Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diş çıkartanlar için kullanılan ilaçlar..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdiş çıkartanlar için kullanılan ilaçlar..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117
Mesajın Direkt Linki Konu: diş çıkartanlar için kullanılan ilaçlar..
    Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2009 Saat 17:55
Merhaba Kadir bey, kızım dişini çıkartırmaya başladı ve dr dentinoks 2 saatte bir, dolven şurup sabah öğle, akşam verdi. almanyadaki kuzenim ise bitkisel olduğu için osanit adlı küçük topçuklardan oluşan bi ilaç kullandı bebeği için. osaniti dr.a gösterdiğimde içindeki maddelerin böbreğe zarar verebileceğini söyledi. kuzenim de kendi doktoruna sormuş bu tür ilaçların olumlu veya olumsuz etkisinin olup olmadığı tam kesinleşmedi demiş. bu durumda  ben jel ve şurup da kulanmak istemiyorum. kızımın acı çekmesini de! dişlikler yeterince rahatlatır mı peki?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118103
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2009 Saat 18:06
Saçmalamanın daniskası.. Bebek dişleri çıkarken bir ilaç kullanacaksınız diye bir usul hangi tıp kitabında yazılı imişki?? Nasılda uyduruyorlar, hayret bir şey.. Dişler çıkarken bebekler acı çekmezler. Bunlar hurafedir. Böyle boş bilgilerle çocuğada eziyet etmeyin. Bebeklerin diş çıkartmaları bir günlük bir iş değilki????? Ne yani 2 yaş bitene kadar hergün 3 posta Dolven mi verecekmişsiniz. Allah o doktora akıl fikir versin. Eğer çocuğunuz rahatsızsa, sebebi başka yerde arayın. 
Yukarı Dön
SCARLET Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2009 Saat 08:27
Kadir Bey ,peki dişler çıkarken bebeğin genel ruh halini etkiler mi ? Huzursuzluk,agresiflik gibi ...Bizimki son günlerde hiç olmadığı kadar sinirli ve gergin,herkes diştendir diyor ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2009 Saat 10:12
Vardır bir sebebi ondan. Tabii çocuğu anlamak yerine "-diştendir-" diyerek baştan savmak herkezin işine geliyor. Kolaycı milletiz vesselam.. Çocuk bu mevsimde aşırı sıcaklardan terliyerek su kaybetmiş olabilir. Hipernatreni yani kanda tuz yükselmesi oldu ise, hırçınlık olması normaldir. Biraz su teklif edin, içerse istediği kadar verin. Veya aç olabilir, fazla yemiş olabilir, gazı olabilir, canı sıkılıyor ve kucak istiyor olabilir... En kötüsü bir hastalık başlıyor olabilir. Dikkat edin bu kocakarı lafları hep annenin daha fazla iş yapmasını sağlamak ve çocukla ilgilenmesini en aza indirecek laflardır.
Yukarı Dön
fatmagnydn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2009 Saat 00:21
evet bize de dentinoks vermişti dr ama hiç kullanmadım bebeğim 1 yaşında 7 tane dişi var hiç diş ağrısı nedir bilmeyiz sabah bi uyanıyor bir diş daha gelmiş :D
Yukarı Dön
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Puanlar: 4509
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2009 Saat 00:55
ben dentinox kullandım ama oğlumun diş etlerinde yara açıldığı için kullandım onuda kadir bey kullanmamı söylediği için aldım hep kanardı yavrumun üst diş etleri alt dişlerle sıkıştırmaktan dolayı
biraz kullandıktan sonra geçti bir dahada gerekmedi
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
ZüMeR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 107
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2009 Saat 00:22
Merhaba doktor bey kızım 15 gün sonra 1 yaşına girecek 1 ay önce ilk dişlerimizi çıkardık sorum 1 aydır dişlerimiz sagdece diş etlerinden görünüyor büyümüyor hiçbir ilaç krem kullanmıyorum bu durum normal mi ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2009 Saat 10:21
Normaldir, sakın bir şey yapmayın. Bana bir seferinde, babası tarafından, zor diş çıkarıyor diye "diş etleri jiletle kesilmiş bebek getidilerdi.. Maalesef, bizim doktorlar uydurdukları lafların nerelere varabileceğini hiç düşünmezler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.