Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dilbağı.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDilbağı.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Dilbağı.
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2009 Saat 12:40
Merhaba Kadir Bey,kızımız 18,5 aylık 5 aylıkken dilbağının olduğunu farkettim ve doktorumuzla paylaştım.Dilbağının olduğunu fakat emmeyi engellemediğini bir yaşından sonra bakılması gerektiğini belirtti.Bu arada 10 aylıkken KBB uzmanınada gösterdim kesilmesine gerek yok dedi.10 aylıkken çocuk dr.umuzu değiştirmek zorunda kaldık bu dr.da devamlı takipteydi.Bu ay gttiğimizde kestirelim dilbağını yalnız diş çıkarıyor biraz bekleyelim eziyet olmasın kışa girmeden kestirelim dedi.Fakat 5 aylıktan beri ararştırıyorum aslında ne kadar erken kesilirse o kadar iyi deniliyor.Biz geç kalmış sayılır mıyız? Ayrıca kızım çok hareketli narkoz mu verecekler ve kesecekler? Narkoz zararlı değil mi ?Bu arada dilini dudağının alt kısmına kadar çok hafif çıkartabiliyor biraz ucu çatallaşıyor.Doktorumuz kesilmezse konuşma bozukluğu olabileceğini belirtti.Teşekkür ederim.Saygılarımla. İyi Tatiller.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2009 Saat 21:36
Bu işlem 19. asırda kaldı diye biliyordum, demek hala bu kafada doktor var. Sakın kestirmeyin, dil zaten uçtan büyüdüğünden böyle bir işleme gerek yoktur. Siz hiç dil altı bağı olan erişkin gördünüzmü?? Sonra niye Türkiye sınırları dışında böyle bir işlem bilinmiyor?? Bunun benzeri bir işlem sadece dil altı bağının çok kalın ve kısa olduğu bir durum var orada yapılır, ben hiç rastlamadım. Orada iplik kalınlığında olan dil altı bagı, 2-3 mm. kalınlığında oluyor. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.