Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diş çekimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdiş çekimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 190
Mesajın Direkt Linki Konu: diş çekimi
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2011 Saat 08:24
Günaydın Özlem Hanım, görünce ne kadar sevindim anlatamam, hafta sonundan beri dişimden müzdaribim, hafta içi bi seminer dolayısıyle şehir dışındaydım orda yemek yediğim esnada kanal tedavisi yaptırdığım dişimin dolgusu düştü, döner dönmez cuma günü diş hekimine gittim , dişiminde kırıldığını çektirmekten başka yapılabilecek bişey olmadığını sööledi ve çok zor bi şekilde çekti, kırılmış olduu için zor kavradı dişi tabi uyuşukken anlamadımda iki gündür çok fena ağırıyo, bide bembeyaz bi tabaka oldu dişimin çekildiği alanda, dişi tutabilmek için demir bişeyle diş etimi ittiriyodu tam orada, ağrı biraz azaldı ama ne yapmalıyım, tekrar doktora gitmek istemiyorum, aşırı korkum var, bu beyaz şey önemlimidir geçer mi? Tantum verde sprey ve gargara yaptım sanki iyi geldi..... çok teşekkür ederim kolay gelsin
Yukarı Dön
Dt.Özlem Özhan Yatar Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2011 Saat 10:49
günaydın,
Kanal tedavili dişlerde, özellikle de büyük bir dolgusu varsa,uzun vadede kırık oluşumu normaldir.Çünkü diş canlılığını yitirdiği için kırılganlığı artar.En sağlıklısı dişin kaplanmasıdır.
Gelelim çekim konusuna;çekim alanında beyaz bir tabaka oluşumu enfeksiyon varlığını gösterir.Ağrı ve çekim bölgesinde şişlik de varsa antibiyotik kullanımı gerekir.
Şu durumda en sağlıklısı doktorunuza görünerek,çekim bölgesinin dezenfekte edilmesi(basit bir işlemdir) ve devamında gargara ya da sprey kullanımıdır.
geçmiş olsun... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.