunlar o kadar curetkar ve gozu donmus insanlardirki, 3 sene evvel Eczanelerde satilan bu ilacin; Ithalatina bile mani oldular.. Boyle devletin'de boyle Dis hekimleri olur.. Al birini-vur otekine. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|