Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diş çekimi sonrası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdiş çekimi sonrası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
biricigim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 192
Mesajın Direkt Linki Konu: diş çekimi sonrası
    Gönderim Zamanı: 10 May 2011 Saat 15:40
merhaba doktor hanım.bundan tam 14 gün önce 20 dişimi ve hemen yanındaki azı dişimi cektırmek zorunda kaldım(47-48)(komplikasyonlu diş çekimi ve gömülü diş çekimi-kemik retansiyonlu)
diş çekimim cok zor olmadı cünkü 20 lik dişimin cogu kısmı cıkmıstı yalnız yanındakı dişime hamileyken yaptırdıgım dolgu,diş iyi temizlenmedıgı icin dokuyu yemiş birden fazla orda enfeksiyon olusmus.durum böyle olunca dişimi (47)kurtaradılar aldılar.2 dikiş atıldı dişlerime .diş cekimimi üniversite te hastanesinde yaptırdıgım için dikiş için ayrtıntılı bir bilgim yok.
dikişlerim alındıktan sonra farkettım kı 20 dişimin yarası kapanmıs ama onun yanındakı dişin cıktıgı yer halen bosluk duruyor.cok buyuk degıl ama halen kavis seklınde duruyor.bundan 5 gün önce diş hekimine muayene oldum 1 hafta içinde kapanıcagını,bölgenin halen biraqzda olsa enfeksiyonlu oldugunu,bunun içinde kapanmamıs dokunun içine ilaç yerlestirecegini böylelikle iyileşmeyi hızlandıracagını söyledı.
diş hekimin koydugu ilaç ertesi gun kendılıgınden cıktı.ve bugun tam 14 gün olmasına ragmen komplikasyonlu çekimi yapılan dişimin halen yeri tam olarak kapanmadı.Confused
bu durumda ne önerirsiniz?20 lik dişimin yeri iyileşmişken neden digeri halen kapanmadı endişelenoyrum cunku yedıgım seyler dokunun içine kacıyor.Cry
yardım rica edıyorum,tesekkurler..
Yukarı Dön
Dt.Özlem Özhan Yatar Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2011 Saat 12:38
merhaba,
yanyana 2 azı dişi çekildiği için çekim boşluğu büyük olması ,çekilen dişlerde lezyon varlığı ve çekim bölgesinin enfekte olması iyileşmeyi geciktirir.Çekim sonrası antibiyotik ve gargara kullanmanız iyileşmeyi hızlandırırdı.
Şimdiki sıkıntın sanırım dokunun iyileşmesi ama bölgenin çukur kalmasıyla ilgili.Önerim bir süre temizliğine ekstra dikkat etmen ve iyileşme tam olarak gerçekleştikten sonra bölgeye implant ve kemik grefti yerleştirilmesi.
geçmiş olsun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.