|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2015 Saat 22:27 |
Sayın Hocam kızım 45 aylık bu akşam dişlerini fırçalarken farkettiğimde alt çene ilk azı dişinin en alt kısmı yani yanaklarımızın içine bakan kısmında nohuttan az küçük damak kısmında bir şişlik gördüm. Dişin alt kısmı damakta şişlik oluşmuş. Fırçalarken zaten dişin üstünü fırçalıyorum yanlarınını hassas bir şekilde bu şişlik nasıl oluştu bilmiyorum anlıyamadığım içinde size danışmak istedim. Birkaç gün takip edeyim acaba düzelme olacak mı ? O tarafıyla pek bir şey yemez çünkü 2 ay öncesinde o azı dişini ben dolgu yaptırmıştım sert bir şey yediyse cips gibi acaba damağımı tahriş etti diye düşündüm ama o tarafıyla yemiyor ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cocugun bir sikayeti yoksa, kurcalamayin. Varsa bir dis hekimi gorsun..
|
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın hocam yeniden yazmak istemedim daha önce gönderdiğim mesajdan yazıyorum yaklaşık 4 hafta önce kızımın alt çene azı dişinin kök kısmına gelen damağının şiştiğini size söylemiştim. Ağrı yoksa kurcalamayın dediniz baktım ağrı yok üstünde durmadım kızımın dişlerini her akşam yatmadan evvel fırçalıyorum. Geçen hafta şişlik baya bir inmişti geçiyor diye sevinirken 2 gün önce sivilce gibi şişliğin yanında da 2. şişlik çıkmış çok büyük değiller ama 2 tane olmuşlar içleri iltahaplı gibi değil küçük küçük şişlikler olmuş damakta ağrı yok 1 ay öncesinde baya nohut gibiydi inmiş şimdi ama neden hala bu kadar zamanda geçmedi bilmiyorum acaba enfeksiyonmu var o zaman antibiyotik mi kullanmak gerek ne kadar zaman daha geçmezse ben bir diş doktoruna göstereyim yardımcı olursanız sevinirim resim çekmek isterdim ama dişin en alt kısmı çocuğun yanağını biraz sıyırark bakıyorum ben o halde çekilecek bir görüntü yakalayamam herşey için telekkür ederek bayramınızı kutluyor her gününüzün böyle bayram tadında geçmesini diliyorum saygılarımla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu yasta "dis eti" absesi olmasi icin, once disinde curul olmasi gerekirdi..
O gordukleriniz; ya tukruk kisti, yada yeni dis geliyor.Curuk varsa, veya agri varsa, gosterin. |
|
![]() |
|
Sayın Hocam yeni diş gelemez kızım 46 aylık ve azı dişinin bulunduğu kısım yani dişin alt kısmına gelen taraf şişmiş. Çürük konusuna gelince kızımın azı dişinde nokta şeklinde bir kahverengilik vardı ben doktora gösterdim o kısmı temizledi ve dolgu yaptı bundan 4 ay önce. Dolgu bittikten sonra yani 3 ay sonra o dişin alt kısmının damağı şişti diş dolgulu şimdi acaba o mu etki ediyor sadece o dişin damağında şişlikler oldu ve sadece o dişimiz dolgulu ama dolgu yaptırdıktan neredeyse 3 ay sonra oluştu sabah baktım biraz daha inmiş gibi içimde kalmasın diye bunları size yazdım dolgu yapmaz değil mi o damaktaki şişliği teşekkür ederim saygılarımla.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dolgu yapilan disde abse olusmus olabilir. Mutlaka bir disciye gosterin.
|
|
![]() |
|
Tamam hocam dişçiye gidip göstereceğim yalnız dolgu olduktan 3 ay sonra şişti üstelik 1 aydır ağrı yok o tarafıyla yiyiyor ben dişini fırçalarken tepki vermiyor hatta o bölgeyi bile biraz temas ediyor fırça tabi hassas şekilde kızım hiç acıdı demiyor bir keresinde parmağımı gezdirdim şişlik üstünde acımadı dedi abse olsa mutlaka ağrı olurdu 1 aydır geçmeyen abse olsa mutlaka 1 aydır ağrı yapardı değil mi ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Genede gosterin... Dolgu olmasi isi degistiriyor..
Eger; sapa-saglam disin oldugu bolgede olsa idi, onemsizdi ama bunun gosterilmesi iyi olur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|