|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
spala ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eyl 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Şub 2016 Saat 23:52 |
Kadir Bey merhaba,
5 yaşındaki kızım 3 gündür ateşli. Grip tedavisini uyguluyorum. Ateşi yükselince başı ağrıyor ve keyfi kaçıyor calpol ve ibufen kullanıyorum. Ama şu dildeki pas olayını anlayamıyorum. Yani bildiğimiz pas renginde mi oluyor? Yoksa beyaz tabaka üzeri sarımtırak mı oluyor? Ağız kokusu da yoğun bir koku mu oluyor? Nasıl anlarım bilemedim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eski mailerde cok guzel resimler var, onlari bulup bakin. Pas denilen; "Demir pasi" DEGIL.... Dil ustunde olusan tabakaya; pas denir. Kirli beyaz- acik sari renkte olur. Agiz kokusu; igrenc bir koku seklindedir. Acliktan olan koku gibi degildir. Karar veremezseniz, kan sayimi yaptirin. Lokosit(WBC) degeri: (bu yas icin) 15.5'dan fazla ise, Antibiyotik gerekiyor demektir.
|
|
![]() |
|
spala ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eyl 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Kadir Bey, 5 yaşındaki kızımın dili paslı değil anladığım kadarıyla kötü bir ağız kokusu da yok herşeyden önce. Ama ben 5 gündür süren 39 u bulan ateşten dolayı bugün wbc değerine baktırdım düşük çıktı. Dolayısıyla bakteriyel bir durum yok idrar da temiz. Dr'u öpücük hastalığı olabilir dedi ama test yapmadı onda. Çünkü zaten ant. vs işe yarmayacaktır istirahat edecek dedi. Başı ağrıdığı ve keyfi çok kaçtığı için ateş iyice çıkınca ateş düşürücü kullandım. Sanıyorum o da süreci uzattı. Bugün hiç kullanmadım ateş ile ilgli bütün yazılarınız iyice okudum. 39 da gidiyoruz şu an için daha fazla çıkmayacak gibi. Uyuyor sürekli. Yalnız kafama StrepA takıldı. Boğaz ağrısı ve kızarıklığı var ama sürekli ağrımıor boğazı söylediğine göre. StrepA olsa idi wbc yüksek çıkardı değil mi diye düşünüyorum. Doğru muyum acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hem WBc cok yuksek cikardi, hemde en fazla agiz kokusu ve dil ustunde pas bu durumda olurdu. Ilaveten de;bulanti-kusma olurdu.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|