Dış ağrısı hamilelikte |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
esmanurr
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 391 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: Dün Saat 11:15 |
Hocam, 21 haftalık hamileyim ve bugün ağzımın sağ tarafında, altlı üstlü diş ağrısı ve sızlaması başladı. Kusura bakmayın, alanınız değil ama danışmadan hareket etmek istemedim. Yaklaşık bir yıl önce çok diş ağrıları çekmiştim. O dönemde röntgen çekilmiş ve dişlerimde çürük olmadığı söylenmişti. Ancak öncesinde bir gribal enfeksiyon geçirmiştim ve sinüslerim dolmuştu. Sinüslerim diş bölgemi etkilemişti. Tuzlu su ve burun açıcılarla sinüsler boşalmış ve o rahatsızlığım geçmişti. Şimdi bu ağrı daha lokal bir bölgede, diş ağrısı gibi hissediyorum. Hamileliğim boyunca grip olduğumda bile hiçbir ilaç kullanmadım. Daha önce yazılarınızda Parol’un bile hamilelikte sakıncalı olabileceğine dair tartışmaları okumuştum, bu yüzden direnmiştim. Ama bu diş ağrısı artarsa ne yapmam gerektiği konusunda önerileriniz var mı? Dikkat etmem gereken bir husus var mı?birde illadin hamilelikte kullanabilir miyim? Düzenleyen esmanurr - Dün Saat 15:57 |
|
EsGoSa
Üye Kayıt Tarihi: 13 Oca 2023 Konum: İzmir turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba,
Yazilari günlük okurken denk geldim. Tıp ilaç vb. konuda hocam bilir ama bende ayni durumu hamilelikte yasadigim icin belki yardimim olur diye tecrubemi paylasmak isterim. Ara yüz fircası dahil( dis aralarini temizlediginden cok rahatlatiyor) agiz bakimimi hic atlamadan yapmam disinda, her gün 3 kere tuzlu suyla gargara bir de cok agridiginda gunde 1 _ 2 karanfili o bölgede tutarak gecirmistim 3 ayı. Umarım size de yardimci olur. Iyi gunler.
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118358 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
" O dönemde röntgen çekilmiş ve dişlerimde çürük olmadığı söylenmişti."
Gunumuz discileri super!!!! Rontgen cektirmeden dis curugu olup-olmadigini soyleyemiyorlar! Ne diyelim! Bir dis Rontgeni parasi ugruna ne sahtekarliklar donuyor. Kendiniz dislerinize bakin. Curuk varsa, bir kulak cubugu ile "Dentinox" sol degdirin. Dis curugu yoksa, ust cenede mi?? alt cenede mi agri var? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Saat 38 Dakika önce Saat 21:28 |
|
esmanurr
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 391 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Yok curuk hocm üst çenede ağrı var.. daha önce korana olduğum zamnda dış ağrım hepsinden çok olmuştu üst çenem hep ağrıdı ama ozmn boydan boya smdi o kadr hem şiddetli degl hemde arakdaki dişler de ağrı tek bir dış dgl gbi acaba sinizut felensa illadin felan mi yapsm
Düzenleyen esmanurr - 16 Saat 30 Dakika önce Saat 23:36 |
|
esmanurr
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Dişte çürük olma ihtimaline bağlı yinede detinox degdiriyim ozmn hocam alıyım yarın hamilelikte kullanmada sakınca yok galiba
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118358 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
YOK, almayin.
Muhtemelen "Trigeminal nevralji" var. Agri oldugunda; dayanabildiginiz kadar sicak (utu ile isitilmis) havluyu o bolgeye bastirin. Agri gecerse, teshis dogrudur, gecmezse dis agrisidir, o zaman alirsiniz,
|
|
esmanurr
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Tamm hocam çok teşekkür ederim 🌸
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|